Bedankt Voor Alles Wat Je Voor Ons Doet Quotes

Thank You for Everything You Do for Us Quotes

Je hebt in je leven dingen meegemaakt die anderen voor je deden om je te helpen of gelukkig te maken. Bijvoorbeeld een vriend die je altijd een handje helpt in tijden van nood, een vrijwilliger die een klusje doet dat je niet wilt doen, of die op je baby past terwijl jij boodschappen doet.

Het is essentieel dat u hen laat zien dat u om hen geeft en hun aanwezigheid in uw leven waardeert. U moet uw geliefden bedanken, vooral wanneer ze iets doen of alles opofferen om u gelukkig te maken of u bij te staan in tijden van nood. De juiste woorden vinden is hier essentieel.

Die zinnen met hartelijke woorden uitspreken en hen bedanken voor de dienst of vriendelijkheid die ze je bewezen hebben, is de beste methode om hen te laten glimlachen. Vergeet niet dat iedereen graag erkend wordt. U kunt hen waarderen en hen vertellen hoeveel ze voor u betekenen door het verzenden van een van deze mooie dank u voor alles wat je doet voor ons citaten.

Bedankt voor alles wat je voor ons doet Quotes

Uw hulp betekent veel voor ons, en we zijn blij dat u onze buur bent. Al uw steun en aanmoediging zijn zeer nuttig geweest gedurende deze jaren. We zijn blij iemand als u in ons leven te hebben. Bedankt voor alles wat u voor ons doet.

1. Bedankt voor alles wat je voor me doet. Ik ben ongelooflijk dankbaar om je partner te zijn. De manier waarop je de wereld ziet en erin leeft, inspireert me. Ik ben er trots op dat ik mijn leven met jou doorbreng.

2. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Dank u voor al het harde werk dat u elke dag doet zodat wij zo’n fijn leven kunnen leiden. We zijn dankbaar voor goede buren.

3. Dank u voor alles wat u voor ons doet als we een helpende hand nodig hebben. Dank U dat U ons voorziet van voedsel, onderdak en voor ons zorgt.

4.. Ik ben dankbaar dat ik je partner mag zijn. Ik ben geïnspireerd door de manier waarop je de wereld ziet en erin leeft. Ik ben vereerd om de rest van mijn leven met jou door te brengen. Bedankt voor alles wat je voor ons doet.

5. Bedankt voor alles wat je voor ons doet, of ik nu iemand nodig heb om over na te denken of om plezier mee te hebben. Bedankt dat je altijd in mij en mijn ideeën gelooft. Bedankt dat je me aanmoedigt om te gaan voor wat ik wil doen.

6. Ik ben dankbaar dat ik je partner ben, want je bent de meest oprechte en meelevende persoon die ik ken. Ik bewonder de manier waarop je naar de wereld kijkt en erin leeft. Bedankt voor alles wat je voor ons doet.

7. Bedankt voor alles wat je voor ons doet als we je nodig hebben. Je bent een geweldige vriend, en we voelen ons gelukkig je in ons leven te hebben.

8. Als je langskomt, waardeer ik dat altijd. Bedankt voor het langskomen en voor het opruimen van de keuken voordat je wegging! Bedankt voor alles wat je voor ons doet.

9. Bedankt dat je er was om me door alles heen te steunen. Het lijkt erop dat we allemaal voor moeilijke uitdagingen staan, maar met jouw hulp weet ik dat we ze allemaal kunnen overwinnen.

10. Bedankt dat je zo aardig bent. Je complimenteert me altijd, helpt me en geeft me goede raad. Bedankt voor alles wat je voor ons doet.

11. Bedankt dat jullie er zijn om me door alles heen te steunen. We staan allemaal voor moeilijke uitdagingen de laatste tijd, maar met jullie hulp weet ik dat we ze allemaal kunnen overwinnen en de wereld kunnen veroveren.

