Godzijdank Is De Mens Niet God

Thank God Man Is Not God Quotes

Mensen staan in het algemeen bekend als onvolmaakte wezens. Onze wereld zou een rampzalige plaats zijn als zij door andere mensen zou worden bestuurd, want wij brengen anderen vaak op een dwaalspoor en maken rampzalige fouten. We moeten ons dus gezegend voelen dat God de schepper van de wereld is, en niet de mens.

Als de mens een schepper was, zou deze wereld vol staan met verhalen over geweld, terreur, dood en vernietiging. Toch zijn er veel dingen aan de mensheid die prachtig zijn en gevierd moeten worden. Dus, als de mens God was, zouden de dingen niet zijn zoals ze nu zijn.

De verantwoordelijkheid om de wereld op orde te houden zou overweldigend zijn geweest. Hoe heerlijk is het te weten dat onze schepper welwillend is en diep bezorgd over ons. Hieronder staan verbazingwekkende Thank God mens is niet God citaten om dat te staven.

Godzijdank is de mens niet God

Wees dankbaar dat de mens niet God is. Wat een smerige puinhoop zou hij er van gemaakt hebben. Als we de uitgestrektheid van de ruimte aanschouwen, zo vol licht en sterrenstelsels, is het niet moeilijk om een overweldigend ontzag te voelen bij de gedachte dat Hij die dit alles geschapen heeft almachtig en machtig is en nooit vergeleken kan worden met een mens.

1. We moeten God danken dat de mens niet God is. Dat hij niet zo machtig is als hij lijkt, dat er wetten van tijd, ruimte en materie zijn waarover hij geen controle heeft. Was de mens almachtig, dan zou het leven heel moeilijk zijn geweest, de dingen zouden niet zijn zoals ze nu zijn, want dan zou hij aardig zijn geweest voor sommigen en slecht voor anderen.

2. Van jongs af aan herinner ik me dat mijn moeder me vertelde dat ik God dankbaar moest zijn dat ik niet God ben, maar ze vertelde me nooit waarom. Nu ik in de dertig ben, begin ik te begrijpen wat ze bedoelde. Als je God was, zou de verantwoordelijkheid om de wereld op orde te houden overweldigend zijn.

3. Godzijdank is de mens niet God. Als hij dat was, zouden sommigen van ons in gloeilampen zijn veranderd. Natuurlijk is het een kick om naar de sterren te kijken en hun grootsheid te aanschouwen.

4. Als de mens God zou zijn, weten we dat hij een oneerlijke God zou zijn. Hij zou vriendelijk zijn in sommige gevallen en hard in andere.

5. Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel dingen je hebt die je niet zou hebben als de mens God was? Wees dankbaar dat de mens mens is, en dat God God is. Denk erover na. Het is overweldigend.

6. Dank God dat de mens niet God is, nooit is geweest en nooit zal zijn. Er zijn veel dingen in deze wereld die we niet kunnen controleren of voorspellen. Maar we kunnen zeker altijd op God vertrouwen.

7. Stel je voor dat de mens God was. Wat een puinhoop zouden we van de wereld maken! Hoe kunnen we vertrouwd worden met zulke macht? We zouden het niet verdienen. Maar God wil dat wij weten dat Hij alleen onze aanbidding waard is, omdat Hij zo goed is in wat Hij doet en zo goed in staat is om voor zijn wereld te zorgen.

8. Godzijdank is hij geen man. Als Hij dat was, dan zouden we echt grote problemen hebben. Het zijn gedachten als deze die aanleiding gaven tot de zinnen « Dank God voor – » en « Prijs de Heer! ». Denk aan de problemen die de mens op aarde heeft gecreëerd.

9. Hoe dankbaar moeten we zijn dat onze Schepper God niet is als de mens, Hij is geduldig en barmhartig. Hij had ons allemaal kunnen vernietigen, maar in plaats daarvan gaf Hij ons een kans om zo verre van volmaakt te leven als we zijn geworden. Zijn barmhartigheid en liefde kennen geen einde.

