Back In My Day Citaten

Back in My Day Quotes

Wanneer je leeft in een omgeving die voortdurend verandert, begin je de tijd te zien als een proces dat nooit ophoudt. De gebeurtenissen van elke voorbijgaande dag veranderen de wereld voorgoed, en jouw leven maakt daar deel van uit. Dit soort perceptie hielp mensen om de veranderingen te zien als een soort vooruitgang, waarbij ze van oudere naar nieuwere dagen gingen.

Back in my day quotes zijn een geweldige manier om herinneringen op te halen met vrienden en familie over oude herinneringen, vooral als je ouder bent. We kunnen allemaal betrekking hebben op dit gevoel, onze hersenen scramble vanwege de onschuld toen we niets wisten van die tijd. We verlangen er allemaal naar om te weten hoe het leven vroeger was.

Eén ding blijft constant: de tijden veranderen. Velen vergeten snel hoe het opgroeien voor henzelf of hun ouders was, terwijl ze zien hoe elke nieuwe generatie zich aanpast en uitblinkt in een wereld die sterk verschilt van de vorige.

We hebben allemaal die momenten uit onze kindertijd waarop we ons realiseren dat de wereld niet zo onschuldig is als we ooit dachten. Het maakt niet uit hoe lang geleden, back in my day quotes zijn een krachtige manier voor ons om die emoties te herbeleven, en zelfs opnieuw te voelen. Deze verzameling van de beste citaten over back in my day quotes wordt ook gebruikt om nostalgie en de goede oude tijd in het leven uit te drukken.

Back in My Day Citaten

In mijn tijd was het dagelijks leven meer een krachtproef. Kinderen renden wild, fietsten zonder roer, speelden op straat en liepen kilometers om een ijsje te halen. Er waren geen computers of internet. Er waren geen mobiele telefoons of smartphones, geen camera’s of videorecorders, en geen airconditioning!

1. In mijn tijd moesten we elke ochtend 10 mijl naar school lopen en ‘s middags 10 mijl terug naar huis.

2. In mijn tijd moesten we beide kanten op lopen, in de sneeuw en de wind, zonder schoenen. Elk van onze huizen was niet meer dan een stapel stenen die elke winter instortte.

3. In mijn tijd hadden we geluk als we één computer hadden. De monitor was zo groot als een blad papier en je kon er tic-tac-toe mee spelen tegen jezelf. En er was geen internet.

4. In mijn tijd had je niet al deze mooie spullen. Oh nee! Als we wilden sporten moesten we in de rij staan voor de bus naar school, bergop en bergaf, door een meter sneeuw!

5. Vroeger mochten we met tornado’s spelen. Tegenwoordig zeggen ze dat het gevaarlijk is en dat je niet naar buiten moet als het waait.

6. In mijn tijd respecteerden kinderen hun ouders en ouderen. Ze waren aardig voor elkaar en namen nooit drugs of gingen er vandoor met vreemden.

7. In mijn tijd hoefden volwassenen niet altijd op kinderen te passen. We speelden veel buiten omdat er geen sociale media waren.

8. In mijn tijd werd de populairste film gemaakt in zwart-wit en was niet beschikbaar op DVD. De huidige whippersnappers denken dat ze het wiel hebben uitgevonden! Alles is nu anders.

9. In mijn tijd hadden we geen mobieltjes, internet, spelconsoles of Playboys. We werden niet verwend door een stel zogenaamde ‘noobs’ bij multiplayer games, en we schepten niet op over onze pro levels op Xbox Live. Onze namen waren geen nummers, we waren bekend door onze gamer tags.

10. Vroeger, toen ik op school zat, moest je dingen leren. Tegenwoordig richten ze zich alleen op kinderen die gelukkig zijn en een goed zelfbeeld hebben.

11. In mijn tijd hadden we nog geen Mobiele Apps’, wat een geweldige manier is om iemand ervan te overtuigen dat de wereld sneller verandert dan jij kunt verwerken.

12. In mijn tijd, moest mijn oma naar de charme school. Er werd haar verteld dat haar ellebogen niet mochten uitsteken terwijl ze haar vork vasthield en dat als ze een man wilde houden, ze maar beter kon koken en schoonmaken.

13. In mijn tijd waren er boeken met etiquette en instructies over hoe een dame een kamer binnenkomt en verlaat, en hoe zij moet glimlachen of knikken terwijl zij anderen begroet.

14. In mijn tijd moesten we vijf mijl lopen van de boerderij naar school, in beide richtingen bergop.

15. In mijn tijd hadden we geen computers, mobieltjes, internet en al die onzin. We moesten naar buiten, spelen met echte kinderen, en wat frisse lucht en zon krijgen.