12. Bedankt dat je me respecteert, aardig praat, van me houdt en bij me blijft. Bedankt voor alles wat je voor ons doet.

13. Bedankt! Ik wil u bedanken voor alles wat u voor ons doet. Ik begrijp dat een ouder zijn moeilijk is. Ik geloof vaak dat u lichamelijk en emotioneel uitgeput bent, maar u laat ons toch vroeg opstaan.

14. Dank u voor alles wat u voor ons doet. Het lijkt erop dat we de laatste tijd allemaal voor moeilijke uitdagingen staan, maar met uw hulp weet ik dat we ze allemaal kunnen overwinnen.

15. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Zonder jou zou alles een puinhoop zijn. Jij bent de lijm die onze familie bij elkaar houdt!

16. Bedankt voor alles wat je voor ons doet en dat je ons nog steeds een speciaal gevoel geeft als we terugkomen.

17. Bedankt dat jullie er waren om me door alles heen te steunen. Het lijkt erop dat we de laatste tijd allemaal voor moeilijke uitdagingen staan, maar met jouw hulp weet ik dat we ze allemaal kunnen overwinnen. Je bent een van de belangrijkste mensen, en je betekent meer voor me dan je ooit zult weten.

18. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Ik was zo blij om te horen dat je ons zou helpen. Je hebt een groot hart en zoveel talent met je handen. We hebben geluk dat we de kans krijgen om van je te leren.

19. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. U bent er altijd om naar onze problemen te luisteren en ons te helpen situaties te bespreken. We waarderen u zeer en voelen ons goed wetende dat we zo’n goede ouder hebben.

20. Ik wil je bedanken voor alles wat je voor ons doet. Ik begrijp dat het ouderschap een uitdaging is. Ook al bent u fysiek en emotioneel vermoeid, u maakt ons toch vroeg wakker.

21. Bedankt dat je een geweldige jongeman bent. Ik ben er trots op dat je mijn zoon bent, en ik vertrouw erop dat je positief blijft, hard werkt, en toegewijd aan je dromen als je ouder wordt.

22. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Je bent zo attent, en we waarderen je harde werk.

23. Dank U voor alles wat U voor ons doet en de onvoorwaardelijke liefde die U ons geeft.

24. Bedankt dat je zoveel doet en het allemaal zo goed doet. We waarderen hoe hard je werkt om ons gezin gelukkig, gezond en soepel te laten functioneren. Je bent een inspiratie voor ons allemaal.

25. Bedankt voor alles wat je voor me gedaan hebt. Ik waardeer het zo, en ik wil dat je weet hoeveel ik om je geef! Bedankt.

26. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet! Kinderen krijgen heeft ongetwijfeld mijn leven veranderd, en ik ben dankbaar dat ik je bij elke stap aan mijn zijde heb. Heel erg bedankt!

27. Ik waardeer alles wat je voor me hebt gedaan. Ik zeg het niet vaak genoeg, maar mijn leven is de laatste jaren drastisch veranderd. Je liet me altijd beter voelen over wat me dwars zat of over welk onderwerp ik ook dacht. Dat waardeer ik.

28. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Wij waarderen al uw werk, moeite en opoffering en waarderen u als een familielid.

29. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Bedankt dat je zo goed voor de baby’s zorgt en zoveel van ze houdt. Als ik van streek raak over iets op het werk, is het een hele geruststelling te weten dat ik thuis kan komen en me kan ontspannen na het zien van jouw lachende gezicht.

30. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We konden ons geen betere moeder wensen dan jij. Mensen dachten dat ik niet over mijn vader heen kon komen, maar het gaat elke dag beter sinds we jou hebben.

31. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Ik weet dat we erg veeleisend kunnen zijn, maar u bent altijd bereid om vrijwilligerswerk te doen. Je doet altijd meer dan je gevraagd wordt, en dat waarderen we. Alles gaat prima dankzij jullie hulp! Bedankt!

