De Angst Om Iemand Te Verliezen Van Wie Je Houdt Citaten

The Fear of Losing Someone You Love Quotes

Velen van ons voelen zich ongemakkelijk rond de dood. We willen er niet over praten, misschien omdat we ons bang en hulpeloos voelen als het erop aankomt en het kan vaak verwoestend zijn. We zijn bang dat we juist datgene waarvan we houden zodanig zullen verliezen dat we ons leeg en alleen zullen voelen.

Wanneer we het in ons hoofd halen dat de persoon van wie we houden gaat sterven, brengt dat ons vaak in een spiraal van angst. « Wat als deze persoon waar ik van hou sterft? » « Wat als ik hem of haar nooit meer zie? » is het logische wat we denken, totdat we ons realiseren dat het helemaal niet logisch is.

Als iemand besluit om uit je leven te stappen, kan ik je beloven dat het nooit de bedoeling was dat ze daar zouden zijn. Als ze dat wel zijn, zullen ze hoe dan ook vasthouden en als ze dat niet doen, is dat omdat dat deel van jou niet bestaat. Dat heeft het nooit gedaan.

Helaas zijn er geen gemakkelijke antwoorden op de vraag hoe je kunt leven met de angst om iemand van wie je houdt te verliezen. Maar er zijn veel dingen die je kunt doen om je angst te verminderen voor iemand die je leven verlaat of voor de dood, die in het algemeen het onvermijdelijke einde van de wereld is.

De realiteit is dat iemand verliezen nooit gemakkelijk zal zijn. Het zal een moeilijk proces zijn om je wereld op zijn kop te zetten, om plotseling de grond onder je te voelen verschuiven. Maar het belangrijkste om te onthouden is dat je niet alleen bent.

Iemand verliezen van wie je houdt is een van de ergste gevoelens in de wereld, maar je kunt voorbereid blijven door te denken aan deze de angst om iemand te verliezen van wie je houdt citaten hieronder.

Quotes About Being Scared to Lose Someone You Love

Er is niets moeilijker dan iemand te verliezen van wie je houdt. Het is volkomen normaal om bang te zijn de persoon van wie je houdt te verliezen, maar dat betekent niet dat ze je zullen verlaten. Als ze dat doen, is dat omdat ze meer om jouw geluk geven dan om hun eigen geluk.

1. Liefde is het meest kwetsbare dat we kunnen doen. Hoe meer je van iemand houdt, hoe meer je te verliezen hebt. Met deze kennis kan het moeilijk zijn om een kans te wagen en te geloven dat het goed komt. Maar het is een risico dat je moet willen nemen. Ik bedoel, welke andere optie is er? Je zult nooit echt geluk vinden als je meer geeft om het vermijden van pijn dan om het nemen van kansen met een geweldig iemand.

2. Iemand verliezen waar je van houdt is als het breken van je hart in twee stukken, de ene kant met herinneringen en de andere kant met pijn. Het is een moeilijk iets om mee te leven en het kan alleen maar beter worden met de tijd. Ik weet zeker dat iedereen ooit met deze angst wordt geconfronteerd.

3. Als iemand van wie je houdt je leven verlaat, kan het moeilijk zijn het verlies te verwerken en verder te gaan, maar bedenk dat je na verloop van tijd weer troost en vrede zult vinden.

4. Het is eng om van iemand te houden omdat je niet weet hoe ze zich terug voelen en je zou ze voor altijd kunnen verliezen. Maar het is het risico waard.

5. Wanneer een vriend je relatie beëindigt, kan dat ongelooflijk pijnlijk zijn, maar probeer jezelf niet de schuld te geven van hun beslissing of je te laten afleiden van het doorgaan met je leven.

6. Nauwe relaties met je vrienden, familie en geliefden zijn niet alleen van het grootste belang voor je, maar bepalen ook wie je bent. Het leven is veel te kort om de angst hen te verliezen deze mooie banden te laten verbreken.

7. We kunnen niet altijd het goede zien in een slechte situatie, want soms is er helemaal geen positieve uitkomst of oplossing voor een slechte situatie. Maar we kunnen altijd de schoonheid vinden in onze worstelingen en ervan leren in plaats van pijn en woede voor altijd vast te houden. Als alles hetzelfde zou blijven, zou ons leven niet veranderen en zouden we nooit iets nieuws of fris of uitdagends of moois ervaren.

