Alles Wat Ik Vraag Is Respect

All I Ask Is Respect Quotes

Ik haat gebrek aan respect, en ik ben niet de enige. Als je van disrespect houdt, steek dan je handen omhoog? Geen handen? Nu snap je wat ik bedoel.

Respect is belangrijk in elke relatie, of het nu gaat om een relatie tussen ouders en kinderen, tussen broers en zussen, tussen vrienden, collega’s of geliefden. Als de ander je respecteert, zullen ze je beter behandelen.

Iedereen wil zich gerespecteerd voelen en genieten van de zoete behandeling die voortkomt uit gerespecteerd worden, dus niemand hoeft zich schuldig te voelen over het eisen van respect. Soms is dat alles wat we van mensen willen, alles wat we ze vragen. Als je het wilt en het wordt je niet gegeven, eis het dan met trots.

Nu weet ik niet waar je citaten voor nodig hebt om respect te vragen, maar ik weet dat je er hier een zult vinden die goed voor je is, ongeacht wat je probeert over te brengen in je verklaring of wie je wilt bereiken.

Dus spring erin, neem deze citaten door, kies er een waar je van houdt of die past bij wat je nodig hebt en ga door met het vragen om het respect dat je verdient!

Alles wat ik vraag is respect

Ik hou al jaren van je, maar het voelt alsof ik je al mijn hele leven ken. Je bent alles voor me, maar de waarheid is dat ik niet gelukkig ben met de manier waarop je mij en onze relatie behandelt. Je zei zelf dat « van iemand houden betekent hem te respecteren « , en dat is alles wat ik vraag.

1. Je toont me niet het respect dat ik verdien. Ik weet wat ik wil, en dat is jouw respect en liefde. Want als je me die twee dingen niet kan geven, dan gaat het niet lukken.

2. Ik wil mijn gevoelens uiten. Accepteer me zoals ik ben, en respecteer me, altijd en voor altijd. Alles wat ik wil van onze relatie is gerespecteerd worden. Respecteer mijn keuze. Respecteer mij! Probeer niets te veranderen aan wie ik ben.

3. De vriendin zijn van iemand die me niet respecteert maakt me ongelukkig met mezelf en het leven in het algemeen. Alles wat ik vraag is jouw respect. Alsjeblieft, laten we dit laten werken want ik hou van je.

4. Ik hield van je en was bereid alles voor je te riskeren. Ik bleef bij je terwijl je jezelf in slaap huilde om je ex en haar vaker belde dan ik kan tellen. Maar mij kwetsen en misbruiken is een grens die zelfs ik niet zal overschrijden, dus zullen we onze eigen weg gaan en op goede voet vertrekken?

5. Ik zal me altijd gerespecteerd willen voelen, dus alles wat ik vraag is jouw respect. Het feit dat je me bijna nooit dezelfde beleefdheid geeft, maakt dat ik me gebruikt en leeg voel van binnen. Ik wil het uitmaken omdat ik denk dat we niet compatibel zijn. Ik wens je veel geluk in elk aspect van het leven, maar wat mijn hart betreft, het zal nooit van jou zijn.

6. Ik hou van je, en ik wil het beste voor je zijn. Maar ik heb niet het gevoel dat je me respecteert. Dat komt deels omdat ik weet dat ik je beter moet vertellen hoe ik me voel en wat ik wil. Dat is iets waar we samen aan zullen werken. Maar een deel ligt aan jou, omdat het lijkt alsof je andere mensen niet met respect behandelt als ze met je proberen te praten over iets wat hen aangaat.

7. Ik heb respect nodig. Ik denk niet dat het teveel gevraagd is. Respect is het belangrijkste dat ontbreekt in onze relatie. Als ik respect van je krijg, ben ik gelukkiger bij je.

8. Oké, ik word niet graag als vuil behandeld, niet gerespecteerd, dus als je ergens een probleem mee hebt, kun je me dat vertellen in plaats van te denken dat ruzie zoeken de situatie oplost. Wees alsjeblieft aardig voor mijn gevoelens en respecteer me!

9. Ik wil dat je weet dat ik heel veel van je hou, en geloof me als ik zeg dat als ik je gekwetst heb, dat niet mijn bedoeling was. Ik vraag gewoon je respect terug, en dan kunnen we verder gaan met onze relatie zoals voorheen.

10. Je zei dat je veel om me geeft, en dat weet ik. De kleine dingen zijn belangrijk voor me, dus ga alsjeblieft voorzichtig met mijn gevoelens om. Ik wil me gerespecteerd voelen, en jij bent degene van wie ik het meeste respect wil.