32. Bedankt voor alles wat je voor ons doet, dat je van me houdt, me nooit verlaat en er voor me bent als ik je het meest nodig heb. Ik zal dit nooit vergeten.

33. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. We hebben veel geluk dat we iemand als u hebben ontmoet. Het mooiste is dat je de financiële last voor ons aanzienlijk lichter hebt gemaakt, en je aanwezigheid is altijd geruststellend. Zonder jou hadden we het niet gered.

34. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. Ik begrijp hoe moeilijk het is om drie kinderen op te voeden met zulke verschillende persoonlijkheden en behoeften. U maakt voortdurend tijd voor ons en maakt ons leven vrolijker. Hartelijk dank voor al uw hulp.

35. Ik waardeer alles wat je hebt gedaan. Ook al was ik een last voor je, je zorgde voor me tijdens de ergste dagen van mijn leven en deed het zonder klagen. Dat zal ik nooit kunnen.

36. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Ook al zeggen of erkennen we het niet vaak, we weten hoeveel je ons helpt. We zijn de beste ouders die een kind zich kan wensen. Je hebt ons leven voor altijd veranderd, en we houden meer van je dan woorden kunnen uitdrukken.

37. Bedankt voor alles wat je voor me doet. Je bent mijn beste vriend, en ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder jou.

38. Bedankt voor alles wat je voor mijn familie en mij doet. Ik ben een beter mens door jullie liefde, aanmoediging en steun door de jaren heen.

39. Bedankt voor alles wat je doet. Zonder jou zou ons leven niet compleet zijn. Ik zal dit nooit genoeg tegen je zeggen, en ik hoop dat ik op een dag echt kan laten zien hoeveel jouw liefde voor mij betekent en hoe dankbaar ik ben dat ik jou mijn speciale iemand mag noemen.

40. Bedankt voor alles wat je doet om ons leven makkelijker en beter te maken. Elke keer als ik je knuffel, voelt het alsof mijn dag een beetje mooier wordt. Bedankt dat je er altijd voor me bent.

41. Ik waardeer alles wat je voor me gedaan hebt. Ik begrijp dat dingen niet altijd leuk en makkelijk zijn. Dat betekent veel meer voor me dan je beseft. Uit de grond van mijn hart, bedankt.

42. We waarderen alles wat je voor ons doet. Je maakt al zo lang deel uit van ons leven dat we ons niet kunnen voorstellen hoe het leven zonder jou zou zijn. We zijn dankbaar dat we zo’n goed maatje als jij hebben. Dat waardeer ik.

43. We waarderen alles wat je voor ons doet. We hebben veel geluk met zo’n zorgzame, attente en verantwoordelijke vader die onvoorwaardelijk van ons houdt. Daarom streven we ernaar de beste leerlingen van onze klas te zijn.

44. Bedankt voor alles wat je voor ons doet, bedankt dat je er altijd voor ons bent in goede en slechte tijden, bedankt voor alle liefde en steun, en bedankt voor alle feestdagen en verjaardagen! Ik hou van jullie.

45. Bedankt voor alles. Ik weet niet of ik kan verwoorden wat jullie voor me betekenen en hoeveel jullie steun het afgelopen jaar heeft betekend.

46. Bedankt voor alles wat je doet. Het lijkt niet veel voor mij, maar ik respecteer en waardeer je enorm als ik het vergelijk met andere moeders en de hoeveelheid werk die zij hebben. Je doet geweldige dingen en maakt ons leven makkelijker.

47. Bedankt dat je er altijd bent. Ik weet dat ik niet altijd de beste persoon ben om bij te zijn, en ik weet zeker dat mijn vrouw je heeft verteld hoe ‘moeilijk’ ik kan zijn, maar bedankt voor alles wat je voor ons doet.

