Troostende Woorden Voor Iemand Met Angst

Medisch gezien is angst een stoornis of een soort psychische aandoening, waardoor de persoon die het doormaakt moeite heeft om de dag door te komen. Symptomen zijn gevoelens van nervositeit, paniek, zorgen en angst, maar ook zweten en een snelle hartslag.

Angst is geen kleinigheid, het kan iemand tot stilstand brengen en hem het gevoel geven dat hij geen uitweg heeft uit de situatie waarin hij zich bevindt. Wanneer dit gebeurt, kunnen hun gedachten op hol slaan met gedachten die niet prettig zijn. Het is goed om te weten dat iedereen wel eens een vorm van angst heeft ervaren.

Als je dit leest, heb jij of iemand die je kent waarschijnlijk een angststoornis. Weet dat een van de beste manieren om met angst om te gaan is om iemand te vertellen wat je doormaakt. Als je je overweldigd voelt door je angst, kunnen de troostende woorden van een vriend het verschil maken.

Deze troostende woorden voor iemand met angst zijn ook op maat gemaakt om je te laten weten dat je niet alleen bent; angstig zijn kan deel uitmaken van het leven, dus laat het je niet overheersen.

Troostende woorden voor iemand met angst

Het is oké om je angstig te voelen, het is niet jouw schuld. Het is oké om soms niet oké te zijn en het is oké om tijd voor jezelf te nemen. Soms moet je gewoon gaan zitten en de tranen de vrije loop laten. Maar als je klaar bent, was dan je gezicht en vind de kracht om verder te gaan.

1. Ik ken de strijd om een persoon te zijn die angsten kan overwinnen. Ik stuur je alle liefde en steun die ik heb en weet dat je in mijn gedachten bent.

2. Het is oké om je soms overweldigd te voelen. Het is oké om angstig te zijn. Je bent niet alleen. Blijf sterk.

3. Ik heb je. Ik weet hoe moeilijk het is om angstig te zijn. Ik ben er ook geweest. Maar je kan en zal er doorheen komen, en als je dat doet, ben je er een beetje sterker door en een stuk barmhartiger.

4. Wees lief voor jezelf als de angst toeslaat en begrijp dat deze gevoelens worden veroorzaakt door een chemische onbalans in je hersenen. Het komt wel goed met je.

5. Angst helpt de zaken niet, maar je kunt er wel mee omgaan. Onthoud dat de wereld niet om jou draait en dat wat je voelt volkomen normaal is. Weet dat zodra dit voorbij is, je beter uitgerust zult zijn om met je angst om te gaan.

6. Het is oké om angstig te zijn. Het is oké om een slechte dag te hebben. Het is oké om je authentieke zelf te zijn. We zijn er allemaal voor je, schat.

7. Je hoeft je geen zorgen te maken over de toekomst als je omringd bent door mensen die van je houden. Liefde is overal om je heen.

8. Ik ben het met je eens, vriend. Je bent een echte rockster. Vind wat werkt voor jou, en het wordt beter, dat beloof ik.

9. Soms gooit het leven je iets toe wat je niet had verwacht. En dan blijft het maar gooien. Maar dat is oké. Alles komt uiteindelijk goed, en als het niet goed is, is het niet het einde. Blijf gewoon zwemmen.

10. Iedereen heeft zijn slechte dagen, maar wie aan angst lijdt, heeft er elke dag mee te maken.

11. Het is moeilijk om mensen om je heen door te zien gaan met hun leven als je angst hebt. Maar geef de hoop niet op. Erover praten met iemand die het begrijpt en ermee leren omgaan is de eerste stap naar een beter gevoel.

12. Angst is echt. Het is iets waar ik, samen met veel mensen, elke dag mee te maken heb. Je bent niet alleen.

13. Het spijt me dat je je niet goed voelt. Ik weet dat het nu moeilijk te geloven is, maar je angst zal verdwijnen. Dat doet het altijd.

14. Ik weet dat het nu moeilijk te geloven is, maar je angst zal verdwijnen. Dat doet het altijd. Het spijt me dat je je niet goed voelt.

15. Het spijt me dat je je niet goed voelt. Het lijkt misschien alsof het nooit overgaat, maar je angst zal verdwijnen, dat beloof ik.