8. Als je bang bent iemand te verliezen van wie je houdt, herinner jezelf er dan aan dat het leven kort is en alles tijdelijk. Herinner jezelf eraan je dagen niet te verspillen met verdrietig zijn over wat er zou kunnen gebeuren in plaats van te genieten van wat er gebeurt.

9. Schaam je niet om meer van iemand te houden dan van jou. Het is normaal. Niet iedereen kan je de liefde geven die je nodig hebt en verdient. En als ze weggaan, is dat niet omdat ze nooit hetzelfde voor je hebben gevoeld. Ze wilden gewoon iemand die je gelukkiger kan maken dan zij ooit zouden kunnen.

10. Iemand van wie je houdt verliezen is je leven voor altijd veranderen. De pijn van verdriet hoort net zo goed bij het leven als de vreugde van de liefde. Je kunt jezelf niet beschermen tegen verdriet zonder jezelf te beschermen tegen geluk.

11. De grote liefdes van je leven kunnen op een gegeven moment weggaan, maar dat moet ons niet in een angstroes brengen. De mensen die het meest van je houden, zij die je begrijpen en het diepste van hun ziel met je willen delen, willen je nooit kwetsen. Ze willen geluk en succes voor je, maar het leven is niet altijd eerlijk.

12. Soms kan angst om iemand te verliezen juist de reden zijn dat je hem uiteindelijk verliest. Wees open in je relaties en laat mensen weten wat je voor ze voelt. Wees niet bang voor de gevolgen, want niets zeggen is veel erger dan mogelijk gekwetst worden.

13. Het is heel reëel om bang te zijn iemand te verliezen van wie je houdt. Wanneer het gebeurt, is het belangrijk om te onthouden dat je liefdesverdriet niet noodzakelijkerwijs iets is dat kan worden gestopt door de persoon in je buurt te houden.

14. Hoe kun je zoveel van iemand houden en toch bang zijn hem te verliezen? Dat is het vreemde van angst. Hoe meer je van iemand houdt, hoe meer angst erin sluipt. Het is zo ongemakkelijk omdat we dicht bij onze geliefden willen blijven; dat is nodig om te overleven en toch weten we dat we ze hoe dan ook ooit zullen verliezen.

15. Het kan eng zijn als je het gevoel hebt dat de persoon van wie je houdt je hart kan breken.

16. Als mensen me vertellen dat ze bang zijn om iemand te verliezen, zeg ik, ik weet het. Maar laat jezelf toch van ze houden. Als je voor de laatste keer naar je geliefde kijkt, moet je geen spijt hebben of je inhouden, maar een gevoel van vrede dat je van begin tot eind zoveel mogelijk hebt liefgehad.

17. Druk je liefde elke dag uit. Vertel je partner hoeveel ze voor je betekenen. Je liefde is een geschenk en kan niet verborgen worden gehouden. Onthoud: Als hun hart niet voor jou bestemd is, zal het dat ook niet zijn, hoe hard je ook vasthoudt.

18. Het idee van verlies, de angst ervoor, achtervolgt het menselijk dier als geen ander; het is een oerangst die gebaseerd is op het zeer reële besef dat wij voor ons overleven afhankelijk zijn van anderen. En toch zien we in dat er in ons leven verliezen zullen zijn en dat we niet kunnen toestaan dat deze verliezen ons te diep raken. We moeten alle maatregelen nemen die nodig zijn om met verlies te leven zonder erdoor gehandicapt te worden.

19. Als je van iemand houdt, laat het dan zien. Ook al heb je de afgelopen zes maanden al meer keren « Ik hou van je » gezegd dan je je kunt herinneren, blijf het elke dag zeggen en zorg voor een warme glimlach bij elke mooie liefdesverklaring, het zal je angst wegnemen om diegene te verliezen.

20. Mensen zijn bang voor verlies. We willen geen familieleden, vrienden, banen of bezittingen verliezen. Maar we kunnen verdriet niet vermijden. Het is een onvermijdelijk deel van het leven.

21. Ook al verlies je iemand van wie je houdt, de vreugde dat je hem in je leven had is het waard.

22. Het is een veel voorkomende angst – één die je kan achtervolgen en je tegenhoudt om verder te gaan en betere dingen te doen. Iets of iemand verliezen is triest, maar het betekent ook dat je nieuwe, betere manieren moet vinden om zonder hen te overleven. Dat kan, en het is niet zo moeilijk als je denkt. Het enige wat je nodig hebt is het nemen van enkele actiestappen.