16. In mijn tijd hoefden we niet naar speciale trainingskampen, zoals nu. We deden klusjes in huis die ons iets opleverden.

17. In mijn tijd moesten we twee mijl in de sneeuw lopen om een liter water te halen en het internet was alleen uitgevonden om mensen te helpen hun recepten te delen.

18. In mijn tijd hadden we niet al dat nieuwerwetse speelgoed en apparaten om mee te spelen, we waren veel gelukkiger als we ons gewoon vermaakten, misschien omdat we meer fantasie hadden of veel meer rondrenden, zodat we het niet zo erg vonden.

19. Vroeger hadden we tenminste manieren en respect voor onze ouderen. Toen ik een kind was hadden we manieren. We zeiden dingen als « Meneer, mag ik van tafel? Nu zeggen we geen ‘mag ik’ meer, want iedereen verdient wat hij wil en wanneer hij het wil.

20. In mijn tijd hadden we niets van dit nieuwerwetse. De wereld is vergaan. Nou, inderdaad, je ouders hadden geen mobiele telefoon, maar ze hadden genoeg leuke dingen om mee te spelen.

21. In mijn tijd hadden we geen mooi toetsenbord om mee te typen, of zelfs geen muis om ons te helpen. Onze computers waren van die grote oude, grote dozen die de hele kamer in beslag namen.

22. Toen ik een kind was hadden we niet de afleiding die het internet biedt. Het leven was eenvoudig. Iedereen respecteerde iedereen, we gingen naar de kerk en hadden manieren. Het leven was toen beter.

23. In mijn tijd hadden we maar drie tv-zenders.

24. In mijn tijd hadden we geen dure computers met 1TB harde schijven en gigabytes geheugen. Je kreeg wat je kreeg, en als het je niet beviel, jammer dan. Maar het deed zijn werk, en het maakte het leven een stuk makkelijker omdat je je kon concentreren op wat belangrijk was – vrienden, familie en school. Dat is hoe ik het vroeger graag had.

25. In mijn tijd waren de dingen beter en niemand met gezond verstand zou zijn leven willen leiden zoals het nu is.

26. In mijn tijd hadden we geen speelgoed zoals jij, maar we maakten plezier met wat we hadden, en we werden er beter van. De kinderen van nu zijn verwende snotapen, die niet weten hoe goed ze het hebben.

27. Toen ik een jongen was, moesten we naar school lopen zonder schoenen aan. We waren zo stoer. We hadden één paar schoenen voor het hele gezin, en als je voeten in de zomer een beetje groeiden, moest je vroeger opstaan en iets sneller lopen dan je broers – want jij mocht de schoenen eerst dragen.

28. In mijn tijd hadden we geen computers of videospelletjes. Als we ons verveelden, moesten we buiten spelen met de jongens uit de buurt.

29. We hadden geen nieuwerwetse elektrische lampen waarmee we de hele nacht op konden blijven zodat we liggend in ons bed stripboeken konden lezen.

30. En als het stormde en de stroom uitviel, zaten we in het donker naar het onweer te luisteren of vertelden we verhalen bij kaarslicht – niet zoals tegenwoordig, waar je gewoon je vader belt op zijn mobieltje en hij het voor je repareert!

31. In mijn tijd was er geen stromend water achter de schuur. Ik moest naar de beek lopen om water te halen.

32. In mijn tijd liepen we in de sneeuw naar school en kregen we een sneeuwbal van de pestkop op de hoek. Daarna liepen we naar huis, dronken warme melk en gingen naar bed.

33. In mijn tijd hadden we niet veel. We hadden helemaal niets. We moesten 5 mijl naar school lopen door sneeuwjacht, in beide richtingen omhoog.

34. We brachten jaren door in donkere grotten met niets anders dan verlichtende kristallen en brandende fakkels.

35. Er was geen internet, dus we konden niet domweg googelen, of een app op onze telefoon installeren om ons de tijd te vertellen.

36. We vonden het wiel uit in onze garage en bouwden alles van hout omdat er geen winkels waren om spullen te kopen.

37. In mijn tijd hadden we één televisie en die had maar drie kanalen.

38. In mijn tijd hadden we geen snel internet, smartphones (die slimmer zijn dan wij), iPads/Tablets/Computers, Xboxen en Playstations, flatscreen TV’s en HD TV’s.

39. In mijn tijd hadden we één tv en geen afstandsbediening! We liepen 10 trappen op om naar het toilet te gaan en kenden de telefoonnummers van onze buren uit ons hoofd, niet onze e-mailadressen.