16. Het spijt me dat je je niet goed voelt. Als ik het verdriet en de angst die je voelt kon wegnemen, zou ik het doen. Het is zo hartverscheurend om iemand te zien worstelen met angst. Weet dat het uiteindelijk weggaat en dat we er voor je zijn als je iets nodig hebt.

17. Het spijt me dat je worstelt met je gezondheid. Ik weet dat het nu moeilijk te geloven is, maar het zal beter worden. Dat doen ze altijd.

18. Je angst zal verdwijnen, maar ik weet dat het moeilijk is dat te geloven als je je niet goed voelt.

19. Het spijt me dat je ziek bent. Het komt wel goed. Dat beloof ik.

20. Ik haat het dat je angstig bent. Ik wou dat het wegging. Dat doet het uiteindelijk altijd.

21. Ik hoop dat je je snel beter voelt en dat je angst verdwijnt.

22. Je bent nu niet in orde, en dat is goed. Blijf bij me, en ik help je hier doorheen.

23. We worden allemaal wel eens angstig. Dat hoort gewoon bij het leven. Zorg ervoor dat je met mensen praat en het er allemaal uit laat, zodat het goed komt.

24. Ik ben bezorgd dat je je bezorgd voelt. Het is ellendig om angstig te zijn, nietwaar?

25. Je bent zo sterk en bekwaam – het is moeilijk als de angst toeslaat, maar je komt er doorheen!

26. Het spijt me dat je dit nu doormaakt. Ik weet dat het voelt alsof de wereld op je instort, dat je je nooit meer goed zult voelen. Maar dat komt wel. En als je dat doet, zal ik er zijn.

27. De afgelopen weken waren moeilijk voor mij, dus ik weet dat het voor jou veel moeilijker is. Vind troost in de wetenschap dat je niet alleen bent en dat ik je steun. Ik hou van je.

28. Je bent sterker dan je angsten. Ik wil dat je dat weet.

29. Het is begrijpelijk dat je hersenen kunnen blijven steken in angst en bezorgdheid. Maar hou vol; het komt goed. Ook dit gaat voorbij.

30. Je bent niet alleen. Miljoenen mensen hebben last van angst, maar samen kunnen jij en ik een manier vinden om er doorheen te komen.

31. Het eerste wat ik doe als ik wakker word is luisteren naar een herinnering dat alles goed komt. Je kunt dit. Ik geloof in je. Als je angstig bent en je leest dit, onthoud dat je geliefd bent.

32. Je bent niet alleen. We maken dit met zovelen mee. Er wordt van je gehouden en voor je gezorgd.

33. Je bent sterk. Je bent dapper. En je komt hier doorheen, dat beloof ik.

34. Ik wou dat ik al je zorgen kon wegnemen, maar ik kan je vertellen dat alles goed komt.

35. Je hoeft niet bang te zijn om je leven te leiden. Je bent sterker dan je angsten. Ik hou van je.

36. Je mag altijd bezorgd zijn over alles, want het leven zal morgen waarschijnlijk een echte angst inboezemende curve bal. Maar voor nu, probeer je geen zorgen te maken over de dingen die je niet kunt veranderen en concentreer je op wat voor je ligt.

37. We gaan allemaal door angst, maar het is belangrijk om te erkennen dat het goed komt. Je hebt dit.

38. Als je aan angst lijdt, weet dan dat je niet alleen bent en dat het een echte ziekte is. Ik ben hier om te praten als je me nodig hebt.

39. Ik ben hier voor jou. Je bent belangrijk. Er wordt van je gehouden. Er is iets met je gebeurd, en het is niet jouw schuld. Ik sta aan jouw kant. Je verdient steun en vriendelijkheid.

40. Je bent meer dan alleen je angst. Je bent meer dan je verdriet. Hoewel het moeilijk te zien is, ben je waardevol voor jezelf en anderen. Ik ben er altijd voor je.

41. Op dit moment kan niemand begrijpen wat je doormaakt. Maar vergeet nooit dat ik er ben om je te helpen, en er samen tegen te vechten.

42. Het is oké, je hoeft niet bang te zijn voor je angst. Ik ben hier om je te helpen en te steunen.

43. Het is goed, je mag angstig zijn. Het betekent niet dat je zwak bent, het betekent dat je een mens bent. Je bent liefde, zorg en vriendelijkheid waard.