23. De angst om iemand te verliezen van wie je houdt is iets dat je met spijt kan vervullen, maar van iemand houden en de vreugde nemen die ze je brengen zal altijd opwegen tegen de angst.

24. Onze angst voor verlies wordt vaak een self-fulfilling prophecy die juist het gevreesde verlies veroorzaakt.

25. Je kunt je geen leven voorstellen zonder je vrienden, familie en geliefden. Je denkt misschien dat je je leven kunt veranderen als er iets vreselijks gebeurt met degenen van wie je houdt. De waarheid is dat niets opweegt tegen de vreugde om hen in je leven te hebben.

Citaten over bang zijn om iemand te verliezen

Angst is een groot obstakel bij het hebben van hechte relaties met iemand. Je moet eerlijk en kwetsbaar zijn in je relaties, zelfs als je bang bent afgewezen te worden. Doe je dat niet, dan verlies je ze waarschijnlijk toch.

26. Je zult iemand verliezen waar je niet zonder kunt, en je hart zal zwaar gebroken zijn, en het slechte nieuws is dat je nooit helemaal over het verlies van je geliefde heen komt. Maar dat is ook het goede nieuws. Ze leven voor altijd in je gebroken hart dat niet meer dichtklapt. En je komt er doorheen. Het is alsof je een gebroken been hebt dat nooit perfect geneest – dat nog steeds pijn doet als het koud wordt, maar je leert dansen met het manken.

27. Het is belangrijk te beseffen dat, hoewel je je er soms machteloos tegenover kunt voelen, er dingen zijn die je kunt doen om met verlies te leven. Je moet je niet laten overmeesteren door deze oerangst. We moeten erkennen dat verlies deel uitmaakt van het leven en we moeten doen wat nodig is om ermee om te gaan.

28. Je wilt je veilig en geborgen voelen. Maar soms is de persoon van wie je houdt de persoon die je het meest vreest te verliezen.

29. Het is moeilijk, maar we moeten accepteren dat we allemaal wel eens een verlies meemaken.

30. Verlies is klote. Of het nu gaat om het verlies van een vriendschap, een geliefde of zelfs een dierbaar bezit, rouwen is moeilijk en gaat zelden snel. Verlies gaat altijd gepaard met verandering, dus voorzie dat je leven anders zal zijn en herinner jezelf eraan dat er niet één manier is om te rouwen.

31. Als je die persoon in je leven wilt houden, moet je hem laten zien hoeveel hij voor je betekent. Wees emotioneel open. Wees niet bang voor je gevoelens of de gevolgen van het delen ervan met je partner, want alleen jezelf uiten zal je relatie helpen verbeteren, en niets zeggen zal het alleen maar erger maken.

32. We zijn allemaal bang om de mensen van wie we houden te verliezen. We doen er alles aan om mensen weg te duwen en dan houden we ze zo stevig vast als we het gevoel hebben dat ze door onze vingers glippen.

33. De angst om gekwetst te worden laat ons vaak worstelen om onze waakzaamheid te laten varen en ons open te stellen, en uiteindelijk zeggen we helemaal niets, en als we onze waarheid niet spreken, verliezen we onszelf en worden we echt eenzaam.

34. Als je van iemand houdt, laat het dan zien. Zelfs als dat betekent dat je elke dag « Ik hou van je » moet zeggen. Wees niet bang hem te verliezen, want als zijn hart niet voor jou bestemd was, zal het dat ook niet zijn, hoe hard je ook vasthoudt.

35. We zijn allemaal bang om de mensen van wie we houden te verliezen, maar we vergeten dat zelfs de krachtigste liefdesverhalen een deadline hebben. Het is een tikkende tijdbom in onze handen, en we weigeren dat te zien. We zien onze tijd met hen niet als beperkt. We negeren de tekenen en doen alsof we voor altijd hebben, terwijl voor altijd in seconden gemeten kan worden.

36. Hou je van iemand? Zo ja, vertel het ze. Laat iedereen weten dat er iemand is die van je houdt. Maak je geen zorgen om hem te verliezen, want als hij niet voor jou bestemd is, kan geen enkele hoeveelheid doorzettingsvermogen hem doen blijven.

37. Het is niet omdat je bang bent iemand te verliezen dat hij voor altijd aan je zijde blijft. Als ze gemakkelijk weg kunnen lopen, laat ze dan. Wees met iemand die je laat lopen op lucht, niet iemand wiens aanwezigheid je weegt.

