Vergeving En Acceptatie Citaten

Forgiveness and Acceptance Quotes

Niemand is perfect. Wij kwetsen mensen en zij kwetsen ons op hun beurt, ook als ze dat niet zo bedoelen of zelfs met opzet. De enige manier om verder te gaan met het leven is mensen te vergeven, ook als ze niet om vergeving vragen. Als ze er wel om vragen, aanvaard dan vriendelijk hun excuses.

De daad van vergeving is goddelijk omdat het genezing brengt voor zowel de ontvanger als de persoon die het toont. Ik weet hoeveel opluchting en vrede ik voel telkens als ik iemands verontschuldiging aanvaard, vooral als die oprecht is.
Het leven draait om loslaten van pijn en vooruitgaan, en vergeving is een goed begin.

Je hebt vast wel eens iemand moeten vergeven, zijn of haar excuses moeten aanvaarden of andersom. Deze verzameling van vergevings- en aanvaardingscitaten biedt hartelijke uitspraken over vergeving en het aanvaarden van excuses, of je nu degene bent die de vergeving toont of die het aanvaardt.

Citaten van vergeving en aanvaarding

Het is misschien niet altijd gemakkelijk om een verontschuldiging te aanvaarden, maar vergeving is een keuze waardoor je je daarna lichter voelt. Vasthouden aan het verleden kan je heden en toekomst beïnvloeden. Vergeving en aanvaarding zijn twee van de mooiste dingen die je een ander kunt geven.

1. De pijn van verraad zal je alleen maar verzwaren, maar vergeving aanvaarden zal je hart verlichten. Vergeving is hoe je kunt genezen van verraad en gebroken harten.

2. Het hart is lastig bij het aanvaarden van vergeving, maar het is de aanvaarding waard. Omarm de noodzaak om te vergeven en laat het los.

3. Ik hoop dat je de mensen die je gekwetst hebben vergiffenis kunt schenken, zelfs als het moeilijk is. Ik hoop dat je weet dat anderen vergeven je veel goed doet.

4. Soms is zelfvergeving wat je nodig hebt om vergeving van anderen te aanvaarden. Zo begin je aan de vergevingsreis.

5. Er zijn geen juiste woorden om vergeving mee te vragen, spreek meestal vanuit je hart. Oprechte woorden komen vaak als je je concentreert op eerlijkheid.

6. Vergeving is een belangrijk onderdeel van onze wereld en het is mooi als er acceptatie tegenover staat. Er is altijd een kans dat we iemand vergeving verschuldigd zijn.

7. Vergeving en aanvaarding gebeuren misschien niet tegelijkertijd en dat is niet erg. Neem gewoon de beslissing om degenen die je pijn hebben gedaan te vergeven en laat de rest aan God over.

8. Het eerste van vergeving is de bereidheid om die verontschuldiging te aanvaarden. Ik waardeer iedereen die mij ooit heeft vergeven in het verleden en nu.

9. Aanvaarding van excuses en vergeving gaan hand in hand, maar ze moeten niet tegelijkertijd gebeuren, hoewel dat niet altijd het geval is.

10. Geef jezelf toestemming om te genezen van het verleden. Eerst komt de aanvaarding van de verontschuldiging, dan komt vergeving.

11. Doorgaan is vaak niet gemakkelijk, maar vergeving is een stap in de goede richting. Het zal niet makkelijk zijn, maar het brengt je zeker duidelijkheid.

12. Om de pijn los te kunnen laten, moet je misschien vergeven en verder gaan. Vergeving opent de deur voor een nieuw begin.

13. Het is in wezen iets moois om een verontschuldiging te aanvaarden en vergeving te tonen aan degenen die je hebben beledigd.

14. Vergeving betekent niet dat alles goed is, het betekent dat ik bereid ben los te laten en verder te gaan. Het betekent loslaten en verder gaan met het verleden.

15. Ik toon geen vergeving omdat het verdiend is, ik aanvaard de verontschuldiging om mezelf te genezen. Vergeving tonen is ook voor mij.

16. Een hart dat vergeving toont, hoeft niet veel last vast te houden. Een hart dat vergeeft zal altijd vrede vinden.

17. De vergeving die je geeft is dezelfde die je ontvangt als je haar nodig hebt. Vergeving moet zijn als een stroom water die om ons heen stroomt.

18. Vergeving lost niet automatisch alles op, maar maakt het gemakkelijker om het genezingsproces te beginnen. Vergeving bouwt de bruggen terug.

19. Wij zijn geroepen om vergeving in ons hart te hebben, ook als dat niet het gemakkelijkste is. Wij zijn geroepen om vergeving tot een deel van ons te maken.

20. Vergeving is een prachtig geschenk. Als je het ontvangt, koester het dan. Als je het geeft, ben je geweldig. Vergeef zoveel als je kunt op alle mogelijke manieren.

21. Het kost veel kracht om vergeving te tonen aan mensen die ons beledigen. Vergeving is nog steeds een van de moeilijkste dingen die je ooit hebt moeten doen.

