Angstbewustzijn Quotes

Anxiety Awareness Quotes

Een van de uitdagingen van het leven is dat er veel mensen zijn die helaas niet leven zoals ze zouden willen, maar slechts overleven. En het gaat niet alleen om de hoeveelheid geld die je hebt of je status in de maatschappij. Soms gaat het om de ervaringen van het leven die je nog moet verwerken.

Angst kan uiterst overweldigend zijn, vooral als het je dagelijks leven begint te beïnvloeden. Soms merk je dat je je zorgen maakt over de toekomst of vreselijke scenario’s in je hoofd creëert zonder dat je het beseft. Daarom is het belangrijk om angst te begrijpen.

Misschien leeft u met angst zonder dat u het weet, omdat u het niet beseft of niet kunt herkennen. Het is noodzakelijk dat je je bewust wordt van wat angst is, hoe het je laat voelen en zelfs hoe je het kunt bestrijden.

Doe er daarom goed aan om deze angstbewustzijn citaten door te nemen, want ze zijn zorgvuldig samengesteld om je bewust te maken van het bestaan, de gevaren en de preventie van angst.

Angstbewustzijn Quotes

Angst geeft je het gevoel dat de muren om je heen sluiten. En het vraagt niet om toestemming of geeft niet om het niveau van bewustzijn dat je hebt. Het wil gewoon knoeien met je geestelijke gezondheid. Maar alsjeblieft, sta het niet toe. Er is alleen begrip nodig om angst te overwinnen.

1. Wees je ervan bewust dat je je door angst overweldigd kunt voelen, zelfs bij de kleinste dingen. Je moet mindfulness beoefenen omdat angst al je energie kan wegzuigen.

2. Angst hebben is als in een gevangenis zitten, met muren die helemaal vol staan met gedachten die je het meest beangstigen. Wees bewust!

3. Om je bewust te worden van angst, geef je jezelf het bevrijdende gevoel van bewust zijn. Verdrink niet in je gedachten, maar doe een mentale wandeling.

4. Je moet je ervan bewust worden dat angst een mentale strijd is, waardoor je in paniek raakt bij de mogelijkheid dat er dingen gebeuren die je niet wilt.

5. Haal langzaam achtereenvolgens adem, voel uw omgeving en verminder uw stressniveau. Stress verhoogt het risico op angst. Wees bewust.

6. Alles gebeurt in zijn eigen tijd, laat de behoefte om te schitteren of zoals anderen te zijn niet in je hoofd zitten en je angstig maken. Je hoeft niemand te zijn, je hebt alleen jezelf nodig.

7. Angst gedijt als je zenuwachtig bent, soms weet je niet eens de reden voor je plotselinge staat van nervositeit. Wanneer dit gebeurt, doe dan gewoon wat activiteiten of oefeningen.

8. Weet dat je sterk bent, en alles kunt bereiken wat je op tijd wilt. Blokkeer dingen die je herinneren aan je angstige toestand. Je doet het beter dan gisteren.

9. Op een bepaald moment in het leven wordt iedereen geconfronteerd met dit gevoel van angst, maar laat het je niet beheersen, anders maakt het je tot zijn gevangene.

10. Als je je misschien in een omgeving bevindt die je angstig maakt, maak je dan los van die ruimte totdat je weer gezond en wel genoeg bent om alles aan te kunnen.

11. Angst kan zich voeden met je onzekerheden, maak je ambities niet te hoog om te bereiken. Je kunt beginnen met kleine successen totdat je het grote bereikt.

12. Als je het gevoel van angst hebt en toch je gang gaat, is dat gewoon het meest moedige wat je kunt doen, want je geeft jezelf de kans om doel en geluk te vinden.

13. Dat je angst hebt betekent niet dat je zwak bent, het betekent dat je sterk genoeg bent om te willen leven en beter te worden. En je zult beter worden in een merkbaar goede tijd. Geef jezelf niet op.

14. Elke overwinning begint met één positieve stap, gevolgd door verscheidene andere in de goede richting. Wees niet te bezorgd, je zult uiteindelijk winnen zolang je vooruit blijft reiken.