38. Zolang jij in mijn leven bent, maakt het me niet uit of ik morgen sterf. Omdat vandaag en gisteren het waard waren.

39. Ga niet zo op in je succes dat je je geliefden verliest; geniet van de tijd die je nu met hen hebt, of loop het risico iets heel bijzonders te missen.

40. Ik ben bang je te verliezen. Ik weet dat het egoïstisch is, maar de gedachte dat je niet in mijn leven bent, brengt me in tranen. Ik weet niet waarom. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, maar ik hoop dat jij het bent die me een reden geeft om vol te houden.

41. Hoe leuk of gelukkig je dagen ook zijn, het leven zou niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van je geliefden.

42. Ik ben bang de mensen te verliezen van wie ik hou; het is alsof mijn hart permanent op scherp staat als ik bij hen ben. Het is als een herinnering dat ze op een dag weg zijn en wat blijft er dan over?

43. Je vrienden komen en gaan, maar de mensen die van je houden zullen er altijd zijn. Veel dingen in het leven kunnen direct verdwijnen, maar de gedachte aan degenen van wie je houdt zal voor altijd blijven.

44. Verspil je tijd niet aan iemand die niet serieus met je is. Zorg dat je bij diegene bent die je verdient.

45. Wees niet bang om je ware gevoelens te tonen. Vaak is onze angst om iemand te verliezen de oorzaak van ons verlies.

46. Soms ben je bang om dicht bij mensen te komen omdat je denkt dat ze misschien weggaan. Het enige wat je kunt doen is van ze houden en hopen dat het goed komt.

47. Laat de angst om gekwetst te worden je niet tegenhouden om je open te stellen voor degenen waar je het meest van houdt.

48. Als iemand sterft, is hij voor altijd weg. Je zult ze nooit meer kunnen zien of spreken. Haal het beste uit elke dag, en maak je niet druk om de kleine dingen. Vergeet niet je vrienden en familie te vertellen hoeveel ze voor je betekenen, want op een dag zijn ze er misschien niet meer.

49. Helaas komt er een dag dat je mensen verliest van wie je houdt. Hoe je met dit verlies omgaat is geheel aan jou en je overtuigingen. Je kunt geloven dat overleden dierbaren naar je terugkomen in het hiernamaals of dat ze voor altijd in je hart voortleven.

50. Wees niet bang om mensen te verliezen, wees bang om jezelf te verliezen om iedereen tevreden te stellen.

Angst om een geliefde te verliezen Citaten

De angst om een geliefde te verliezen kan een vreselijke ervaring in het leven zijn. Maar als het gebeurt, is het normaal dat je je verdrietig en eenzaam voelt. Gevoelens van woede en verlangen kunnen binnensluipen en je het gevoel geven dat je nooit meer gelukkig zult zijn. Maar deze soms heftige gevoelens zijn normaal na een verlies. Je moet weten dat ze mettertijd zullen vervagen, hoewel sommige herinneringen altijd bij je zullen blijven. Weet ook dat er andere gevoelens bij het rouwen komen kijken, zoals opluchting, veiligheid, aanvaarding en geluk terwijl u zich aanpast aan uw nieuwe leven zonder uw dierbare.

51. Iemand verliezen waarvan je houdt is je leven voor altijd veranderen. De pijn stopt, en er zijn nieuwe mensen, maar de kloof wordt nooit gedicht. Hoe zou dat kunnen? De uniciteit van iemand die belangrijk genoeg was om over te rouwen is niet inwisselbaar.

52. Veel mensen lijden aan angst om iemand te verliezen van wie ze houden. Maar die angst komt niet voort uit liefde, het is een teken van zwakte en zelfs onvolwassenheid. Het schept alleen maar meer afstand tussen jou en je geliefde. Het komt erop neer dat hoe meer « liefde » we voor iemand hebben, hoe minder we onszelf toestaan ons aan die persoon te hechten, omdat we weten dat niemand van ons is. Dus stop met bang zijn om iemand van wie je houdt te verliezen, en probeer te genieten van elk moment dat je met hem of haar hebt.

53. Angst om iemand te verliezen is altijd erger dan hem daadwerkelijk te verliezen.

54. Als je jezelf niet uitdrukt in je relaties, zul je mensen verliezen. Wees open met je dierbaren en vertel hen hoe je je voelt. Het idee van een mogelijk verlies kan pijn doen, maar niets zeggen zal zeker eindigen in het verlies van een geliefde.