10. De wereld is gevuld met schoonheid, van de kleuren van de zonsondergang tot het gezang van de vogels. Maar wat zou er gebeuren als we Gods hulp niet hadden? Hoe zou de wereld er dan uitzien? Het zou chaotisch zijn, beangstigend, en zeker niet mooi.

11. Als de mens de schepper van deze wereld was, zou hij zo onvolmaakt zijn dat wij hier niet hadden kunnen leven. De mens vernietigt de aarde al duizenden jaren.

12. Dank God voor zijn vele zegeningen, want hij heeft u tot mens gemaakt, niet tot god. Maar bedenk eens, als u God was, welke ravage u zou aanrichten met de plannen en hoop van uw medemens.

13. Godzijdank is de mens niet God. De mens is zwak en hij zou niet in staat zijn geweest voor de wereld te zorgen.

14. Godzijdank zijn wij niet zoals God, als wij dat waren, zou er geen hoop zijn dat het kwaad dat de mens heeft geschapen, zou worden weggevaagd. Geen hoop dat de mensheid verlost of gered wordt. Geen verlossing, geen eeuwig geluk.

15. Godzijdank is de mens niet God. Maar, beperkt in kracht en intellect, worstelt de mens om de natuur bij te houden, vrede in zichzelf te vinden en te begrijpen dat het leven om te leven is, dat is de taak van de mens.

16. Als de mens God was, zou hij een slechte zijn. De mens kan behoorlijk egoïstisch zijn, hij zou de wereld slecht besturen.

17. Dank God dat de mens niet God is. De mens zou de zon hebben uitgewist om meer licht te hebben om te spelen, hij zou de sterren hebben gedoofd omdat zij hun dromen verstoorden.

18. We moeten de tijd nemen om onszelf en anderen eraan te herinneren dat God van elk levend wezen houdt. Hij overlaadt ons met eeuwige liefde ondanks onze fouten en onvolkomenheden. Hij luistert naar elk gebed en lost ieders problemen op. Als de mensheid zich op God zou richten, zou de wereld een betere plaats zijn.

19. Als Gods schepping alleen in onze handen lag, zouden we het alleen maar verknoeid hebben. De wereld zou slechter zijn dan nu. We hebben God nodig als meesterontwerper in plaats van te proberen Zijn plaats in te nemen.

19. Wij moeten dankbaar zijn dat wij God niet zijn, anders zouden wij de nederigheid missen om de wereld te zien zoals zij werkelijk is en te beseffen hoeveel meer er te kennen valt.

20. We zijn dankbaar dat we sterfelijk zijn, zodat we de spanning van het ontdekken kunnen ervaren. En daarbij hoort de nederigheid om de wereld te zien zoals hij werkelijk is, met al zijn mysteries die wachten om ontdekt te worden – een geschenk van God dat ons in staat stelt te begrijpen wat we al hebben.

21. Gods schepping herinnert ons eraan dat als de mens alleen de wereld zou overnemen, we alles alleen maar verpest zouden hebben. De wereld zou nog erger zijn dan nu.

22. De meesten van ons zouden te bang zijn om zelfs maar te doen alsof we God zijn, maar we gedragen ons vaak anders. Godzijdank zijn we God niet.

23. Het zou anders zijn geweest, als wij de wereld hadden moeten bouwen, in plaats van God. Maar zoals het nu is, mag je Hem danken dat de mens niet God is. De mens zou er al een puinhoop van hebben gemaakt met zijn egoïsme, hebzucht en oorlogen.

24. We raken vaak gefrustreerd over God en dan geven we onze lof aan de mens. We beseffen niet dat als de mens God was, de wereld een puinhoop zou zijn. Dank U, God, dat U mij beperkt.