11. Sorry, maar ik voel dat ik wegloop. Voordat je denkt dat je het recht hebt om je beledigd te voelen, laat me je eraan herinneren dat het nooit goed is om op iemand neer te praten. Als we gaan samenwerken, moet ik weten dat je me altijd zult respecteren, wat er ook gebeurt. Ik weet dat dit erg moeilijk te begrijpen is voor je, dus ik wacht geduldig op de dag dat je je vergist.

12. Ik verlies respect voor je omdat we nooit met elkaar kunnen opschieten. Het voelt alsof ik altijd ruzie heb met mijn ouders, leraren en nu mijn vriendin. Of je respecteert me en luistert naar wat ik te zeggen heb, of dit zal nooit werken.

13. Ik weet niet waarom je zo respectloos tegen me doet, maar ik vraag je om me als persoon te respecteren. Je houdt misschien niet van me, maar zo behandel ik je niet. Ik wil dat je stopt met zo gemeen te zijn en tegen me praat als een mens! Dat is alles wat ik vraag!

14. Ik wil geen gemak zijn voor jouw schema. Als je geen tijd voor me kunt maken, dan horen we misschien op verschillende plaatsen en plekken thuis. Hoe belangrijk mijn tijd ook is voor mij, het is nog belangrijker dat ik tijd heb voor iemand die het allemaal voor elkaar heeft of zijn best doet, die tijd samen waardeert en mij respecteert als prioriteit in zijn leven.

15. Ik hou ook van jou. En ik wil gelukkig zijn, dus vind alsjeblieft een manier om me te respecteren. Dan hebben we tenminste iets. Plus, we zullen een gelukkiger ik en gezondere relatie hebben.

16. Respecteer mij. Respecteer waar ik in geloof. Respecteer dat ik niet iemand ben die met minder genoegen neemt dan ik verdien. Ik moet gewoon weten dat wat je ook kiest, waar we ook terechtkomen in ons leven, en met wie we ons ook omringen, je altijd de persoon zult respecteren die ik ben geworden door die ervaringen. Alleen dan kan ik gelukkig zijn en met jou verder gaan.

17. Ik kan accepteren dat ik genegeerd word, zelfs als het me pijn doet. Wat ik niet accepteer is de manier waarop je tegen me praat. Mij behandelen alsof ik dom ben of mijn mening kleineren. Ik weet dat je niet vaak rekening houdt met mijn gevoelens, en dat is niet geweldig. Je weet hoeveel respect ik altijd voor je heb, dus ik vraag alleen wat respect terug.

18. Ik vraag je niet om me te helpen of op te vrolijken. Ik vraag niet om je hulp. Ik moet gewoon weten dat wat er ook gebeurt in de komende jaren, je me tenminste vanuit je hart kunt zeggen dat je van me houdt en me respecteert en dat je dat doet.

19. Ik verwacht niet dat je perfect bent, en ik weet dat je soms gefrustreerd of moe wordt van mijn humeurige gedrag. Dus als je merkt dat ik me langzaam van je terugtrek, vraag me dan alsjeblieft niet mijn gevoelens te ontkennen. Hoe moeilijk ik het ook vind, je moet mijn gevoelens en emoties respecteren.

20. Toen je voor het eerst met me uitging, was ik in de wolken. Je was bijna te mooi om waar te zijn. Maar na verloop van tijd zag ik een andere kant van je die ik niet verwachtte. Terwijl mijn respect voor jou met de dag groeide, nam jouw respect voor mij af. Het is triest omdat ik dacht dat we iets speciaals en unieks hadden. Nu zie ik dat we geen toekomst samen hebben.

21. Ik vraag niets meer dan je respect. Ik wil dat je weet dat ik er nog steeds voor je ben, maar als dat niet wederzijds is, haal me dan van de lijst. We weten allebei dat het niet fijn is zoals je me de laatste tijd behandeld hebt en dat wederzijds respect ons alleen maar goed zal doen.

22. Ja, ik wil bij je zijn, maar in de echte wereld moet onze relatie normen hebben. Er zijn ook twee mensen nodig om dingen te laten werken. Ik zal je nooit niet respecteren, maar tegelijkertijd vraag ik alleen om jouw respect.

23. Respect voor mij. Als jij mij niet respecteert, respecteer ik jou niet. Ik ben het zat dat mensen me misbruiken en denken dat ik het wel pik. Wees alsjeblieft aardig.