40. Het opgroeien in de jaren 50, 60 en 70 deed me denken aan alle verschillende dingen die ik deed toen ik opgroeide.

41. In mijn tijd: We hadden geen stinkende badges nodig. We hadden echte vaardigheden.

42. In mijn tijd schreven mensen boeken, tijdschriften en krantenartikelen, met typemachines! En dat is echt schrijven.

43. Ik wil niet wreed klinken, maar in mijn tijd hadden we niet overal een mooie naam voor. Er was niet zoiets als « internet » of « massacommunicatie ».

44. Toen duurde het laden van programma’s 5 minuten, hadden we geen documentatie en had iedereen ponskaarten.

45. In mijn tijd was er geen Twitter of Facebook.

46. In mijn tijd waren we sterker, slimmer en beter dan de kinderen van nu ooit zullen zijn.

47. In mijn tijd moesten we 20 mijl door de sneeuw naar school lopen.

48. We moesten stenen tafelen gebruiken om met elkaar te communiceren. Onze schoolboeken waren gewoon stukken papier.

49. We mogen de tijden niet vergeten waarin mensen zonder internet communiceerden en hoe het vroeger was voor mensen.

50. In mijn tijd hadden we niet al die mooie technologie. We moesten de dingen op de ouderwetse manier doen.

51. In mijn tijd deden we de dingen anders. We hadden dingen die we « herinneringen » noemden. In tegenstelling tot het korte termijn geheugen, waren ze van langere duur en gaven ze ons geen hoofdpijn.

Back in My Day uitspraken

In mijn tijd waren de dingen anders. De manier waarop we dingen deden, zagen en hoorden was drastisch anders dan nu. Maar er zijn nog steeds veel mensen die een ‘vroeger’ leven leiden.

52. Het internet van vandaag is niet zoals het altijd geweest is. Vóór het internet vond communicatie plaats op openbare plaatsen zoals restaurants, parken, wegen en bussen. We konden alleen praten met de mensen in onze omgeving. Het internet doorbrak deze fysieke barrières en stelde ons in staat om met iedereen in de wereld in contact te komen, waar en wanneer dan ook.

53. In mijn tijd gingen we naar de bibliotheek om een computer te gebruiken. We moesten op onze laptops een formulier invullen dat ‘inloggen’ heette, het vervolgens uitprinten en naar boven brengen naar de papierbak.

54. In mijn tijd maakten we horloges ter grootte van een kwartje. Met onze blote handen! En voor twee cent per uur!

55. Vroeger, als ik gereedschap nodig had, moest ik mijn fantasie gebruiken om het te bedenken door een stok tussen mijn handpalmen te draaien.

56. In mijn tijd moest je naar buiten en in bomen klimmen en zo.

57. In mijn tijd hadden we niet de afleiding van vandaag, zoals internet, videospelletjes en sociale media. In plaats daarvan gingen we spelen met ballen en knuppels in het park of misschien een kickball spel in iemands achtertuin.

58. Dan kwamen we thuis, pakten onze fietsen en reden door de buurt. En tegen de avond kwamen we misschien samen met vrienden en speelden tikkertje of vierkamp of hinkelen we tot het etenstijd was.

59. In mijn tijd hadden we geen youtube, Facebook of iets dergelijks. We moesten ons vermaak maken.

60. In mijn tijd hadden we geen X! We moesten met de hand coderen, en we hadden alleen ponskaarten.

61. In mijn tijd gebruikten mensen hun hersenen om zichzelf te vermaken!

62. In mijn tijd waren we een autoproducerende natie, niet een natie van autofabrikanten.

63. In mijn tijd durfden de moeders hun dochters niet alleen over straat te laten lopen.

64. Vroeger hadden we ramen van karton en als het buiten regende, bleven we gewoon binnen.

65. In mijn tijd hadden ze geen mixtape, ze moesten echte muziek maken met een echte band!

66. In mijn tijd hadden we geen The Hunger Games, we keken naar herhalingen van ‘I Love Lucy’.

67. In mijn tijd waren de mensen slim.

68. In mijn tijd hadden we geen computers en microchips, maar we hadden dingen die we hersenen noemden.

69. We hebben geleerd zelf vuur te maken zonder app, en zelf eten te halen zonder app.

70. In mijn tijd, moesten we onze huizen verwarmen met openhaard houtblokken.

Grappige Terug in mijn tijd Citaten

Onlangs hoorde ik een oud liedje en om de een of andere reden bracht het een herinnering terug van toen ik jonger was. Toen deze herinneringen terugkwamen, vroeg ik me af wat « vroeger »…

71. In mijn tijd hadden we niet eens videospelletjes om ons te vermaken, maar als ik me niet vergis hadden we wel veel plezier.

72. In mijn tijd moesten we het wiel eraf halen en de auto duwen om hem te starten.

73. In mijn tijd hadden we echte muziek en echte films. Niet de onzin waar jullie kinderen tegenwoordig naar kijken en luisteren.