55. Het engste in het leven is echt weten hoeveel iemand om je geeft en de gedachte hem te verliezen.

56. Als we bang zijn iemand te verliezen, aarzelen we vaak om onze gevoelens kenbaar te maken. Dit kan leiden tot het volledig verliezen van die persoon. Deel je gevoelens. Alles naar buiten brengen is beter dan ze te verbergen.

57. Het leven is meer dan jij alleen. Zelfs als je rijk en succesvol wilt worden, is het moeilijk om je doelen te bereiken zonder de steun van vrienden en familie. Als je omringd bent door mensen die van je houden, kan dat een verschil maken in het bereiken van je dromen.

58. People fear losing their independence and the thought of starting over. Be open, express yourself, and don’t be afraid to love. The worst thing is feeling regret.

59. If you truly cared about your relationships, then you would do anything for them. Give it a shot and make their lives better.

60. People have different ideas of the best way to deal with death. Some believe that going to another life or heaven would be a great part of life while being in a better place. Others may believe that when someone dies, they are gone forever. No matter what you believe, don’t be afraid to lose anyone. No one lives forever, so make the most of each day and don’t sweat the small stuff!

61. Je geliefden zullen altijd op een of andere manier deel uitmaken van je leven, ook al zijn ze niet meer op deze wereld.

62. Ze zeggen dat niemand eeuwig leeft, maar dat betekent niet dat de dood beangstigend hoeft te zijn. Het hoeft niet triest te zijn. Sommigen geloven dat een betere wereld na de dood het wachten waard is. Dus in plaats van je zorgen te maken over het verlies van een geliefde, geniet van het leven dat je nu met hen hebt. Laat elke dag tellen, en laat je niet tegenhouden door de kleine dingen in het leven.

63. Als angst je tegenhoudt om jezelf te zijn, zet je er dan overheen, ook al moet je het elke dag proberen. Je momenten verdwijnen, maar niet om de reden die je denkt. De waarheid is dat er niet meer zoiets is als normaal, geen standaard hoe iemand eruit moet zien of zich moet gedragen. Wat jou de nacht door helpt en je laat overleven in deze gekke wereld, dat is de juiste manier. Uiteindelijk is het jouw leven, hou van de reis.

64. De dood is een pijnlijk en natuurlijk onderdeel van het leven. We ontstaan, groeien op, worden ouder, verliezen degenen van wie we houden en sterven dan zelf. We moeten het beste maken van elk moment dat we met onze geliefden hebben, want onze tijd hier is niet gegarandeerd. Niemand weet wanneer zijn tijd komt, dus laten we van elke dag het beste maken en niet stressen over dingen die er niet toe doen!

65. De realiteit is dat, hoezeer je ook van iemand houdt en wenst dat hij of zij nooit weggaat, je niets kunt doen om te voorkomen dat het ooit gebeurt. En als iemand van wie je houdt weggaat, kan dat een van de pijnlijkste en moeilijkst denkbare ervaringen zijn.

66. Of je nu in de hemel gelooft of niet, de realiteit is dat je op een dag een geliefde zult verliezen. Vermijd spijt door het beste van vandaag te maken.

67. Je bent het aan jezelf en je familie verplicht om plannen te maken voor de toekomst. Neem nu slimme beslissingen zodat je klaar bent als het onvermijdelijke gebeurt.

68. Een begrafenis moet niet je laatste kans zijn om afscheid te nemen of te delen hoe je je voelde. Vandaag is de beste tijd. Die spijt van dingen die niet zijn gezegd zijn het meest pijnlijk, vermijd ze door nu te spreken. Het enige wat erger is dan iemand verliezen, is spijt hebben dat je niet alles hebt gezegd wat gezegd moest worden.

69. Have you ever been in love? Then you know what it means to risk it all for a life with the person of your dreams. It’s worth every risk and every scar, every tear and every ache because you believe in the future of your great life together.

70. You don’t want to talk about it. You don’t even want to think about it. But deep down, you know the day will come when someone will leave you. At that moment, the rest of your life is going to change.

71. The person you love wants your attention. Don’t let your chance slip away. Your chance to tell them how you feel and show them how much they mean to you. Now is the perfect time to tell them you love them. You don’t know when the universe or destiny will pull you apart, taking love from you: the love that never deserved to be put on hold.