24. Ik heb je alles gegeven en zoveel opgeofferd, maar de laatste vier jaar waren de ergste van mijn leven. Vandaag kan ik hier niet langer leven. Mijn vader heeft me altijd geleerd dat respect alles is. Totdat je me respect toont in onze relatie, zal ik je nooit meer respecteren of bij je zijn.

25. Je zegt dat je van me houdt, maar je daden spreken anders. Je hebt nooit tijd voor me, en je zet me altijd af alsof ik niet belangrijk voor je ben. Het enige wat ik vraag is om af en toe met me te gaan zitten en me te laten weten dat ik belangrijk voor je ben. Je gedrag tegenover mij geeft me het gevoel dat ik een last ben om bij te zijn.

26. Je hebt mijn hart zo vaak gebroken dat ik het gevoel heb dat ik aan het eind van het touw ben gekomen. Je hebt dingen gedaan die ik nooit gedacht had, en begrijp me niet verkeerd – ik begrijp dat dingen gebeuren en gevoelens veranderen. Maar het duurde veel te lang voordat je je realiseerde wat er aan de hand was en actie ondernam. En zelfs na al die tijd heb je je nooit verontschuldigd voor de pijn die je me hebt aangedaan. Alles wat ik vraag is wat respect.

27. Ik kan niet uitleggen hoe ik me voel. Ik huil de hele tijd, en ik voel me leeg en alleen. Door jou voel ik me vreselijk over mezelf. Ik weet niet meer wie ik ben. Ik dacht dat je om me gaf en van me hield, maar dat lijkt niet waar te zijn. Ik weet niet wat ik nog meer moet zeggen.

28. Ik schrijf dit om je te vertellen over een zeer ernstige situatie. Het gaat over jou, dus concentreer je. Je hebt opmerkingen gemaakt op mijn sociale media die ik niet waardeer. Ik heb je keer op keer beleefd gevraagd om te stoppen, en je blijft het toch doen. Dus dit is je laatste waarschuwing. Deze BS moet stoppen! Doe voor één keer wat juist is en toon me wat respect.

29. Ik hou zoveel van je, maar ik weet niet meer hoe ik met je om moet gaan. Je hebt me te vaak pijn gedaan en blijft me pijn doen. Ik voel dat mijn geest uit me is gezogen. Alles wat ik wil is jouw respect. Laten we het uitmaken, en allebei opnieuw beginnen met mensen die ons verdienen.

30. Ik zal je altijd respecteren, maar jij moet mij respecteren, en dat betekent dat je me actiever als mens moet behandelen. Ik hoop dat je na verloop van tijd begrijpt dat dit niet alleen goed is voor mij, maar ook voor jou.

31. Al heel lang houd ik hoop dat je zou veranderen. Vandaag kwam ik tot de conclusie dat als je me niet kunt respecteren, er niets meer tussen ons is. Je hebt me vaak gezegd dat je dit wilde laten werken, en in ruil daarvoor heb ik je eindeloos gesteund. Maar laten we eerlijk tegen elkaar zijn. Ik hou niet meer van je en vertrouw je niet meer zoals vroeger.

32. Alsjeblieft, wees nooit meer respectloos tegen mij. Ik ben niet zoals andere jongens waarmee je hebt gedate. Jij bent de enige die ik wil, en het is niet nodig om rond te rennen met andere mensen. We zijn zo goed samen, denk aan ons leven voordat je iets stoms doet.

33. Als je me nu niet kunt respecteren, dan denk ik niet dat je dat ooit zult doen. Ik wil dat deze relatie werkt, en het spijt me echt dat je je ongemakkelijk voelde, maar ik voel me zo niet gerespecteerd. Je moet een manier vinden om te veranderen of je verliest deze relatie.

34. Ik kan dit niet meer. Het spijt me als je dacht dat dit makkelijk zou zijn, maar ik kan dit niet meer aan. Als je me niet kunt respecteren of als mens behandelen, heeft het geen zin om een relatie met je voort te zetten. Ik moet me ook gerespecteerd voelen.

35. Ik wil mijn gevoelens uiten over het recente respectloze gedrag van mijn partner. Ik begrijp dat je je moet afreageren, maar respecteer me daarbij niet, alsjeblieft. Het schelden en niet luisteren kan niet doorgaan. Respecteer mij, mijn wensen en ideeën, en er zou geen probleem moeten zijn.

36. Ik smeek je, respecteer me alsjeblieft. Vergeet niet dat ik nog steeds menselijk ben en gevoelens heb, ook al worden ze niet altijd getoond. Je zegt dat je denkt dat ik niet geef om wat je doet, maar dat is verre van de waarheid. Ik laat het alleen niet zien, zodat je je niet slecht voelt. Onthoud alsjeblieft dat ik van je hou, wat er ook gebeurt.

