Citaten Van Beeldend Kunstenaars

Visual Artist Quotes

Wie zijn beeldend kunstenaars? Beeldende kunstenaars zijn mensen die op artistiek gebied werken en visuele middelen gebruiken om zich uit te drukken. Hieronder vallen schilders, fotografen, drukkers, beeldhouwers, illustratoren en digitale ontwikkelaars.

Vóór de uitvinding van de camera werd alle beeldende kunst uitsluitend door de menselijke hand vastgelegd en getoond. De moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat een nieuw medium van digitale kunst zich heeft kunnen ontwikkelen tot iets moois.

De kunst van visuele communicatie is het omarmen van esthetiek en ethiek bij het creëren van beelden die kunnen worden geïnterpreteerd en ontvangen door een aangewezen publiek. Het is absoluut noodzakelijk dat een beeld visueel aantrekkelijk is en een overtuigende boodschap overbrengt terwijl het binnen de juiste ethische grenzen blijft.

Beeldende kunstenaars doen het het beste als ze hun visie tot leven kunnen brengen, want soms is een beeld zoveel meer waard dan duizend woorden. Ze kunnen vooral een band leggen met mensen. De wereld is bezaaid met taferelen en voorwerpen, die elk een verhaal vertellen of een emotie oproepen, of dat nu het resultaat is van de wil van de kunstenaar of van een onbewust proces.

Beeldende kunstenaars kunnen dingen zien die de meesten van ons zich nooit zouden kunnen voorstellen. Zij kunnen beelden, schilderijen en schetsen herscheppen, opnieuw maken en verjongen. Zij kunnen creëren vanuit hun verbeelding of vanuit een schaduw van iets dat dicht bij hen staat (mensen, plaatsen en dieren). De mogelijkheden van deze kunstenaars zijn eindeloos.

Er zijn beroemde citaten over beeldende kunstenaars die je zou moeten bekijken. Het volgende is een verbazingwekkende en inspirerende verzameling van citaten van beeldende kunstenaars die je moet zien.

Citaten van beeldend kunstenaars

Beeldende kunstenaars kunnen woorden omzetten in vormen, kleuren en gestalten; grote stilte creëren waar lawaai was, ons doen ontwaken uit de sluimer van onverschilligheid tot een nieuw geïnfundeerde gevoeligheid en visie.

1. Beeldende kunstenaars hebben een unieke manier om de wereld te zien, en hun kunst kan je stemming volledig veranderen.

2. Beeldende kunstenaars hebben een manier van kijken die de meeste mensen missen. Zij hebben een uniek eigen gezichtspunt.

3. Een beeldend kunstenaar is iemand die de lens van een camera gebruikt om een stem te geven aan de emotie die hij op dat moment voelt.

4. Het creatieve pad is nooit een rechte lijn. Niemand wordt van de ene op de andere dag kunstenaar. Voor de beeldend kunstenaar is het leven als een reeks oog-openende, zelf-ontsluierende avonturen.

5. Kunst is een levend iets. Meer dan honderd kunstenaars met meer dan tien jaar ervaring hebben speciaal voor ons nieuwe en spannende werken gemaakt.

6. Beeldende kunstenaars zitten vol inspiratie, maar het kan moeilijk zijn om te vertellen wat ze denken.

7. Een beeldend kunstenaar moet beginnen met een leeg doek, een stuk papier of een steen. Alles kan hen inspireren.

8. Een ware beeldend kunstenaar heeft geen kleur, lijn, mechanische vaardigheid of wat dan ook nodig. Zijn gevoel voor waarheid zal hem vertellen wat hij moet doen.

9. Voor de kunstenaar is het leven een leeg doek om op te schilderen. Voor de niet-kunstenaar is het leven een afgewerkt schilderij dat af en toe opnieuw geschilderd moet worden.

10. Beeldende kunst is een taal die tot het individu spreekt. Een goed schilderij staat gelijk aan een goede zin of een interessant woord, en het kan heerlijk zijn om samen te werken met iemand die deze beeldtaal beheerst.

11. Beeldend kunstenaar zijn gaat niet over wat je wilt zeggen, het gaat over iets zeggen dat nog nooit gezegd is.

12. Beeldende kunstenaars zijn de antennes van de samenleving. Zij bedenken waar normale mensen nooit aan zouden denken.

13. Achter elke grote beeldende kunstenaar staat een nog grotere fles wijn.

14. Overal waar een beeldend kunstenaar kijkt, valt een geheime wereld te ontdekken.

15. We zijn allemaal kunstenaars. Beeldende kunstenaars maken de wereld interessanter.

26. Wat beeldende kunstenaars doen is dat zij vertalen wat zij voelen.

27. De manier waarop een beeldend kunstenaar de wereld ziet, is niet hoe iedereen hem ziet. Zij zien de kleur en de compositie, zij voelen de passie en de emotie.