48. Heel erg bedankt voor alles wat je doet. Je hebt me geholpen succesvol te zijn, iets wat ik je nooit zou kunnen terugbetalen. Bedankt dat je een goede vriendin en een geweldige zus bent. Ik waardeer echt alles wat je voor mijn familie en mij doet. Bedankt!

49. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We weten dat we altijd op u kunnen rekenen als we hulp nodig hebben.

50. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. U bent echt uniek, en ik had me dit nieuwe hoofdstuk van mijn leven niet kunnen voorstellen zonder uw hulp. Vorige maand rond deze tijd was ik doodsbang, maar nu geloof ik dat we kunnen slagen en alles kunnen doen wat we willen. Ik ben zo dankbaar dat je ervoor gekozen hebt bij mij te zijn, want je bent de beste echtgenoot ooit.

51. We waarderen alles wat je voor ons doet. We waarderen alles wat je doet, of je nu onze luiers verschoont, eten kookt of ons helpt met schoolwerk. We aanbidden je.

52. We waarderen alles wat je voor ons doet. Alles wat je doet wordt zeer gewaardeerd. Zelfs als we je soms gek maken,

53. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Door jou ben ik de persoon geworden die ik nu ben. Bedankt dat je bent wat een ouder moet zijn, ons begeleidt en steunt en ons toch laat zijn wie we willen zijn.

54. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We waarderen uw hulp, en we zijn zo blij met u. Het diner was heerlijk, en het was een genoegen om het met u te vieren.

55. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. We zijn zeer gelukkig om iemand als jij in ons leven te hebben. We kijken er naar uit om in de toekomst nog vele mooie momenten samen te delen.

56. Bedankt voor al onze leuke familievakanties. Ik hou ervan tijd met jullie door te brengen en leuke activiteiten met jullie te doen. Het skiën dit jaar was fantastisch. Bedankt dat jullie er altijd voor ons zijn en jullie onvoorwaardelijke liefde.

57. Dank u voor alles wat u voor ons doet, inclusief schoonmaken, wassen en kinderopvang. Heel erg bedankt!

58. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. De kinderen en ik zijn erg gelukkig om iemand als jij in ons leven te hebben. We houden van jullie, mam en pap.

59. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Bedankt om naar alle doktersafspraken te komen, onze rekeningen te betalen en het huis schoon te houden. Het betekent veel voor me om te weten dat ik op je kan rekenen.

60. Bedankt voor alles wat je voor ons doet! We kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer verjaardagen en speciale gebeurtenissen samen te vieren.

61. Wij waarderen alles wat u voor ons doet. We vinden u vaak vanzelfsprekend omdat we uw inspanningen bewonderen en respecteren. U doet elke dag zoveel dingen die onopgemerkt blijven om het leven beter te maken. Bedankt voor alles wat u doet.

62. We waarderen alles wat je voor ons doet. Ik weet dat het moeilijk is, en dat we soms een handvol zijn, maar we genieten van jou als leider van onze familie. Bedankt dat u altijd alles op de voet volgt en altijd voor ons klaar staat.

63. We waarderen alles wat je voor ons doet. Je bent een geweldige vader, een lieve moeder, en een van de geweldigste mensen die ik ken. Uw inspanningen worden nooit vergeten.

64. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Alles verloopt altijd zo soepel en gemakkelijk, en we zijn altijd welkom om je te bezoeken. We zijn dankbaar voor je harde werk en toewijding, en we zullen je altijd dankbaar zijn voor je hulp om al onze dromen waar te maken. Je bent de beste!

65. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We waarderen uw tijd, en het is zo belangrijk voor ons om een ouder te hebben die actief bij ons leven betrokken is. Bedankt dat je er altijd bent als we je nodig hebben.

66. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. We waarderen hoe makkelijk het is om met u te werken en hoe soepel alles is verlopen. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon in het toilet liet vallen tot het moment dat mijn familie op bezoek kwam, hebben we altijd gehad wat we nodig hadden.

67. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. We zijn zo gelukkig dat we zo’n geweldige en ondersteunende vader hebben ontdekt.

68. Hartelijk dank voor wat je voor ons hebt gedaan. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon in het toilet liet vallen tot het moment dat mijn familie op bezoek kwam, was alles altijd vlot en gemakkelijk, en we hadden altijd wat we nodig hadden.

69. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Je bent niet alleen onze vader, maar ook ons maatje. Je laat ons lachen, geeft ons een beschermd gevoel en helpt ons door moeilijke momenten heen en onze overwinningen te vieren. We hebben geluk dat we jou in ons leven hebben.

70. Ik waardeer alles wat je voor ons doet. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon in het toilet liet vallen tot het moment dat mijn familie op bezoek kwam, waren jullie er om ervoor te zorgen dat alles geregeld en klaar was. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan.

71. Ik wil je bedanken voor alles wat je voor ons doet. Ik weet niet hoe ik mijn werk zou doen en een goede vrouw en moeder zou zijn zonder jou.

72. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We hebben een geweldig leven, en ik weet dat het niet mogelijk zou zijn zonder jouw harde werk.

73. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon in het toilet liet vallen tot het moment dat mijn familie op bezoek kwam, waren jullie er om ervoor te zorgen dat alles geregeld en klaar was. Heel erg bedankt, en weet dat we het waarderen!

74. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Je bent een geweldige echtgenoot en vader. Bedankt dat je ons steunt en hard werkt om ons het leven te geven dat we nu hebben. We houden heel veel van je!

75. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Bedankt dat je luistert als we niets te zeggen hebben. Bedankt dat je een goede vader bent.

76. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Je bent er altijd om te helpen en dat waarderen we enorm. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon in het toilet liet vallen tot het moment dat mijn familie op bezoek kwam, was je er om ervoor te zorgen dat alles geregeld en klaar was. We waarderen je hulp.

77. Heel erg bedankt voor alles wat je doet. Ik wil dat je weet hoe dankbaar ik ben. Ga zo door, ik ben trots op zo’n geweldige man/vrouw.

78. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. We hadden ons geen betere vader kunnen wensen. U bent geduldig en aardig. Hopelijk maken onze werk- en schoolprestaties u trots op ons.

79. Bedankt voor alles wat je voor mij en mijn familie doet. We zouden niet de dingen kunnen blijven doen die we leuk vinden zonder uw hulp. Ik hoop dat we onze dankbaarheid nog vele jaren kunnen uiten.

80. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Alles was altijd zo soepel en gemakkelijk, en we hadden wat we nodig hadden. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon in het toilet liet vallen tot het moment dat mijn familie op bezoek kwam, waren jullie er om ervoor te zorgen dat alles geregeld en klaar was. Ik waardeer dat en ik weet dat mijn familie dat ook doet!

81. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Je bent een ongelooflijke hulp geweest de afgelopen maanden, en we hebben geluk dat je deel uitmaakt van ons gezin.

82. Dank u voor alles wat u voor ons doet. U maakt ons leven vol kleur en geluk.

83. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Uw aandacht voor details is altijd zo nuttig. Ik waardeer je hulp zeer, en onze familie ook.

84. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We zijn zo dankbaar dat je in ons leven bent. Elke dag denk ik eraan hoe gelukkig we zijn om jou te hebben, en een paar keer per maand willen we uitdrukken hoe speciaal jij voor ons bent. We hopen dat je er altijd aan denkt hoe geweldig je bent, want dat verdien je!

85. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Elke dag dat ik wakker word, en jij bent hier, voel ik me zo dankbaar. Weet alsjeblieft hoeveel ik van je hou en hoeveel geluk ik heb.

86. Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Alles is altijd zo soepel, gemakkelijk en handig. We hebben alles wat we nodig hebben en nog veel meer! Van er zijn in de moeilijkste tijden tot ervoor zorgen dat ik het comfortabel heb als mijn familie op bezoek komt, jullie zijn gewaardeerd en geliefd.