15. Wanneer je merkt dat je terugvalt in dit gevoel van angst, accepteer het gevoel, vertrouw erop dat je weet dat het niet eeuwig zal duren, en zeg dan tegen jezelf dat je dit wel aankunt!

16. Denk eraan hoe de rups in een vlinder veranderde toen hij dacht dat het allemaal voorbij was. Angst hebben lijkt nu misschien onoverkomelijk, maar, zeg ik je, je krijgt grotere kansen, veel beter dan die je eerder hebt gehad, en je gaat slagen.

17. Je kunt je angst leren beheersen, als het komt, herken het gevoel, en wees bedachtzaam genoeg om er uit te stappen. Blijf duwen.

18. Angst is het meest onplezierige gevoel ooit. Het houdt je geest bezig met geen enkel positief ding ooit. Besluit om te doen wat nodig is om mindful en gezond te blijven.

19. Als je angstig bent, denk je dat niets anders zo belangrijk is als hoe je je voelt. Het brengt je geest in een noodtoestand. Adem altijd langzaam in en uit, je staat niet voor een crisis.

20. Herinner jezelf er altijd aan dat je alles kunt overleven. Je hebt zelfs situaties in het verleden overleefd, en niets nieuws kan je weer aan het wankelen brengen.

21. Angst verlicht je problemen niet, het versterkt ze en berooft je van je kracht voor vandaag. Leef in het moment.

22. Het is misschien niet gemakkelijk, maar probeer weg te blijven van bepaalde soorten nieuws in de media, slaap goed en maak opnieuw contact met je natuurlijke omgeving. Dat bespaart je angst.

23. Hoe stormachtig je ervaring met angst ook is, stop nooit met proberen beter te worden, noteer je gedachten, en zorg dat je lekker kookt en eet.

24. Angst is een wond van de geest, het geeft je iets te doen maar het levert geen enkel positief resultaat op. Vergeet niet dat je alleen jezelf hebt, alleen jij kunt de nodige veranderingen aanbrengen om je geest tot rust te brengen, elke andere persoon is ondergeschikt.

25. De gemakkelijkste manier om angst te overwinnen is te leven in het moment. Denk niet aan gisteren; het is nu weg, denk niet aan morgen; de kracht van morgen zal komen.

26. Weet dat je de toekomst niet kunt beheersen, dat ligt niet in je macht. Laat angst je vreugde niet stelen. Je hebt een kans om te winnen als je gewoon in het moment kunt leven.

27. Zorg ervoor dat je rustig blijft en je afstemt op het gevoel van frisse lucht die je neusgaten binnenstroomt wanneer je in- en uitademt. De omgeving speelt een grote rol om je bewust en aanwezig te houden.

28. Angst verdooft je gevoelens over het leven, algemene activiteiten en emoties. Laat het je niet in die hoek zetten. Hoe donker alles ook lijkt te zijn, reik uit naar het licht diep in je ziel, er is hoop op betere dagen.

29. Wanneer je angst ervaart, zwijg dan niet, praat met iemand en doe mee aan activiteiten die je interesseren of gelukkig maken. Laat het zich niet voeden met je zwijgen.

30. Gun jezelf voldoende tijd om te rusten. Jouw gemoedsrust is ook belangrijk. Probeer jezelf prioriteit te geven, de wereld zal zich aanpassen. Je zult verbaasd zijn hoe ver de wereld doorgaat in jouw afwezigheid, probeer je niet te laten overweldigen door je dagelijkse activiteiten.

31. Als je de pijn van je angst verzwijgt, geeft dat ruimte om het erger te maken. De last van de angst neemt toe als je jezelf opsluit in stilte, spreek je altijd uit en luister ook als anderen tegen je praten.

32. De reden waarom u angstig bent, kan te maken hebben met het perspectief waarmee u naar uw problemen kijkt. Misschien kan het veranderen van uw manier van denken u helpen sneller te herstellen.

33. Angst kan worden gevoeld bij hogere intensiteiten met meer moeite om weer zelfbewust te worden. Het is noodzakelijk om prioriteit te geven aan je geestelijke gezondheid.