37. Je ziet het misschien niet, maar er is zoveel mis. Door jou voel ik me onwaardig om geliefd en gerespecteerd te worden. Ik wil bij je weg, maar ik hou te veel van je om weg te gaan. Alles wat ik vraag is dat je me met respect behandelt, met liefdevolle woorden en daden. Als je dat niet doet, heb ik niets meer te zeggen.

38. Het is erg moeilijk voor me om te zien hoe je me met zo weinig respect behandelt. Wat ik vraag is simpel, als je bij mij wilt zijn, laat het dan alsjeblieft zien. Ik wil gewoon voelen dat je om me geeft en me behandelt zoals ik verdien behandeld te worden. Hoe dan ook, we zullen zien wat er gebeurt.

39. Het zou me gelukkig maken als je mijn beslissing zou respecteren. Ik wil je liefde voelen, maar ik wil me niet gevangen of onder druk gezet voelen om iets te doen wat ik niet wil. Als je er anders over denkt, en dat doe je, dan moeten we er samen over praten voordat we verder gaan.

40. Ik voel me nog steeds erg gekwetst. Als je van me hield, had je me met respect behandeld. Ik heb niets gedaan om deze behandeling te verdienen. Hoe verwacht je een relatie als het enige wat het bij elkaar houdt seks is? Ik wil me nu echt niet slecht voelen of ooit nog door iemand niet gerespecteerd worden.

41. Ik had nooit gedacht dat je me opzettelijk wilde kwetsen, maar ik kan niet langer bij iemand zijn die me niet respecteert. Ik wou dat het niet zo hoefde. Ik hou van je.

42. Ik zal altijd om je geven. Ik kan niet lang boos op je blijven. Je weet dat ik van je hou, en ik vergeef je gemakkelijk. Maar het doet pijn dat je geen idee hebt hoeveel pijn je me hebt aangedaan. Alles wat ik vraag is respect.

43. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Je hebt wat ik denk dat een echte vriendschap is, maar je respecteert deze vriendschap totaal niet. Ik weet dat ik niet perfect ben en waarschijnlijk ook fouten heb gemaakt, maar voor mij is onze vriendschap belangrijk.

44. Ik hoop dat je beseft hoeveel ik van je hou en dat de gedachte je te verliezen me pijn doet. Ik zal me altijd gerespecteerd willen voelen, dus alles wat ik vraag is jouw respect. Kun je me dat geven?

45. Ik zou het waarderen als je mijn grenzen zou respecteren. Dat is alles wat ik van je vraag. Ik weet dat het moeilijk te begrijpen is waarom ik me zo voel, maar probeer alsjeblieft mijn kant van de situatie te zien.

46. Ik heb altijd geloofd dat het basisprincipe van vriendschappen is dat vrienden elkaar respecteren. Wederzijds respect is de basis voor alle goede relaties. Als een relatie geen respect heeft, is het niet echt een relatie. Alles wat ik van jou wil is respect.

47. Ik heb voor je gevochten, gehuild, geleefd en gestorven, en ik weet niet wat ik anders moet doen. Ik moet me gerespecteerd voelen als je vriendje. Als dit niet meer werkt, laat het me dan weten. Ik ga liever verder met dit ding dat we een relatie noemen dan het te blijven proberen als er geen hoop is. We kunnen nog steeds vrienden zijn, we hoeven ons alleen niet meer te gedragen als geliefden en partners.

48. Ik ben een persoon met gevoelens, en ik hou heel veel van je. Alles wat ik wil is dat je me respecteert. Vertel me wat er gebeurd is op een vriendelijke manier, zodat ik het kan begrijpen en niet het gevoel heb dat je me veroordeelt.

49. Ik ben op geen enkele manier respectloos, en ik zou wat respect op prijs stellen. Ik ben te vergevingsgezind en aardig voor je. Ik vraag niet om de wereld, alleen uw respect. Ik ga weg als ik het niet krijg.

50. Waar heb ik dit aan verdiend? Je vertelt me elke dag, door je acties, dat je me niet respecteert en dat ik je liefde of vriendelijkheid niet waard ben. Door jou voel ik me waardeloos, alsof ik niets ben. Het breekt mijn hart te weten dat de man van wie ik hou me zo’n pijn zou doen, maar het is nog verwoestender te weten dat het hem niets kan schelen.