25. De mens is God niet en kan daarom de wereld niet naar behoren beheersen, hij kan haar nooit beheersen zoals God dat kon. De mens heeft geen andere keuze dan te leven in onzekerheid en onvolmaaktheid. Maar als hij zijn toestand met volle bewustzijn tegemoet treedt, kan hij zijn waardigheid als « beeld van God » behouden zonder arrogante aanspraken op absolute waarheid, rechtvaardigheid of kennis over alles.

26. De mens kan alleen zijn best doen. Hij zal de wereld nooit kunnen beheersen zoals God dat kan. Maar als hij het leven bewust tegemoet treedt, kan hij toch zijn waardigheid als schepping van God behouden.

27. De mensheid leeft in een wereld van onvolmaaktheid, onzekerheid en voortdurende verandering. Probeer niet God te zijn, maar behoud je waardigheid en wees dankbaar.

28. De essentie van de menselijke conditie is dat de mens niet God is. De beperkingen van de mens maken hem werkelijk tot een schepsel in de wereld, maar zij maken het hem ook mogelijk boven de beperkingen van de natuur uit te stijgen en cultuur te scheppen, wat hem zijn vrijheid en zijn menselijkheid geeft.

29. Godzijdank is de mens niet God, de wereld zou slechter zijn geweest dan nu. Als de mens zich had ontwikkeld tot intelligent genoeg om zijn zaken te regelen, zou dat het einde betekenen van alle natuurverschijnselen op aarde.

30. God zij dank dat de mens niet God is; als hij dat ooit was, zal deze staat van bestaan niet lang duren. De mens is niet geschikt om zichzelf te besturen, laat staan alle anderen. Maar is zo afhankelijk als kleine kinderen van hun Vader en Schepper voor elke ademhaling die ze halen.

31. Deze wereld zou geruïneerd zijn als God niet had bestaan, de wereld zal altijd bij Hem in het krijt staan. Wij kunnen God niet genoeg danken voor het scheppen van de mens die hem aanbidt en probeert te evenaren. Hoewel God alles weet en wat Hij doet, kunnen wij door zijn openbaring iets van zijn bedoelingen weten.

32. Godzijdank is de mens niet God, de wereld zou slechter zijn dan nu. Het is prachtig dat de mens niet alle natuurlijke processen van het universum kan beheersen. Maar we moeten toch ons uiterste best doen om samen het beste te maken van wat we hebben en geen schade aan anderen toebrengen.

33. Stel je een wereld voor waarin de mens geëvolueerd was tot intelligent genoeg om zijn zaken te regelen. Er zou geen leven meer mogelijk zijn op deze planeet.

34. De mens is niet God en kan daarom niet begrijpen hoe de wereld werkt. Wees er dankbaar voor.

35. Als we naar het heelal kijken, is het heel gemakkelijk om dankbaar te zijn dat de mens niet God is. We moeten oppassen dat we dat niet vergeten.

36. God heeft zoveel gedaan om het leven op aarde in stand te houden. Als de mens God was, hadden we het niet overleefd. Door Hem zijn wij in staat geweest te blijven leven en ons leven en dat van anderen in stand te houden. Alles wat door God is geschapen is goed en we kunnen God niet genoeg danken voor al het werk dat Hij heeft gedaan.

37. Het is een troost dat de mens niet God is en dus niet kan verwachten dat hij anderen leert wat hij zelf niet weet.

38. Het leven is misschien niet perfect, maar het is een stuk beter dan het zou zijn geweest als de mens de baas was over het universum.

39. Als de mens almacht, alwetendheid en alomtegenwoordigheid zou bezitten, zou dat het einde betekenen van al het mooie. Het zou een hel zijn geweest.

40. Wat een vreugde is het om te leven in een wereld die door God geschapen is! Om te kijken naar de prachtige schoonheid van bloemen en dieren. Om te genieten van het plezier van eten, drinken en slapen. Als de mens God was, zouden vissen als bladeren aan de bomen zitten, alleen voor esthetische doeleinden.