87. Ik ben blij dat het met ons allemaal goed gaat, vergeet niet om altijd dank je wel te zeggen als het nodig is. God zegene u voor alles wat u doet voor deze familie.

88. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd. We vinden het vanzelfsprekend en vergeten hoe hard u dag en nacht werkt om ons leven gemakkelijker te maken.

89. We zijn zo dankbaar voor alles wat je voor ons doet. Bedankt dat je ons bijstaat.

90. Bedankt voor alles wat je voor me doet. Je bent een geweldige vader en echtgenoot, maar je behandelt me ook als een koningin. Ik ben dankbaar dat je in mijn leven bent, en ik waardeer je aanwezigheid en steun.

91. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We zeggen het niet genoeg, en we nemen soms voor lief hoeveel U voor ons allemaal doet. Maar vergeet niet dat we altijd dankbaar zijn voor alles wat je doet. We zijn zo gelukkig om u in ons leven te hebben, en weet dat we u elke dag dankbaar zijn.

92. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. U bent het perfecte voorbeeld van iemand die een geweldige baan heeft en het goed doet. Ik waardeer je respect voor je werk en hoe aardig je voor iedereen bent.

93. Ik waardeer alles wat je doet. Wees nooit bang om naar mij toe te komen voor hulp. Ik zal er altijd voor je zijn.

94. Heel erg bedankt voor al je inspanningen rondom het huis. Ik begrijp dat de zorg voor de dieren en mezelf soms veel werk is. Ik prijs mezelf gelukkig met jou als mijn man.

95. Ik waardeer alles wat je voor me gedaan hebt. Ik zal je nooit genoeg kunnen bedanken. Ik zal eeuwig dankbaar zijn voor je warme woorden en omhelzingen, blij je lachende gezicht te zien, en verbaasd over de manier waarop je me behandelde.

96. We waarderen alles wat je voor ons doet. Ik ben zo gelukkig dat ik jou heb. Voor mij zijn jullie alles.

97. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons doet. U bent de enige die ons kan helpen onze doelen te bereiken. We aanbidden je.

98. We waarderen alles wat je voor ons doet. Proberen te zorgen voor een groep jongeren met verschillende persoonlijkheden, situaties en excentriciteiten kan niet gemakkelijk zijn. Wij zijn u eeuwig dankbaar voor de manier waarop u voor ons zorgt en ons helpt met ons huiswerk en andere verantwoordelijkheden.

99. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. U geeft ons hoop en laat ons elke dag glimlachen. We zijn erg dankbaar voor alles wat je doet. Bedankt dat je van ons houdt en er voor ons bent.

100. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. U zorgt voor ons als we ziek zijn, zorgt ervoor dat we ons huiswerk af krijgen, en maakt ons altijd deel uit van uw sociale leven. Heel erg bedankt dat jullie de beste ouders zijn die we ons kunnen wensen.

101. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. We willen je niet laten weten hoeveel al je werk voor ons betekent, maar we waarderen het echt. We kunnen doorgaan met prachtige levens dankzij jou.

102. Dank u voor alles wat u doet om ons leven te verbeteren en te vereenvoudigen. Wij waarderen uw inzet om de best mogelijke service en goederen te blijven aanbieden.

103. Bedankt voor alles wat je in de loop der jaren voor me hebt gedaan. Zonder uw hulp en steun zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ik ben je dankbaar. Heel erg bedankt!

Ik hoop dat je hebt genoten van deze dank je wel voor alles wat je voor ons doet citaten die je dankbaarheid uitdrukken voor degenen om je heen die het een of ander voor je hebben gedaan. Ook, voel je vrij om te delen en laat je opmerkingen vallen in de commentaarsectie hieronder. Bedankt voor het lezen.