Vragen om respect citaten

« Ik haat het als je kwetsende, gemene dingen tegen me zegt. Ik denk niet dat je gemeen of wreed wil zijn, maar de woorden die je kiest en de toon die je aanslaat kwetsen soms mijn gevoelens. Ik wil dat je weet dat ik veel waarde hecht aan onze vriendschap. Ook al hebben we onze verschillen, ik hou nog steeds van onze vriendschap, dus onthoud dat alsjeblieft. Alles wat ik vraag is je respect voor mijn gevoelens en gedachten. »

51. Ik vraag je om me op dit moment te respecteren. Ik vraag je niet om jezelf de schuld te geven. De waarheid is dat ik zelfbewust ben, en soms weet ik zeker dat mijn zelfbewustzijn hier een rol in speelt. Ik wil gewoon gerespecteerd worden op dit moment. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken of je slecht te voelen. De bal ligt niet bij jou, het is uiteindelijk aan mij om te werken aan hoe ik me voel.

52. Ik ben bereid je te vergeven als je je oprecht verontschuldigt en je gedrag verandert. Ga in therapie, ga naar de kerk en doe wat je moet doen, maar voor mij en voor ons, vraag ik je te veranderen. Ik wil niet dat onze vriendschap eindigt. Geef me respect.

53. Ik heb het gevoel dat je misbruik van me maakt en dat je me niet genoeg respecteert. Ik wil beter behandeld worden, en dat kan alleen als je me respecteert. Geen geschreeuw, geen respect of geduw. Het zal niet meer gebeuren.

54. Ik hou echt veel van je, maar je moet mijn gevoelens respecteren. Wees niet zo bekrompen en kijk me niet aan alsof ik je kleine kind ben dat elk woord uit je mond moet gehoorzamen. Je bent mijn beste vriend, en ik hou meer dan ooit van je.

55. Ik verdien het niet behandeld te worden als een stuk vuilnis, gebruikt wanneer nodig en aan de kant gezet. Ik ben een goed meisje, maar ik heb mijn grenzen. Als je me niet gerespecteerd laat voelen, neem dan alsjeblieft geen contact meer met me op.

56. Wat je me hebt aangedaan doet meer pijn dan ik kan beschrijven. Denk je dat ik een soort speeltje ben? Als je me zo gaat behandelen, moeten we misschien geen vrienden zijn. Als je me respecteert als persoon en vriend, bied dan je excuses aan voor hoe je me behandeld hebt.

57. Ik zal me altijd gerespecteerd willen voelen, dus alles wat ik vraag is jouw respect. De manier waarop je tegen me praat, me behandelt en je naar me gedraagt. Het is moeilijk om bij iemand te zijn die niet doet wat hij zegt, en ik heb er geen tijd meer voor.

58. Ik koos ervoor om je vriendin te zijn. Ik hou van je, maar dat betekent niet dat ik elke keuze die je maakt leuk moet vinden. Ook al zijn we samen, ik wil gerespecteerd worden en mijn gevoelens kunnen uiten.

59. Ik ben niet op zoek naar een hangmaatje, want vriendschap is niet te koop en heeft geen vervaldatum. Om mijn vriend te zijn, moet je weten dat ik je respecteer, en in ruil daarvoor verwacht ik hetzelfde.

60. Ik wil je eraan herinneren dat ik geen slaaf ben. De volgende keer dat je boos wordt en de drang voelt om tegen me te schreeuwen, bedenk dan dat ik ook gevoelens heb. Ik hoop dat je jezelf kunt beheersen en me met respect behandelt.

61. Ik begrijp niet waarom je het nodig vindt me zo respectloos te behandelen. We hebben dit probleem in het verleden nooit gehad, maar nu lijkt het alsof je niet eens een normaal gesprek kunt voeren zonder onbeleefde opmerkingen te maken over hoe ik eruit zie. Het is niet omdat we al meer dan tien jaar vrienden zijn dat je respectloos mag zijn! Het is niet oké om ongevoelige opmerkingen te maken over mijn gewicht, en ik wil dat je stopt. Zo simpel is het.

62. Ik praat veel over je. Ik wil bij je zijn. Je bent mijn beste vriend, en je hebt mijn respect. Maar ik zal me ook altijd gerespecteerd willen voelen, dus alles wat ik vraag is jouw respect. In ruil daarvoor, zal ik niet stoppen je te respecteren en van je te houden.

63. Ik ben niet tevreden over hoe je me vandaag behandeld hebt, dus ik neem deze tijd om mijn gevoelens te uiten. Onze vriendschap is belangrijk voor me, en ik wil die niet ruïneren voor domme dingen. Als onze vriendschap in gevaar komt, is dat meestal omdat een van ons de ander niet respecteert. Dat gezegd hebbende, behandel mij alsjeblieft met hetzelfde respect als ik jou toon.