44. Het is oké om je soms angstig te voelen. Je hoeft niet altijd sterk te zijn.

45. Ik weet dat het moeilijk is. Je bent niet alleen. Jouw gevoelens zijn echt. Jouw gevoelens zijn belangrijk. Neem alle tijd die je nodig hebt.

46. Ik wens je een vredige en mooie dag, ook al is het moeilijk om je nu zo te voelen. Er wordt van je gehouden en voor je gezorgd.

47. Angst treft veel mensen, en je moet weten dat de mensen om je heen om je geven. Laat de woorden in dit bericht de kleine dingen zijn waar je op kunt rekenen als angst het beste met je voor heeft.

48. Angst is als de wind: hij is moeilijk te zien, maar je kunt hem altijd horen aankomen.

49. Weet dat je niet alleen bent en dat veel mensen om je welzijn geven. Blijf sterk, en zoek hulp als je die nodig hebt.

50. Het is goed om angstig te zijn – het is beheersbaar, en je kunt de symptomen behandelen. Praat met uw arts of therapeut.

51. Ik ben er geweest, de angst gaat wel over. Het voelde alsof mijn hart uit mijn borst ging ontploffen, dus ik begrijp je volkomen.

52. Iedereen heeft slechte dagen. We willen dat je weet dat zelfs als het voelt alsof de wereld tegen je is, we altijd aan jouw kant staan. Blijf altijd vechten.

53. Er zullen altijd momenten zijn dat je je ongemakkelijk voelt vanwege je angst, maar weet dat zelfs op die momenten het leven mooi is, en er zijn prachtige mensen om het mee te delen.

54. De wereld is een mooie plek, maar het is aan ons om de schoonheid ervan te vinden. Je bent sterk genoeg om elke angst die op je pad komt aan te kunnen.

55. Er zijn nog steeds redenen om optimistisch te zijn. Vergeet niet dat het niet altijd regenbogen en vlinders zijn.

56. Vertel me over je angst, zodat ik het begrijp. Vertel me hoe je je van binnen voelt, zodat ik weet hoe ik je kan helpen.

57. Het spijt me dat je zo gestrest bent. Ik weet dat het moeilijk moet zijn, maar maak je geen zorgen. Alles komt goed. Je bent sterk en kunt hier doorheen komen. Ik beloof je dat alles snel beter wordt.

58. Wanneer angst spreekt, luister dan naar jezelf. Onthoud dat het gewoon een andere stem is, niet wie je bent. Je bent dapper, moedig en beminnelijk.

59. Geen zorgen, schat. Je doet het prima. Ik ben hier om je er doorheen te helpen.

60. Als je je zorgen maakt over alles, is het moeilijk te onthouden dat het leven nog steeds goed is. Onthoud dit; je bent genoeg.

61. Het is oké om nu niet oké te zijn. Het wordt beter, dat beloof ik.

62. Het is oké om je angstig te voelen, zo voel ik me soms ook. Je bent niet alleen.

63. Je bent sterk. Je bent behulpzaam. Je bent moedig. Je hart en hoofd kunnen je beste bondgenoten zijn.

64. Soms is het moeilijk om over je angsten te praten. Maar ik ben er voor je als je het ooit wilt delen.

65. Haal diep adem, mijn vriend, ook dit gaat voorbij.

66. Piekeren is als een schommelstoel. Het geeft je iets te doen, maar het brengt je nergens.

67. Een knuffel zegt: ik begrijp je en geef om je. Angst kan zo isolerend zijn, en een begripvolle vriend is soms alles wat we nodig hebben om ons beter te voelen.

68. Angst kan zwaar zijn, maar het is niets om je voor te schamen. Het is een echte aandoening. Wees lief voor jezelf. Je hebt dit.

69. Als u aan angst lijdt, bedenk dan dat u niet alleen bent. Angst kan zwaar en eng zijn, maar je kunt troost vinden in de wetenschap dat het maar tijdelijk is. Wees lief voor jezelf. Blijf positief. Je kunt het.

70. Angst hebben kan moeilijk zijn, maar het is niets om je voor te schamen.

71. Angst is moeilijk. En het is echt. Je bent niet alleen, en je hebt geen schuld. Vergeet nooit dat je dit hebt, zelfs op je slechtste dagen.

72. Angst is een moeilijke aandoening om mee te leven, maar je bent niet alleen. Je bent dapper en doet je best. Dingen zullen beter worden.