41. Er is alleen schoonheid in de wereld omdat de mens niet God is en daarom niet alles weet. Als we dat wel zouden doen, zou er geen emotie of gevoel zijn. Het zou een hel zijn.

42. Soms is het hartverwarmend te weten dat zelfs als iemand alle macht, kennis en tijd van de wereld heeft, hij niet God is.

43. Er is troost in het besef dat wij God niet zijn en dat niet van ons verwacht wordt dat wij meer begrijpen dan wij weten.

44. Ik weet niet hoe de wereld zou overleven als de mens God was. Stel je voor wat er zou gebeuren als we alleen zouden moeten leven, zonder regels en grenzen. Het zou gewoon niet werken.

45. Hoe zou de wereld overleven als de mens God was? Je zou bijna onbeperkte vrijheid krijgen. Het zou kunnen leiden tot keuzes die ernstige gevolgen hebben.

46. Als de mens God was, zou de wereld een puinhoop zijn. Als er geen wetten en geen discipline zijn, zijn we allemaal verloren. We moeten als groep mensen samenkomen om een betere wereld voor iedereen te creëren.

47. Stel je voor dat God niet bestond, dan ben je alleen op de wereld zonder hulp in zicht. Gelukkig bestaat God en hoef je alleen maar te bidden en het komt goed.

48. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het zou zijn om zonder controle te leven. Wat een enge plek zou de wereld zijn als de mens God was.

49. We zijn niet allemaal alwetende wezens, we kunnen niet de gevolgen overzien van alles wat we doen of nalaten. We kunnen de wereld om ons heen niet beheersen wat betreft het weer en de gewassen. In tegenstelling tot God is onze wijsheid beperkt en dat is op zich al een zegen. Bedenk hoe de wereld eruit zou zien als alles volgens uw wil zou verlopen.

50. We weten niet alles. Onze wijsheid is beperkt en dat is een zegen. Stel je de ramp voor die zou ontstaan als we allemaal alwetend waren. Alleen God kent het onbekende.

51. Zich kunnen voorstellen en de macht hebben om te creëren is een prachtig iets. Hoe onschuldig dit ook klinkt, het kan rampzalige gevolgen hebben. De wereld zou een nog engere plek zijn als de mens God was en alle dingen tot onze beschikking stonden.

52. Wij zijn God niet. Wij weten niet alles. Zelfs als we ons inspannen om de gevolgen van onze daden te begrijpen, kunnen we de toekomst niet voorspellen. Als we dat wel konden, zou de wereld veel beangstigender zijn. Stel je voor dat we wel wisten wat er in de toekomst zou gebeuren. Het zou beangstigend zijn!

53. Denk niet dat je perfect bent. Herinner jezelf eraan dat je niet almachtig bent. Probeer niet altijd alles te controleren. Dank God dat je God niet bent. Gun jezelf een pauze. Fouten maken is menselijk en je kunt jezelf daarvoor vergeven, zoals we allemaal wel eens doen.

54. Wij zijn God niet, noch zijn wij de Duivel. Hoewel we kunnen proberen anderen te helpen, is het niet aardig of nodig om hun handelingen en welzijn te controleren. In plaats daarvan moeten we ons richten op wat we kunnen beheersen: onze reactie op de wereld om ons heen.

55. Stel je voor dat de mens de wereld om hem heen naar believen kan veranderen, vernietigen en manipuleren. Hij zou er snel op uitgekeken raken en iets interessanters zoeken, gelukkig is de mens niet God.

56. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in onze onwetendheid, vooral als we denken dat we anderen helpen. Laten we daarom onthouden dat niemand God is, en dat we allemaal nederig moeten zijn als we iemand iets proberen te leren wat we zelf niet helemaal begrijpen.

57. Ik kan me niet voorstellen wat er zou gebeuren als de mens God was. Stel je de wereld voor waarin we leven, niemand die zich aan de wetten houdt, geen grenzen om ons tegen te houden. We zullen onszelf zeker vernietigen.