72. Soms moet je alles op het spel zetten voor een beetje aandacht. Je weet dat het niet blijft duren, maar het kan je niet schelen omdat je denkt dat het misschien wel kan. En het doet pijn, de gedachte alleen al om de persoon te verliezen van wie je zoveel houdt, maar dan weet je dat ze er altijd zullen zijn aan het eind van de dag met een knuffel en een « Ik hou van je ».

73. We hopen van onze belangrijke anderen te houden tot de dag dat we sterven. Maar zij kunnen op een dag ons hart breken, het mooie is dat er altijd een ander zal zijn die hun plaats kan innemen.

74. Ik ben bang dat ik niet dapper genoeg ben om los te laten. Ik ben bang dat ik nooit dapper genoeg zal zijn om afscheid te nemen.

75. Je wilt de baan van je leven. Je wilt het perfecte huis en het ideale gezin. Maar je zult het nooit krijgen als je die eerste stap niet zet. Stop met overdenken, stop met op veilig spelen. Neem een kans; zet alles op het spel voor een kans op het vinden van je geluk.

Bang om iemand te verliezen

Bang zijn om iemand van wie je houdt te verliezen is normaal. Als ze uiteindelijk weggaan, is dat niet omdat ze nooit hetzelfde voor je voelden. Ze wilden gewoon dat je gelukkiger was dan ze je konden geven.

76. Als iemand van wie je houdt van je wegloopt, laat hem dan gaan. Vasthouden is smeken om hartzeer en pijn die misschien nooit meer weggaat.

77. Liefde houdt een zeker risico in: het risico om iemand binnen te laten, het risico om je kwetsbaar en gekwetst op te stellen, het risico dat je hem zou kunnen verliezen. Als je voor de laatste keer naar je geliefde kijkt, moet je geen spijt hebben of je inhouden, maar een gevoel van opluchting dat je met heel je hart van hem of haar hebt gehouden.

78. Het is normaal om bang te zijn iemand te verliezen van wie je houdt. Als ze uiteindelijk weggaan, is dat niet omdat ze niet hetzelfde voelden. Ze deden gewoon wat het beste voor je was.

79. Sommige mensen gaan weg, maar dat is niet het einde van je verhaal. Dat is het einde van hun rol in jouw verhaal.

80. Als het je meer ongelukkig dan gelukkig maakt, moet je ze laten gaan. Er is een grote kans dat ze nooit op dezelfde manier voor jou vielen als jij voor hen. Ze wilden gewoon dat je gelukkiger was.

81. Je moet je energie richten op de mensen die in je leven zullen blijven en niet op degenen die je bang bent te verliezen. Wat er ook gebeurt, als het zo bedoeld is, zal het gebeuren.

82. Telkens als we iemand of iets dierbaars verliezen, voelen we ons verdoofd of geïsoleerd. Maar wat als het geen echt gevoel is? Wat als het gewoon de angst is om hen opnieuw te verliezen?

83. Voordat je van iemand anders kunt houden, moet je van jezelf houden. Als je echt van jezelf houdt, zal het gemakkelijker zijn om de mensen die niet voor jou bestemd zijn los te laten.

84. Een van de moeilijkste dingen in het leven is iemand verliezen waar je om geeft. Het is altijd pijnlijk om afscheid te nemen van iemand die veel vreugde en geluk in je leven bracht.

85. Als iemand je pijn probeert te doen, is dat omdat hij pijn heeft. Laat ze je niet naar beneden halen, maar stuur ze liefde.

86. De angst om iemand te verliezen waar je van houdt is nooit groter dan de vreugde om hem in je leven te hebben.

87. Laat de angst om iemand te verliezen van wie je houdt nooit groter zijn dan de wetenschap dat ware liefde in jezelf ligt.

88. Wees niet bang om iemand te verliezen die zich niet gelukkig voelt om jou te hebben.

89. Ik ben bang je te verliezen, maar ik weet dat ik niets kan doen. Maar ik weet ook dat wat er ook gebeurt, ik me altijd buitengewoon gezegend zal voelen dat ik je heb gekend.

90. Omdat we als mensen zo met onszelf in de clinch liggen, moeten we begrijpen dat verliezen onvermijdelijk zijn. We moeten leren ermee om te gaan en ze te boven te komen.

91. We weten allemaal dat als het gaat om liefde en relaties, er geen goede of verkeerde manier is om ermee om te gaan. Er zijn geen garanties. Zelfs als je je enige ware liefde vindt, is er nog steeds de kans dat je ze verliest, om welke reden dan ook. Misschien was het iets wat jij of zij deden of gewoon omdat het leven soms zo is.