64. Als je me respecteert, kan ik je liefde voelen. Als je me niet respecteert, kan ik je liefde niet meer voelen. Ik kan jou niet beheersen, alleen mezelf. Maar je moet weten dat alles wat ik vraag je respect is.

65. Hé, ik weet dat we soms ruzie maken, of dat je niet met me alleen kunt zijn, of dat ik te veel mijn mening geef. Maar dit is belangrijk voor onze vriendschap. Ik wil me altijd gerespecteerd voelen door jou. Elke keer als je iets onbeschoft tegen me zegt, doet dat pijn. Heel veel pijn.

66. Als je van iemand houdt, moet je hem goed behandelen. We willen allemaal gerespecteerd worden, plus niemand houdt van de verdenking gebruikt te worden zonder hetzelfde terug te krijgen. Ik weet dat we elkaar moeten respecteren en liefhebben, en ik wil dat jij mij respecteert en liefhebt.

67. Ik weet niet wanneer en of dit je zal bereiken, maar ik wil dat je weet hoe ik me voel. Ik hou heel veel van je, maar ik kan er niet tegen dat je me niet respecteert. Als er iets verandert aan je mening over respect voor mij, laat het me dan weten.

68. Respect is waarschijnlijk het belangrijkste voor mij. Als ik me niet gerespecteerd voel door jou, dan is onze relatie voorbij. Je moet luisteren als ik praat en met me communiceren als er iets mis is. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar doe het op een respectvolle manier.

69. Ik wil beginnen met te zeggen dat ik heel veel van je hou en ik zou willen dat je wat meer respect voor me toont. Ik ben alleen maar aardig en respectvol tegen je geweest, maar in ruil krijg ik alleen maar gebrek aan respect en dat begint vervelend te worden. Als je gewoon je best kunt doen om meer respect voor me te hebben en rustig met me te praten zonder zo boos te worden, dan kunnen we een gelukkige relatie hebben.

70. Het maakt me niet uit of we al 20 jaar vrienden zijn; als je mijn familie of mij niet respecteert, heb ik er geen probleem mee je de rug toe te keren. Het is eerder gebeurd, en het zal weer gebeuren; in feite is het net gebeurd!

71. Ik kan alles aan, maar niet gerespecteerd worden staat niet in mijn taakomschrijving. De manier waarop je tegen me praat is onacceptabel.

72. Ik heb niets anders gedaan dan er zijn voor degenen die ik liefheb. Ik heb fouten gemaakt, maar dat doen we allemaal! Ik weiger om iemand over me heen te laten lopen en me zo te respecteren. Je weet dat ik altijd van je zal houden en aan je zijde zal staan en je nooit de rug zal toekeren en je zal respecteren, en ik verwacht hetzelfde van jou. Liefde voor altijd en eeuwig!

73. Veel dingen hebben me de laatste dagen dwarsgezeten en boos gemaakt, en ik heb het gevoel dat ik me eindelijk moet uitspreken. Ik ben het beu hoe je de laatste tijd tegen me praat. Je bent altijd zo gemeen tegen me, en het kwetst mijn gevoelens, al die kwetsende dingen zeggen en me uitschelden die ik niet verdien. Het maakt me verdrietig als je die dingen tegen me doet omdat ik zoveel van je hou en probeer me niet te laten storen door zulke dingen.

74. Ik voel me gekwetst en niet gerespecteerd als je zo tegen me praat. Het voelt alsof je me niet eens meer in je leven wilt. Ik weet dat je boos op me bent voor de dingen die ik gedaan heb, maar ik ben ook maar een mens. Als je me gewoon een kans geeft, dan kunnen we misschien dingen regelen als volwassenen in plaats van kinderen die vechten als ze een probleem met elkaar hebben.

75. Ik heb gemerkt dat je me niet respecteert. Waar heb ik dit aan verdiend? Hoe kon je of waarom zou je mij niet respecteren? Het moet nu stoppen. En het zal stoppen als je wilt dat deze vriendschap doorgaat.

76. Ik hou er niet van om door jou gemanipuleerd te worden. Het kwetst mijn gevoelens. Ik vind je echt leuk en wil met hetzelfde respect behandeld worden als jij van mij zou willen. Het spijt me als ik je van streek heb gemaakt, en ik zal beter mijn best doen om geen problemen tussen ons te veroorzaken.