34. Waarom angst zo verraderlijk is, is omdat je het einde van je probleem niet in zicht hebt. Dat maakt de strijd zwaar voor de lijder.

35. Angst is het slechtste gebruik van verbeelding ooit! Je bent druk in gedachten maar onproductief in werkelijkheid. Het brengt helemaal niets goeds.

36. Als je je op enig moment getriggerd voelt, adem dan langzaam in en uit; het gevoel zal geleidelijk afnemen. Hou genoeg van jezelf, je bent alles wat je hebt.

37. Niemand wordt op een dag wakker en besluit om angst te hebben. Als je het merkt, moet je er dus aandacht aan besteden, net als aan elke andere blessure die je hebt gehad.

38. Angst brengt je geest in constante chaos, paniek en onrust, maar in werkelijkheid is het niet zo chaotisch als het lijkt, het is gewoon je geest die slechte spelletjes speelt met je emoties.

39. Onthoud dat sterren helderder schijnen in de donkerste nacht. Sta dus nooit toe dat de moeilijke omstandigheden om je heen je geest vullen met angst.

40. Ja, misschien ervaar je dit gevoel, maar je moet weten dat je niet alleen bent. Praat met mensen om je heen die van je houden en om je geven.

41. Rust in onze geest is niet wat iemand voor ons kan doen, maar wat we zelf kunnen doen. Je kunt kiezen waar je heen gaat, wat je doet en naar wie je luistert. Al deze dingen helpen je om beter te worden.

42. In de goede richting denken is een zekere manier om angst te bestrijden. Zelfs wanneer het duidelijk is dat de dingen niet goed gaan, maakt het veel verschil om te geloven dat het uiteindelijk goed komt.

43. Leer de dingen na elkaar aan te pakken. Probeer niet alles tegelijk af te handelen, dat kan een veel te grote belasting zijn voor je gemoedsrust.

44. Zolang je je geleidelijk inspant om je doelen te bereiken, in beweging blijft en je door niemand laat opjagen, kom je er wel, als het je uitkomt.

45. Als je genoeg vertrouwen in jezelf hebt, ben je tot alles in staat. Wanneer men absoluut in zichzelf gelooft, blijft de angst weg. Hou meer van jezelf, geloof in jezelf, en wees vriendelijker voor jezelf. Jouw genezing begint bij jezelf.

46. Je hebt alleen jezelf, niemand kan bestaan zoals jij. Je bent uniek en daarom moet je vertrouwen op jouw unieke manier van handelen. Zolang het je geweldige resultaten oplevert, moet je je geen zorgen maken over wat elke andere persoon doet.

47. Je bent goed genoeg. Doe elke dag positieve bekentenissen aan jezelf. Als je het genoeg zegt, zul je het geloven.

48. Beantwoord gedachtenvragen met logica. Herinner jezelf aan je kleine successen of alle keren dat je hebt gewonnen in het leven wanneer je begint te twijfelen aan je levenspad.

49. Vermijd mensen die je onderschatten, mensen die je naar beneden praten verdienen geen plaats in je gedachten. Vriendelijkheid is de zoete essentie, omarm het met alles wat je hebt.

50. Als je te veel taken te volbrengen hebt, kijk dan niet naar het einde, maar naar het één tegelijk afhandelen.

51. Als je nog geen plan kunt bedenken, maak je dan niet druk. Haal gewoon adem en vertrouw op het proces. Het gaat al beter met je, en het is slechts een kwestie van tijd voordat alles vorm krijgt.

52. Zodra je ergens angstig voor wordt, schakel je over op een activiteit die je interesseert totdat je je goed voelt.

53. Het is belangrijk te accepteren wat je voelt, te vergeten hoe het vroeger was, en te geloven dat je beter kunt.

54. Als je je angsttriggers kunt identificeren en vermijden, gaat het een stuk beter met je.

55. Angst houdt de geest bezig en laat je denken dat je geen uitweg hebt, omdat het alles weet waar je bang voor bent en ervoor zorgt dat het het enige is wat je ziet en waaraan je denkt.