58. De mensheid zou de Heer moeten danken dat de mens niet God is, want hij zou alles hebben vernietigd voordat hij begon te scheppen.

59. De wereld is niet zoals hij zou moeten zijn, maar het had erger kunnen zijn. Wanneer wij ‘s nachts slapen, dank God dat de mens niet God is, hij zou er een puinhoop van hebben gemaakt.

60. Met de krachtige wapens die de mensheid tegenwoordig bezit, zouden wij, als de mens God was, onszelf en alle levende wezens op deze aarde al hebben vernietigd.

61. Gods lofprijzing herinnert ons aan zijn onwrikbare liefde en rechtvaardigheid. Laten we bij het dankgebed erkennen dat we zonder Gods hulp slechter af zouden zijn.

62. We moeten niet als vanzelfsprekend beschouwen wat God ons heeft gegeven. Want als wij goden waren geweest, zouden wij een wereld hebben geschapen die de wereld waarin wij nu leven de hemel zou doen lijken.

63. Wij kunnen niet voor God spelen. Wij kunnen streven naar perfectie, maar alleen met het risico onze menselijkheid te verliezen. We hebben de capaciteit voor zowel goed als slecht. Laten we elkaar liefhebben als medemensen. De keuze is aan ons.

64. Godzijdank is de mens niet God, anders zou de wereld een moeilijke plaats zijn om te leven. Maar omdat de mens niet God is, kan de mens samenwerken om veel van de problemen in de natuur en de samenleving te overwinnen of er tenminste mee om te gaan.

65. De geest van de mens is beperkt, hij kan niet alles weten, hij kan niet alles doen. Hij komt tekort voor perfecte kennis, perfecte gezondheid en absolute macht. Godzijdank is hij niet God.

66. God is groot en veel mensen beweren dat dit door de mens wordt bepaald, maar de waarheid is dat er geen andere verdediging is waarom wij hier zijn dan Gods wil. Het herinnert ons eraan dat wij God niet zijn en de mens heeft verschrikkelijke dingen gedaan in naam van de wetenschap om er vervolgens achter te komen dat wat wij dachten dat goed was, niet altijd goed is.

67. Als de wereld om ons heen verandert, kan het moeilijk zijn om bij te blijven met nieuwe manieren van doen. Maar één ding blijft hetzelfde: Mensen zijn geen goden. Elke dag proberen we als God te zijn en we falen omdat we maar mensen zijn.

68. Hoewel we de vele luxe in het leven maar al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen, blijft één simpele waarheid altijd overeind: de mens is geen God. En misschien is het deze onvolmaaktheid die deze wereld zo’n prachtige en unieke plaats maakt om te leven.

69. We zouden dankbaar moeten zijn dat we God niet zijn, want als we God waren zouden we zoveel beslissingen moeten nemen en zouden de dingen heel moeilijk zijn. We zouden niet door ons leven willen gaan met de gedachte « waarom kon iemand anders dit niet gewoon doen » of « oh nee, niet weer ».

70. De mens legt zich grotendeels neer bij zijn sterfelijkheid en goddelijke kracht. Als een mens de macht van de schepper zou nemen, zou hij overweldigd worden door de omvang van die macht.

71. Er zijn dingen waar je dankbaar voor moet zijn temidden van de vele tragische gebeurtenissen in het leven. Een daarvan is dat je niet God bent. Wat een verantwoordelijkheid. Wat een baan.

72. De mens is God niet en kan dus niet volmaakt zijn. We kunnen niet voldoen aan een norm van perfectie en hebben daarom de gave van imperfectie gekregen. Leer de onvolkomenheden van het leven te waarderen, zodat je elke dag ten volle kunt leven.

73. Godzijdank is de mens niet God, want wij zijn niet in staat om te scheppen. Wij zijn slechts in staat om te vervormen, te vernietigen en niets te bouwen dat standhoudt.