92. Als je van iemand houdt, laat het hem dan weten. Hou je niet in uit angst. Niet vertellen zal meer schade aanrichten dan vertellen wat je voelt, ongeacht het resultaat.

93. Je gaat de mensen verliezen waar je van houdt. Iedereen zal uiteindelijk sterven. Zo werkt het leven nu eenmaal, ongeacht wie je bent, waar je woont of wat voor hobby’s je hebt. Het enige wat hetzelfde blijft is verandering, dus misschien moet je een beetje afkoelen als het gaat om je angst om de mensen om je heen te verliezen.

94. Als iemand je verlaat, is dat een kans om van een slecht einde een nieuw begin te maken.

95. Misschien moet je niet zo hard proberen om je geliefden zo stevig vast te houden, want tenzij we allemaal samen sterven in een vreselijk ongeluk, dan zijn we allemaal maar één gigantisch vreemd voorval verwijderd van het voor altijd van elkaar verdwijnen.

96. Hoe bang je ook bent om ze te verliezen, uiteindelijk gaan ze toch weg. Sommige mensen passen gewoon niet meer.

97. Als je het gevoel hebt dat je iemand gaat verliezen, raak dan niet in paniek. Probeer in plaats daarvan de oorzaak van je angst te achterhalen. Geven ze je minder tijd? Gaan ze om met een nieuw publiek? Als je eenmaal de bron van je zorgen hebt gevonden, is het makkelijker om het aan te pakken…

98. Er is een juiste tijd voor sommige mensen om te vertrekken. Het is misschien niet de beste tijd voor jou, maar dat is oké. Focus op de goede tijden en wat er in het verschiet ligt.

99. Wees niet bang om mensen te verliezen. Wees bang om jezelf te verliezen door iedereen tevreden te stellen. Soms moet je stoppen met zorgen maken, je afvragen en twijfelen. Heb vertrouwen dat alles goed komt, misschien niet zoals je het gepland had, maar zoals het bedoeld is. Tenslotte kun je geloven niet spellen zonder « liegen ».

100. Ben je bang dat je iemand verliest van wie je houdt? Dat zou je niet moeten zijn, er zullen altijd nieuwe mensen zijn om hen te vervangen als dat gebeurt.

Bang om iemand te verliezen

Het is eng en frustrerend om iemand van wie je houdt te verliezen, maar je bent sterk genoeg om dit met opgeheven hoofd te doorstaan, ondanks wat er morgen ook kan gebeuren. Blijf vechten voor wat belangrijk is, want als het moeilijk wordt, kunnen we, zolang we het blijven proberen, hoop vinden in onze strijd, zelfs als er helemaal geen positieve uitkomst of oplossing lijkt te zijn. Misschien vind je het nu moeilijk, maar dat komt omdat je het grote geheel nog niet ziet.

101. Het is eng om iemand te verliezen, zelfs als het niet de bedoeling was dat hij bij ons zou blijven, want een vriend of geliefde verliezen is hoe dan ook moeilijk. Maar als je je aan hen blijft vasthouden en je op de pijn richt, zal dat deel van ons leven nooit echt verdwijnen.

102. Sommige mensen gaan weg, maar dat is niet het einde van je verhaal. In feite is het het begin van een nieuw hoofdstuk.

103. Het is eng als de persoon van wie je houdt, de persoon is die je ziet verliezen.

104. Bang zijn om iemand van wie je houdt te verliezen is natuurlijk en kan je zelfs motiveren om samen een beter leven te leiden, maar je mag deze angst je nooit laten weerhouden om je dromen te verkennen en te volgen.

105. Wees niet bang om iemand te verliezen als ze beginnen weg te lopen. Ze wilden gewoon dat je groeide, zelfs als dat betekende dat ze er geen deel van uitmaakten.

106. Angst voor verlies is heel gewoon en waarschijnlijk gaan we er allemaal tot op zekere hoogte mee om. Proberen de angst voor verlies te vermijden maakt de zaak echter alleen maar erger. Hoe meer je probeert de omstandigheden te beheersen en te verzekeren dat je je geliefde niet zult verliezen, hoe angstiger je wordt.

107. Als een liefde waarvan je dacht dat ze levenslang was weggaat, kan dat zijn omdat ze wilden dat je gelukkig en voldaan in het leven stond.