28. Er schuilt een creatieve kracht in elke beeldende kunstenaar, en mijn doel is het kanaal te zijn.

29. Beeldende kunst is een passie. Wees trouw aan je passie en de rest zal volgen.

30. Beeldende kunst is een taal waardoor wij verder kunnen kijken dan wat het oog ziet.

31. Beeldende kunst moet de verstoorde troosten en de comfortabele verstoren. Het gaat over onvolkomenheden; het gaat over dingen anders zien.

32. Beeldende kunstenaars zijn dromers met een potlood, verfkwast of camera. Als ik mijn stijl in één woord zou kunnen beschrijven, zou het « visueel » zijn.

33. Beeldende kunst is een weg die nooit eindigt. Het is niet iets wat je krijgt en dan stopt. Je moet doorgaan. Jezelf meeslepen, stap voor stap, en daarbij gaat het om een stroom van inspiratie en de ontwikkeling van je oog.

34. Als artiest mag je een stem hebben, maar het is niet jouw stem totdat je hem bezit, en alleen jij kunt hem bezitten.

35. Kunst is een intellectueel en emotioneel proces. Het intellect probeert zintuiglijke informatie te ordenen in concepten, terwijl emotie een cruciale rol speelt bij het maken van kunst voorbij het concept.

36. We leven in een cultuur van beelden, dus het is geen verrassing dat ‘s werelds meest succesvolle kunstenaars ook meesterlijke communicatoren zijn. Zij gebruiken woorden om visuele beelden te creëren. De visuele kunstenaars – en de uitzonderlijke communicatoren – zijn degenen die bestudeerd en gekopieerd moeten worden.

37. Beeldende kunstenaars zijn de beste communicatoren van hun tijd en plaats. Als je naar hun werk kijkt en een betekenis ziet, dan is die er.

38. Beeldende kunstenaars creëren niet. Het is de drang om te creëren die hen creëert.

39. Om een schilder te zijn moet je van veel verschillende bronnen lenen. En dan moet je het allemaal samenvoegen.

40. Want er zijn geen geheimen. Alle beeldende kunst is een bekentenis, meer of minder schuin.

41. Beeldende kunstenaars, schilders en beeldhouwers, leggen momenten vast uit de wereld om hen heen.

42. De werelden binnen het schilderij zijn niet dezelfde werelden die men buiten kan vinden. Ze zijn sterker, krachtiger, levendiger, maar minder zichtbaar. En het omgekeerde is ook waar – de wereld voor mij is niet dezelfde als die in mijn schilderij.

43. Beeldende kunstenaars zijn denkers, dromers en doeners. Zij inspireren ons om ons beste leven te leiden!

44. Beeldende kunst is een unieke manier om je uit te drukken.

45. 45. Beeldende kunstenaars veranderen de manier waarop wij de wereld elke dag zien. Het is door hun ogen dat wij kunst kunnen waarderen en het is ook door kunst dat wij in staat zijn dingen in een nieuw licht te zien.

46. Als beeldend kunstenaar moeten mijn hersenen in de hoogste versnelling staan. Mijn denken en trainen zijn even serieus als mijn kunst.

47. Onze favoriete kunstenaars gebruiken vaak levendige kleuren om hun passie uit te drukken. Laat je passie overvloeien in alles wat je creëert.

48. Kunst zou een onzichtbaar onderdeel van je dagelijks leven moeten zijn, zoals een goede bril of een goed zittende jas. Het is een essentieel onderdeel van hoe je jezelf ziet.

49. Beeldende kunstenaars bewijzen dat creativiteit een gave is.

50. Een beeldend kunstenaar kan niet groots zijn zonder een vleugje waanzin.

Zoals gezegd zijn beeldende kunstenaars bijzondere mensen. Ze kunnen de wereld veranderen met een enkele slag. Als je schrijft over kunst, dan ben je ook kunstenaar, soort van. Als je een beeldend kunstenaar bent en je wilt je laten inspireren, dan moeten de citaten hier niet ver van je af staan! Ben je een liefhebber van beeldende kunst en wil je citaten ter inspiratie en complimenten, dan zijn deze citaten ook voor jou.