74. We worden geboren, geïnformeerd en bewust gemaakt door ongelooflijke en prachtige krachten die groter zijn dan wij. Het leven is een delicaat moment tussen wat ervoor kwam en wat erna komt. We moeten elkaar waarderen als mensen en dankbaar zijn dat we God niet zijn, omdat we weten hoe delicaat het leven is.

75. Falen is een deel van de menselijke conditie. Als de mens God was, zou hij veel fouten maken en zou de wereld in chaos verkeren. Het is geruststellend te weten dat God alles onder controle heeft.

76. Godzijdank is de mens geen God, als hij dat was, zou hij zijn macht gebruiken om te vernietigen en zou er nu waarschijnlijk geen heelal zijn.

77. Stel je voor hoe de wereld eruit zou zien als de mens God was, de wereld zou vol angst en onheil zijn. Maar in plaats daarvan hebben we liefde en hoop, God zij dank.

78. Als we denken aan wat God heeft geschapen, is het gemakkelijk om onze kleine problemen te relativeren. De wereld is prachtig en de mensheid heeft er baat bij dat de mens niet God is.

79. Als de mens God was, zou de wereld er heel anders uitzien. We zouden alles vernietigen en niets terugzetten, of het laten zoals het was en eeuwenlang onze rotzooi betreuren.

80. We hebben in de loop van onze geschiedenis als soort veel fouten gemaakt. Het is niet moeilijk voor te stellen waar we de fout in gaan als we in Gods positie zouden zijn. Daarom ben ik dankbaar dat de mens het niet voor het zeggen heeft.

91. Als de mens God was, zou hij de controle over hemel en aarde hebben overgenomen en alles hebben vernietigd. Er zou nu geen universum meer zijn.

92. Het menselijk ras had zichzelf allang kunnen vernietigen als hij de macht daartoe had gekregen. Gelukkig is hij niet God.

93. Bedenk eens hoe anders de wereld zou zijn als God een mens was. Als een God van vlees en bloed deze wereld had geschapen, dan zou hij geneigd zijn allerlei fouten te maken en zou het leven ondraaglijk zijn.

94. Als de mens God was, zou hij de meeste schepsels op onze planeet hebben geschapen zonder enige betekenis voor het universum, alleen om aan zijn onbevredigende behoeften te voldoen.

95. God schiep een wereld die gevuld is met orde en consistentie. Het is nooit uit balans, niemand knoeit ermee of gebruikt het als speelgoed. Als de mens God was, zou het omgekeerde het geval zijn.

96. Wij danken God, die de wijsheid en de macht van de schepping niet in onze handen heeft gelegd om de wereld te maken, maar in de Zijne.

97. Met alle gebeurtenissen in de wereld van vandaag, is de mensheid nog nooit zo dicht bij zelfvernietiging geweest als nu. Als de mens God was, zou de wereld al voorbij zijn.

98. Als de mens God was, zou het universum in de problemen zitten. Ik bedoel, kijk hoeveel schade we de aarde hebben toegebracht. Stel je voor dat we de kracht van God hebben.

99. Als wij goden waren, zou zeker een van ons de boel nu al verknoeid hebben en een wereld in chaos hebben geschapen. Maar God heeft het voor iedereen op aarde goed geregeld, omdat Hij een God is.

100. Godzijdank is de mens niet God, hij zou alle schoonheid in de wereld hebben verpest omdat hij niet perfect is.

Ik geloof dat deze dank God dat de mens niet God is citaten u hebben geholpen redenen te zien waarom u dankbaar zou moeten zijn dat de mens niet God is. De wereld zou een ramp zijn geweest en een moeilijke plaats om in te leven. Deel ze alsjeblieft met je vrienden op je sociale media muren om ze te laten weten hoe groot God is en waarom ze dankbaar zouden moeten zijn dat Hij God is.