22. Er is geen garantie dat vergeven alles goed maakt, maar het is het juiste om te doen. Vergeving brengt dingen in perspectief.

23. We zeggen dit niet vaak, maar vergeving moet ook oprecht zijn. Vergeving moet uit het hart komen; zuiver en oprecht.

24. Vergeving brengt je zoveel rust. Je aanvaarding van een verontschuldiging brengt je vrede. Jouw vergeving betekent veel voor iemand daarbuiten.

25. Het is een zegen om mensen te kunnen vergeven die je pijn hebben gedaan. Het leven zal bestaan uit het zo vaak mogelijk vergeven van mensen.

26. Ze zeggen dat vergeving goddelijk is, geen wonder dat het je een goed gevoel geeft van binnen. Vergeving brengt iemand zoveel vrede.

27. Vergeven is gemakkelijk maar moeilijk, vooral als het om een geliefde gaat.

28. Ook al heb je me gekwetst, ik aanvaard je excuses en vergeef je.

29. Niets is te vergelijken met het gevoel iemand echt te vergeven, het voelt alsof er een gewicht van mijn schouder valt.

30. Vergeving is een belangrijk onderdeel van het tonen van liefde en het begint met het aanvaarden van hun verontschuldigingen.

31. Je kunt niet ontkennen dat vergeving en aanvaarding van verontschuldigingen je een heel eind op weg helpen om je beter te voelen.

32. Vergeving is een keuze, maar het is een goede keuze. Kies vandaag en altijd voor vergeving, ook als het niet uitkomt.

33. De keuze om een verontschuldiging en een kans op verzoening te aanvaarden is een prachtig onderdeel van vergeving.

34. Ik vergeef, zodat mijn hart vrij is van pijn. Ik vergeef omdat dat het juiste is, zelfs als mensen het niet verdienen.

35. Op het moment dat er vergeving kwam, kon ik mijn hart openen voor genezing.

36. Zonder vergeving kan deze wereld niet overleven. Er is altijd zoveel te vergeven en los te laten.

37. Ik aanvaard mijn twijfels en vergeef waar nodig. Ik aanvaard de verontschuldiging van iedereen die mijn gevoelens heeft gekwetst.

38. Er kan geen sprake zijn van vergeving zonder aanvaarding van een verontschuldiging.

39. Je kunt jezelf er alleen toe brengen te vergeven nadat je hun verontschuldigingen hebt aanvaard.

40. De wereld kan niet genezen zonder vergeving en aanvaarding van excuses. De wereld kan niet overleven zonder vergeving.

41. Er is geen betere tijd om degenen die je pijn hebben gedaan te vergeven dan nu. Elke dag is een goed moment om mensen te vergeven.

42. Het doet me meer pijn als ik geen vergeving toon, omdat ik degene ben die de pijn van het verraad moet dragen.

43. Vergeving werkt in twee richtingen; het heelt twee harten. Vergeving geneest het hart van zowel de vergever als de ontvanger.

44. Ik haat je niet, ik haat gewoon wat je gedaan hebt. Ik accepteer je excuses en het belangrijkste, ik vergeef je.

45. Vergeving is als een schone lei. Wees klaar om het opnieuw te doen. Vergeving is plaats maken voor iets nieuws.

46. We vertrouwen vaker dan we weten op elkaars vergeving. Vergeving is wat onze ziel van binnenuit geneest.

47. Ik accepteer je excuses en mijn vergiffenis is aan jou. Het betekent niet dat ik het leuk vind wat je deed, maar het is allemaal verleden tijd.

48. Mensen verdienen geen vergeving, het is jouw geschenk aan hen. Je voelt het misschien niet zo, maar mensen vergeven voelt goed en vredig.

49. Iedereen verdient vergiffenis, hoezeer ze ook gedwaald hebben. Er is niets dat niet vergeven kan worden.

50. Ik aanvaard uw oprechte verontschuldiging en ik vergeef u ook. Ik hoop dat je het belangrijke werk doet om beter te worden.

Citaten voor Acceptatie en Vergeving

Vergeving en aanvaarding zijn twee manieren om wrok los te laten. Beide kunnen heel moeilijk zijn, maar iemand vergeven betekent niet dat je zijn daden vergoelijkt of goedpraat. Door vergeving kunnen we de last van pijn uit het verleden loslaten, zodat we kunnen genieten van gezondere en gelukkiger relaties.

51. Vergeven is niet gemakkelijk, maar het verzacht de ziel. Het geeft je een beter gevoel over anderen, maar vooral over jezelf.

52. Een deel van mij voelde zich beter nadat je mijn verontschuldiging aanvaardde. Heel erg bedankt.

53. Ik verdien je vergiffenis niet, maar je toonde het me toch, dank je.

54. Je accepteerde mijn excuses en vergaf me. Dat is alles wat ik ooit van je kan vragen…

55. Uit de goedheid van je hart heb je me vergeving geschonken. Ik neem het niet voor lief.

56. Het leven is één grote cyclus van mensen vergeven en hun vergeving ontvangen.

57. Een verontschuldiging aanvaarden betekent niet dat de fout rechtgezet wordt, maar dat je bereid bent het los te laten.