56. Als je op enig moment bang bent om je mening te uiten, zeg dan tegen jezelf dat jouw mening er ook toe doet, en dat je het verdient gehoord te worden.

57. Wanneer je merkt dat je geest afdwaalt, knijp jezelf dan in de arm en haal je geest uit die verdrinkende gedachten.

58. Het leren loslaten van moeilijke situaties zal je herstel versnellen.

59. Als je denkt dat je niet genoeg doet, vier dan je kleine overwinningen.

60. Stop met denken aan morgen, leef in het moment. Angst zal ver van je zijn.

61. Wanneer u zich angstig voelt, neem dan een pauze, haal langzaam adem en ontspan uw geest.

62. Je verdient het om je goed te voelen, laat niemand of iets je ooit het gevoel geven dat je te veel vraagt.

63. Wees trots op je eerdere prestaties. Je huidige taak is niet veel anders, je kunt het.

64. Angst kan soms betekenen dat we uit onze comfortzone stappen, naar een veel betere en heldere plek. Je zult terecht zijn in je nieuw gevonden doel.

65. Als je schaduwen ziet, betekent dat dat er licht in de buurt schijnt, meer niet.

66. Je hebt de kracht voor elke nieuwe dag, niet voor morgen, en niet voor een hele week. Alleen vandaag! Dus, stop met je zorgen te maken over morgen, de kracht van morgen zal komen.

68. Behandel jezelf vriendelijk, je bent alles wat je hebt.

69. Onthoud altijd dat je angst het verleden niet kan veranderen, noch de toekomst, dus leef in het moment.

70. Vraag jezelf af « wat heb ik nu, hoe lang heb ik, en hoe ver kan het me brengen? ». Logica overtreft angst.

71. Op een bepaald moment kan het voelen alsof de wereld om je heen gek geworden is, en op het punt staat je mee te sleuren in zijn gekte, relax! Niets is zo chaotisch als het lijkt. Laat je door niets meeslepen naar die plaats van angst en vrees.

72. Meestal moeten dingen eerst moeilijk worden voordat ze beter worden, dus om je niet bezwaard te voelen met het gewicht van angst, moet je bedenken dat je een stap dichter bij geluk bent.

73. Houd je hart open om elke dag iets nieuws te leren, misschien kom je erachter dat zelfs de dingen die je angstig maken, je leren hoe je kunt overleven en beter kunt worden.

74. Het kan stormachtig worden, niemand heeft beloofd dat het allemaal rozengeur en maneschijn wordt. Dus, als je op je levensreis loopt, weet dan dat je niet de eerste op de baan bent, als anderen het kunnen, kun jij het ook.

75. Als je ergens zit en je zorgen maakt, wordt je probleem groter, maar als je actie onderneemt om het op te lossen, voel je je lichter en gelukkiger.

76. Het leven gaat misschien niet zoals je gepland had, misschien is het een teken van iets beters, al lijkt het daar in het begin niet op. Laat je angst niet de overhand krijgen.

77. Soms hoef je alleen maar jezelf te zijn, de wereld geeft er niet zoveel om als we denken, mensen hebben veel aan hun hoofd om te merken waar je bang voor bent.

78. Je hoeft niet alles te controleren, zoveel macht heb je waarschijnlijk niet. Dus, waarom accepteer je niet het feit dat of je nu angstig bent of niet, wat er gebeurt zal gebeuren?

79. Meestal ben je met teveel dingen tegelijk bezig, je vergeet dat focus het grotere goed oplevert.

80. Je hebt misschien niet de superkrachten om te kiezen wat er op je afkomt, maar je kunt wel besluiten om te leren omgaan met je problemen zoals ze komen.

82. Angst is de afstompende angst voor mislukking zonder productiviteit. Het kan je alles tegelijk laten voelen en toch nutteloos omdat het je moe en zwak maakt.

83. Laat angst niet bepalen wie je bent. Je bent niet wat je voelt.

84. Angst is een verwonding van de geest. Het is niet zichtbaar op het lichaam, maar het doet dieper pijn dan een fysieke verwonding.