108. Jezelf afvragen hoe je de angst kunt wegnemen om iemand van wie je houdt te verliezen is niet altijd gemakkelijk. Het kan moeilijk zijn en er is geen wondermiddel, want het is iets waar we allemaal op de een of andere manier mee worstelen. Leren omgaan met deze angst is het enige wat je kunt doen, maar het omgaan ermee kan je helpen er sterker door te worden.

109. Het is pijnlijk om iemand te verliezen van wie je houdt. Maar het is erger als ze vergeten hoeveel ze eerst van je hielden.

110. Angst om iemand van wie je houdt te verliezen is natuurlijk. Het is een gemoedstoestand die je kunt veranderen door je gedachten en houding te veranderen. Dit kan leiden tot het leren meer lief te hebben en onbevreesd te zijn.

111. We weten hoe eng het is om verliefd te worden. Immers, als je die speciale persoon ontmoet, ben je bang hem/haar te verliezen.

112. We maken allemaal wel eens een verlies mee, vaak meer dan eens. De angst dat we iemand die ons dierbaar is zullen verliezen is misschien niet altijd voelbaar en aanwezig, maar het is zeker reëel. We kunnen proberen het weg te drukken in de hoop dat zoiets nooit gebeurt, maar uiteindelijk is dat een zinloze oefening.

113. Soms als je bang bent iemand te verliezen, verlies je hem nog sneller.

114. Als je van iemand houdt, hou je van hem voor de rest van je leven. Als die band eenmaal verbroken is, is hij voor altijd verbroken. En je kunt er nooit echt overheen komen. De persoon die ooit jouw wereld was, is er nu helemaal uit verdwenen. Als dat gebeurt, geloof ik dat je het beste een tijdje in het verdriet kunt zitten. Sta jezelf toe om te rouwen, maar laat het je niet verteren of verhinderen om verder te gaan.

115. Iemand van wie je houdt verliezen kan een van de moeilijkste dingen zijn om onder ogen te zien. U kunt allerlei emoties voelen, zoals verdriet en depressie. Maar er zijn gezonde manieren om met uw verdriet om te gaan en andere dingen die u kunt doen om de pijn te verzachten, te genezen en verder te gaan; zoals tijd doorbrengen met dierbaren.

116. Wanneer wij geconfronteerd worden met dood, verlies, ernstige ziekte of letsel, rouw en andere grote spanningen in ons leven, kunnen onze reacties ons isoleren en ons beschaamd doen voelen. Onze reacties kunnen ook gedachten omvatten over onze eigen sterfelijkheid. Dergelijke gedachten kunnen normaal zijn en zich aanpassen. Ze kunnen een signaal zijn dat er iets belangrijks in uw leven gebeurt en dat er aandacht aan moet worden besteed.

117. Er is altijd een angst om iemand van wie je houdt te verliezen die soms zenuwslopend kan zijn. Het is dus belangrijk om manieren te vinden om deze angst te overwinnen, omdat het zal helpen om meer mentale kracht te krijgen om de realiteit met gemak onder ogen te zien.

118. We maken allemaal verlies mee, maar we kunnen het accepteren zonder volledig gehandicapt te zijn. Of je nu getroffen wordt door de dood van een geliefde of door materiële verliezen, je leven hoeft niet volledig te ontsporen.

119. Als je van iemand houdt en een vaste relatie hebt, is de angst om hem te verliezen heel reëel. Je hebt het gevoel dat je de ware hebt gevonden, je perfecte match, maar daarmee komt ook de onzekerheid dat iets hem van je af kan pakken. Het belangrijkste wat je kunt doen is het uitpraten. Vertel je partner hoe je je voelt, wees niet bang om je kwetsbaar op te stellen en bouw een basis van vertrouwen en begrip op.

120. De angst om iemand te verliezen is een universeel gevoel, maar vergeet niet dat je het leven niet in de hand hebt. De enige manier om ermee om te gaan is je leven te vullen met mensen en dingen waar je van houdt omdat ze je veilig, geliefd en vergeetachtig doen voelen en de angst om ze te verliezen vergeten.

Ik hoop dat deze de angst om iemand te verliezen van wie je houdt citaten je hebben geholpen om te zien dat je niet alleen bent als het gaat om de angst om een geliefde te verliezen, hetzij aan de dood of in een relatie.

En het heeft je aangemoedigd om het leven van dag tot dag te leven en alles komt goed. Ik hoor graag van u en deel het met een vriend op uw sociale media.