73. Als je worstelt met angst, maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Zoek vandaag nog contact met iemand.

74. Soms is angstig zijn normaal, maar ermee omgaan kan moeilijk zijn. Het geeft je het gevoel dat de wereld op je schouders rust.

75. Iedereen heeft momenten van angst, stress en verdriet. Er is niets om je voor te schamen.

76. Men zegt dat angst wordt veroorzaakt door zorgen over de toekomst. Maar wat moet je doen als de zorgen uitkomen?

77. Als je het gevoel hebt dat je in een afgrond valt en niemand het begrijpt, weet dan dat sommigen dat wel doen. Je bent niet alleen.

78. Je bent niet alleen. Ik heb ook angst. Laten we erover praten.

79. Je bent sterk. Je bent dapper. Je komt hier doorheen. Je ziet het licht aan het eind van de tunnel nu misschien niet, maar je komt er wel doorheen. Als je iemand nodig hebt om mee te praten, hier ben ik.

80. Angst is een gevoel, jij bent je angst niet. Je moet jezelf daaraan herinneren en glimlachen omdat het waar is.

81. Ik zie jullie, meiden, verdrinken in de angst voor eindwerken, examens en het leven in het algemeen. Blijf sterk, haal je deadlines, en vergeet niet dat je vrienden hebt die van je houden.

82. Ik voel je. Hé, het is goed. Ik begrijp wat je bedoelt en daarom wil ik dat je je concentreert op je ademhaling, want als je gefocust blijft op het huidige moment en je ademhaling, kun je kalmeren. Luister naar mijn stem. Concentreer je erop. En blijf ademen.

83. Het is eng om je dromen na te jagen, maar je bent niet alleen, en het komt goed. Ik geloof in je.

84. Weet dat je niet alleen bent. De beste manier om de duisternis te verslaan is om een kaars aan te steken.

85. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb zelf angst ervaren, en ik weet dat het een donkere en eenzame plek is. Maar we kunnen dit samen doen, stap voor stap. We komen hier samen doorheen.

86. Je bent niet alleen. Er wordt van je gehouden. Je leven is de moeite waard, zelfs als het niet zo voelt. Zoek hulp als je het nodig hebt.

87. Je bent niet alleen. Er zijn zoveel mensen hier om u te helpen in uw tijd van nood als u de hand reikt. Ik ben er één van.

88. Angst is de stem die je vertelt dat er iets mis is terwijl dat niet zo is. Angst is een leugenaar, en je moet er niet naar luisteren.

89. Ik wou dat ik je kon vasthouden en zachtjes in je oor kon fluisteren dat alles goed komt.

90. Het spijt me zo dat je zo’n moeilijke tijd doormaakt. Dit is opgedragen aan jou en je strijd, moge het je troost brengen.

91. Het leven kan soms hard zijn. Onthoud dat je sterk en dapper bent. Je komt ook door deze moeilijke tijd heen.

92. Ik wou dat ik kon zeggen dat alles in het leven makkelijk was, maar soms is dat niet zo. Wees lief voor jezelf, en onthoud dat je geliefd bent.

93. Je bent er nog. Adem in. Het is goed om je soms zo te voelen.

94. Je bent voorbestemd om grootse dingen te doen met je leven. Het komt wel goed met je.

95. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Ook dit gaat voorbij.

96. Hé vriend, al onze dagen worden ontsierd door een of andere schaduw. Maar als je goed genoeg kijkt, verdwijnen de schaduwen altijd.

97. Als iemand met angst draait je geest altijd rond. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te doen wat je gecentreerd en gegrond doet voelen.

98. Je laten weten dat het mogelijk is om angst en paniek te beheersen – en je bent niet alleen.

99. Ik stuur nu zoveel liefde jouw kant op. Ik wou dat ik meer kon doen, maar ik weet dat je sterk bent en hier doorheen komt. Ik ben er voor je.

100. Het is goed om je soms zo te voelen. Het is normaal. Ik ben er voor je. Wees alsjeblieft niet bang om hulp te vragen. De wereld is niet zo eng als je denkt.

Hopelijk komen deze troostende woorden voor iemand met angst je goed tegemoet en hebben ze je enigszins geholpen. Voel je vrij om je gedachten en suggesties te delen in de commentaarsectie. Vergeet niet anderen over deze pagina te vertellen. Dank u.