85. Blijf uit de buurt van alles wat je angstig maakt. Niets is zo belangrijk als heelheid in geest en lichaam.

86. Ik hoop dat je weet dat je bekwaam, sterk, mooi en onverslagen bent. Niets wat je geen kracht gaf kan je naar beneden halen. Je bent veel verder dan je strijd.

87. Je bent veel te bijzonder om angst meer last te laten geven dan je kunt dragen. Je bent sterker dan wat je ook doormaakt.

88. Je bent liefde waard, je bent capabel, je bent net als ieder ander die zijn leven probeert uit te zoeken. Je moet gewoon in jezelf blijven geloven, niets is het waard om je leven voor op te geven.

89. De gemakkelijkste manier om angst weg te houden is in een omgeving te zijn waar je elke dag nieuwe dingen leert, ergens waar je uitgedaagd wordt om beter te worden.

90. Angst zorgt ervoor dat je nooit meer wakker wilt worden. Het laat je de slaap meer waarderen dan het bewustzijn, het laat je het bestaan zien als een nachtmerrie.

91. Niets schuurt je huidige vreugde af als angst. Het is een toestand waarin je het verleden wilt veranderen, en tegelijkertijd de toekomst wilt beheersen, maar je hebt geen van beide in je macht. Je moet alleen nu leven, op dit moment.

92. Als je op enig moment angstig wordt, kijk dan om je heen naar dingen die je kunt aanraken, eten, horen of zelfs ruiken. Je moet jezelf toestaan je bewust te zijn van het heden.

93. Angst vertelt je niet de waarheid. Het wil alleen je geest gevangen houden, je vastzetten en opsluiten in een nauw hoekje waar het het moeilijkst is om weg te komen. Het wil gewoon dat je in paniek raakt en jezelf verliest aan gevoelloosheid.

94. Dat gevoel van hulpeloosheid is angst. Het verdrinkt je ver onder de oppervlakte waar alles schreeuwt van duisternis. Je wilt je hand uitsteken, maar niets is een inzicht om te helpen of je strijd te zien. Ik hoop dat je weet dat zelfbewustzijn de sleutel is die je naar buiten kan brengen, ongeacht de diepte van wat je voelt.

95. Lichaamsbeweging kan u helpen om in uw geest erg rustig te blijven als u angst ervaart. Actief bezig zijn met lichamelijke activiteiten houdt angst heel ver van je vandaan.

96. Als je merkt dat je steeds terugkeert naar je gevoel van angst, zeg dan tegen jezelf dat wat er ook gebeurt, je dit gaat verslaan. Je hebt nog een heel mooi leven voor je.

97. Angst en mindfulness zijn twee tegenpolen. Je kunt het ene niet om het andere heen. Dus, als je dicht bij heelheid wilt komen, moet je elke seconde van je dag oefenen in mindfulness.

98. Angst voedt zich met eenzaamheid en inactiviteit. Als je dit weet, kun je kiezen in wat voor omgeving je blijft of wat je vermijdt. Je moet een keuze maken om mindfulness te bereiken. Zoek een manier om jezelf bezig te houden en met andere mensen om te gaan.

99. De eerste stap naar herstel van angst is de eerste stap zetten. Totdat je het probeert, kan niemand anders je helpen. Laat je verlangen naar welzijn elk ander negatief gevoel overstemmen.

100. Wanneer je enige vorm van angst ervaart, laat dan het licht door je binnenste schijnen, wees eerlijk over wat je voelt, praat met iemand, luister en hoor hem tot je spreken, en geloof dat alles goed zal komen. Uiteindelijk komt het goed met je.

Angstbewustzijn is belangrijk om je te helpen het probleem te beseffen, zodat je een oplossing kunt vinden. Hopelijk helpen deze angstbewustzijn citaten je gemakkelijk angst te herkennen wanneer het komt kloppen en het gemakkelijk te overwinnen.

Doe er goed aan om een van de angst bewustzijn citaten weer door te nemen. Reageer op het bericht en deel een van hen met uw dierbaren.

Bedankt.