74. In mijn tijd hadden we geen apparaat dat ons onmiddellijk met onze vrienden kon verbinden, geen social media platform en ‘like’ knop, geen muziek streaming platform, geen apps en geen spelletjes.

75. In mijn tijd waren de dingen zoveel beter. Ik weet dat het misschien zo lijkt voor veel mensen die recent zijn opgegroeid, maar denk aan vroeger toen het leven goed was en de Beatles de beste band ooit waren.

76. Ik ben opgegroeid in een tijd waarin je speelde bij goed en slecht weer en de buurkinderen in de gaten hield of ze je fietsen niet stalen.

77. We verzamelden ons rond de televisie met familie en vrienden om naar onze favoriete shows (sitcoms) te kijken.

78. In mijn tijd hadden de mensen geen auto of vervoer en liepen dus om ergens te komen.

79. In mijn tijd was er geen water om te drinken en dus moesten we steeds naar de put om water te halen.

80. In mijn tijd hadden we geen eten en dus gingen we altijd vissen.

81. In mijn tijd deden we alles met de hand.

82. In mijn tijd ging iedereen naar school, trouwde jong en stichtte een gezin. Tegenwoordig zijn veel mensen meer bezig met hun carrière dan met trouwen en een gezin stichten.

83. In mijn tijd hadden computers geen geheugen. Als je een applicatie wilde draaien, moest je er zijn. Als je een spelletje wilde spelen, moest je het zelf schrijven, want de spelletjes die we speelden waren niet op grote schaal beschikbaar op het internet zoals nu.

84. Weet u nog toen kleurentelevisies een luxe waren, computers een heel gebouw vulden, floppydisks de belangrijkste manier waren om computergegevens op te slaan, en het gebruik van een inbelverbinding sneller was dan internetsnelheden?

85. In mijn tijd hadden studenten geen van de hedendaagse luxe.

86. In mijn tijd waren er geen selfies, sexting, cyberpesten of Snapchat filters.

87. In mijn tijd, als je een fout maakte, moest je het hele programma weggooien. Dan moest je al je werk opnieuw maken vanaf papieren back-ups of met de hand.

88. In mijn tijd hadden we geen elektriciteit en geen airconditioning en toch overleefden we.

89. We hadden carburateurs in plaats van computers. We droegen vesten en dronken instant sinaasappelsap. We moesten naar onze favoriete zwart-wit programma’s kijken in enorme grote stalen dozen met antennes erop.

90. In mijn tijd hadden we geen google. In plaats daarvan moest je je documenten typen en kopieën ervan opslaan.

91. In mijn tijd waren er geen mobiele telefoons voor ons studenten. Als we bereikbaar wilden zijn, moesten we een pieper meenemen, want we hadden geen mobiele telefoons.

92. In mijn tijd konden we geen programma’s bekijken op een tijdstip dat ons goed uitkwam; we moesten wachten tot de volgende dag of het opnemen als het iets was dat moeilijk live te bekijken was, omdat er toen nog geen DVR’s waren, maar nu heeft elke student een DVR en hebben ze ook gemakkelijk toegang tot hun mediaplatforms.

93. In mijn tijd hadden we echt honkbal met een stok, een steen en een aardappel.

94. In mijn tijd hadden ze geen zwarte of interraciale mensen.

95. In mijn tijd hadden we geen websites, e-mails of smartphones.

96. In mijn tijd speelden we de hele dag buiten voetbal, en we hadden geen helmen of gezichtsbeschermers. Ik herinner me dat we soms onze tanden gebruikten als bescherming.

97. Vroeger wilden we niet meteen antwoorden; nu wil iedereen meteen antwoorden.

98. In mijn tijd aten we wormen als avondeten. We zaten op onze veranda’s en keken hoe ze bij onze voeten uit de grond kwamen, en gooiden ze dan in potten met kokend water.

99. Vroeger had je voor 3D-films een speciale kijker of bril nodig. Nu worden films digitaal in 3D opgenomen (als ze niet op film zijn opgenomen).

100. In mijn tijd hadden we meer vrije tijd om met onze vrienden en familie door te brengen.

Iedereen zegt dat er nooit een tijd was waarin alles beter was dan nu. We hebben echter nog steeds herinneringen uit het verleden en we gebruiken die herinneringen als uitgangspunt voor onze huidige realiteit. Elk tijdperk heeft zijn uitdagingen, maar ik geloof dat de huidige generatie het net zo zwaar heeft als wij toen we jong waren.

Nou, ik hoop dat jullie genoten hebben van de lijst, en dat dit voor sommigen van jullie een reis door het verleden was. Voor anderen was het misschien een handig geheugensteuntje als je je nostalgisch voelt. Voel je vrij om commentaar te geven en te delen.