77. We zijn nu vijf jaar samen. In die tijd hebben we veel meegemaakt, en ik dacht dat het eeuwig zou duren. Maar het lijkt erop dat je de laatste tijd vergeten bent met wie je te maken hebt. Je denkt dat het oké is om me te bedriegen, te liegen, te respecteren, zonder zorgen. Alles wat ik vraag is je respect, maar misschien vraag ik binnenkort om meer.

78. Ik ben niets minder dan hoffelijk en respectvol tegen u, een van de weinige mensen die ik echt als vriend beschouw. Dus weet dit: Als je me ooit weer niet respecteert, loop ik voorgoed weg. We willen onze vriendschap niet verliezen, dus stel me alsjeblieft niet op de proef.

79. Ik weet niet wat je probleem is, maar het is tijd om te stoppen. Ik waardeer niet hoe je de laatste tijd tegen me praat en me behandelt. Je kunt maar beter een geldig excuus hebben voor je gedrag als het ooit weer gebeurt, anders is deze vriendschap voorbij!

80. Ik heb je goed behandeld, maar je hebt me vuil gemaakt en geen respect getoond. Alles wat ik vraag is een beetje respect, alles wat ik vraag is hetzelfde wat je aan elk ander meisje zou geven.

81. Ik hou van de manier waarop je naar me kijkt. Ik hou van de manier waarop je me kust. Ik denk elke seconde van de dag aan je, zelfs als ik dat niet probeer. Ik zou nooit iets doen om je te kwetsen, en ik weet dat dit een eenzijdige relatie is. Ik wil gewoon je respect terug, zo niet als mens, dan als vriend.

82. Als ik je iets vertel en je luistert niet, doet me dat pijn. Dus alles wat ik vraag is dat je me genoeg respecteert om tenminste te luisteren. We zijn vrienden. Als je mijn vriend bent, moeten we over dingen praten en stoppen met ons in de schaduw te verschuilen.

83. Respect is iets wat ik altijd van je wil, en ik hoop dat je het op zijn minst aan mij geeft. Liefde is één ding, en alles kan verliefd worden, maar respect is anders omdat ik jouw respect moet verdienen. Ik ben een eerlijk persoon, en mijn bedoelingen zijn zuiver. Dat zijn dingen die niet alleen geliefd zijn bij anderen, maar ook gerespecteerd worden.

84. Als je bij me bent, verwacht ik dat je me met respect, liefde en genegenheid behandelt. Waarom ben je dan humeurig, respectloos en geef je me geen aandacht? Het geeft me het gevoel dat ik je tijd niet waard ben, en dat voelt helemaal niet goed. Ik geef je een kans om me beter te behandelen, anders moet ik onze relatie beëindigen.

85. Ik hoop dat je een goede reden hebt voor wat je hebt gedaan. Ik waardeer het niet om voorgelogen en niet gerespecteerd te worden. De volgende keer dat je iets van me nodig hebt, vraag het dan gewoon. En respecteer alsjeblieft mijn beslissingen. Ze zijn niet bedoeld om niet gerespecteerd te worden.

86. Herinner je je dat liedje dat we zongen op de basisschool? Als je dit leest, moet je me beledigd hebben. Ik ben een mens en verdien respect zoals iedereen. Ik denk dat we beter geen vrienden meer kunnen zijn, want als je me niet kan respecteren, dan is deze vriendschap zinloos.

87. Je hebt me kwaad gemaakt. Hoe kon je me zo respectloos behandelen? Alles wat ik vraag is jouw respect. Het is tijd om onze vriendschap te beëindigen. Ik wil niet weer niet gerespecteerd worden!

88. Ik hou van je, maar als je respectloos bent en deze relatie niet serieus neemt, dan wil ik niet bij je zijn. Ik verdien beter dan dat.

89. Ik ben het beu om hierover te discussiëren. Zie je niet hoe belangrijk het is wat ik zeg? Ik heb mijn zegje gedaan en mijn best gedaan om te redeneren. Ik moet mezelf niet blijven uitleggen. Als je me niet genoeg respecteert om te luisteren, kunnen we niet meer samen zijn.

90. Ik hou heel veel van je en koester onze vriendschap meer dan wat dan ook. Ik wil dat het duidelijk is dat ik geen gebrek aan respect accepteer. Wees altijd vriendelijk en respectvol!

91. Ik geef het toe, ik ben een mens. Ik heb gebreken, en ik maak fouten. Maar, geeft het feit dat ik onvolmaakt ben je het recht om mij niet te respecteren? NEE! Keer op keer geef je me het gevoel dat ik niet gerespecteerd word. Je hebt slechte dingen gedaan en gezegd. Het is niet omdat we vrienden zijn dat ik mijn vriendschap met jou in de weg laat staan van hoe ik me voel.

92. Ik hou van je en zal dat altijd blijven doen, maar ik voel dat we uit elkaar groeien. Maar wat me het meest stoort is je houding. Ik heb het gevoel dat je bazig en controlerend bent, en dat begint een gebrek aan respect voor mij te betekenen. Als dit zo doorgaat, denk ik niet dat we een toekomst samen hebben.

93. Je zei dat je me beter kent dan wie dan ook. Je beloofde me dat je me nooit zou manipuleren. Ik wil je vertrouwen, maar als ik dat niet kan, moeten we misschien uit elkaar gaan. Ik denk elke minuut van de dag aan wat we doen. Ik moet weten dat tijd samen ook iets voor jou betekent – niet gewoon een kans voor mij om te bewijzen wat een goede vriendin ik ben door voor jouw behoeften te zorgen als ik de mijne heb.

94. Als je van me houdt, respecteer me dan! Respecteer me niet! Ik heb gevoelens! Respecteer me! Als je een probleem met me hebt, vertel het me dan. Ik hou van je, maar ik wil niet als vuil behandeld worden.

95. Ik weet dat we allebei onze problemen hebben, maar ik zal je nooit niet respecteren voor jouw problemen. Ik heb je in het verleden vergeven, maar ik zal nooit iemands voetveeg zijn. Als je me niet kunt respecteren, dan spijt het me dat we klaar zijn.

96. Ik heb mijn best gedaan om een goede vriend voor je te zijn, en ik heb lang geprobeerd mezelf te bewijzen. Maar de laatste tijd is er iets veranderd. Je houding tegenover mij lijkt niet goed. Je behandelt me alsof ik er niet ben, en dat doet echt pijn. Het geeft me het gevoel dat je helemaal niets om me geeft. Ik vraag het hier en nu, als je vriend. Toon me alsjeblieft wat respect.

97. Sinds we samen zijn, heb ik gemerkt dat je een onattent persoon bent geworden. Vanaf nu eis ik respect. Het kan me niet schelen hoe kwaad je op me wordt, maar hou je respectloze toon bij me vandaan. Als jij mij goed behandelt, zal ik jou ook goed behandelen. Zo werkt een gezonde relatie!

98. Ik kan niet geloven dat je dat tegen me zei! Ik dacht dat we vrienden waren. Ik ben er voor je geweest, keer op keer. Ik heb genoeg van je gebrek aan respect. Je respecteert me of je praat niet meer tegen me!

99. Ik hoop dat we elkaar met respect kunnen behandelen. Ik vind het oneerlijk hoe je tegen me praat en hoe je mijn meningen en ideeën overneemt. Ik heb echt je hulp nodig, want we komen niet verder als we schreeuwen en ruziën. Ik wil echt met je omgaan, maar ik wil er zeker van zijn dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

100. Je hebt me de laatste tijd kwaad gemaakt, maar ik ben niet kwaad op jou. Ik ben boos op het gebrek aan respect dat je me hebt getoond. Ik ben ook niet perfect, en ik weet dat jij ook maar een mens bent en dat iedereen fouten maakt. Maar dat betekent niet dat we elkaar niet moeten respecteren voor wat we verkeerd doen. Ik vraag gewoon om je respect. Het betekent zoveel meer voor me dan je ooit zult weten!

101. Ik wil me gerespecteerd voelen als ik bij je ben, want je persoonlijke keuze om wel of niet te drinken bij mij (en wie dan ook) mag nooit een vraag zijn, nooit.

102. Ik heb veel gezien in mijn leven, maar nog nooit iemand met zoveel gebrek aan respect als jij. Je moet teruggaan en wat dingen lezen die je tegen me gezegd hebt, want ze komen niet eens in de buurt van de manier waarop een « vriend » tegen een andere vriend zou moeten praten. Begin alsjeblieft met me te respecteren, of ik zal onze vriendschap moeten beëindigen omdat ik weiger om niet gerespecteerd te worden door iemand die geacht wordt van me te houden en om me te geven.

Ja, alles wat je vraagt is respect, en dat is een geweldig iets om te vragen, want je verdient het. En nu heb je veel mooie citaten om te gebruiken bij het eisen van wat je zou moeten krijgen. Ik ben blij dat ik een rol heb gespeeld om je te helpen bij je eis om respect.

Maar mag ik je naast respect nog iets anders vragen? Kun je dit artikel ook delen met een paar van je vrienden? We weten nooit wie het nodig heeft. Trouwens, als je een beetje rondsurft op deze blog, vind je nog veel meer nuttige verzamelingen citaten als deze. Probeer het eens.