58. Vergeving is een van de eerste stappen om de pijn los te laten.

59. Ik heb spijt van wat ik gedaan heb en ik hoop dat u mijn oprechte excuses accepteert.

60. Er is veel voor nodig om een vreemde te vergeven en nog meer om een geliefde te vergeven.

62. Ik voelde me zo vrij als een vogel toen ik leerde hoe ik echt kon vergeven. Het was eerst moeilijk, maar het was het waard.

63. Er is geen perfecte verontschuldiging, maar maak het oprecht. Perfecte excuses bestaan niet, maar als het uit het hart komt, dan is het geweldig.

64. De aanvaarding van een verontschuldiging veroorzaakt een mooie verschuiving voor een gebroken hart.

65. Ik toon vergiffenis aan hen die mij kwetsen, omdat ook ik ontelbare keren vergiffenis heb gekregen.

66. Vergeving wist de verkeerde daad niet uit, maar maakt ruimte voor iets beters.

67. Mijn verontschuldiging is niet geweldig, maar ik hoop dat het genoeg is voor je.

68. Vergeving en aanvaarding van excuses is altijd een goed begin.

69. Er is genade en mededogen voor nodig om anderen te vergeven.

70. Vergeving is in het belang van alle betrokkenen. Vergeving helpt een gebroken hart te genezen.

71. Ik herstel mijn hart. Ik vergeef. Ik laat los. Het is niet altijd makkelijk, maar het is te doen.

72. Het verleden ligt achter me en ik accepteer de excuses van iedereen die me gekwetst heeft.

73. We hebben allemaal ooit vergeving nodig. Sommigen meer dan anderen.

74. Maar je moet elkaar leren vergeven. Je moet leren sommige dingen los te laten zodat je je hart opent voor nieuwe dingen.

75. Het is niet gemakkelijk, maar kiezen voor een verontschuldiging is een goede keuze.

76. Elke keer als ik mag beslissen, zal ik altijd kiezen voor vergeving. Ik zal mezelf vergeven en iedereen die me gekwetst heeft.

77. Je moet ook leren jezelf te vergeven, vóór alles. Zelfvergeving is een van de belangrijkste geschenken die we onszelf kunnen geven.

78. Het is moeilijker om je vrienden te vergeven. Het is moeilijker je vrienden te vergeven als ze je vertrouwen beschamen.

79. De houding van vergeving is zo mooi. Het helpt iedereen een lelijke situatie achter zich te laten en maakt alles goed.

80. Vergeving is een bijzonder geschenk verpakt in liefde en mededogen. Vergeving is een geschenk dat de ziel verzacht wanneer het wordt gegeven.

81. Zolang het leven doorgaat, zal er altijd iets te vergeven zijn. Er zal altijd iemand te vergeven zijn.

82. Alles wat ik heb is een mond vol excuses, ik hoop dat je het accepteert. Ik hoop dat u mij ook vergeeft, ook al verdien ik het niet.

83. Ik geloof in de kracht van vergeving. Dat heb ik altijd gedaan, dat zal ik altijd doen. Ik geloof in de vrede die vergeving brengt.

84. De wereld heeft meer vergevingsgezinde harten nodig om te gedijen. De wereld heeft van iedereen meer vergevingsgezindheid nodig om te gedijen.

85. Het vergt grote kracht om een verontschuldiging te aanvaarden en je dader te vergeven, vooral wanneer deze geen berouw toont.

86. Het is nooit te laat om je oprecht te verontschuldigen voor wat je verkeerd deed. Het maakt vergeving des te beter voor iedereen die gelooft.

87. Ik kan het niet helemaal uitleggen, maar vergeving is echt goddelijk. Het komt van binnenuit en soms helpt het om toe te geven aan dat goddelijke gevoel.

88. Vergeving is diep geworteld in liefde. Je kunt het ene niet hebben zonder het andere. Vergeving maakt alles beter als je echt vergeeft.

89. Vergeving en aanvaarding van excuses gaan hand in hand. Ook al kan vergeving vóór de verontschuldiging komen.

90. Het zal me gelukkig maken als je mijn excuses accepteert. Bedankt dat je me vergeeft omdat ik weet dat ik je zoveel onrecht heb aangedaan.

92. Het was een oprechte verontschuldiging, ik had geen andere keuze dan het te accepteren. Het ding is, ik vergaf je zelfs voordat je excuses kwam.

93. Het is niet de verontschuldiging waar ik naar verlang, het is de verandering van hart. Iemand vergeven zou ook moeten leiden tot een verandering van hart.

94. Wees de persoon die excuses aanvaardt en vergeving toont. Sta open om mensen te vergeven, zelfs als dat niet goed uitkomt.

95. Ieder van ons moet vergeven of vergeven worden door iemand, dus vergeving is altijd nodig om dingen beter te maken.

96. Een verontschuldiging aanvaarden is slechts het begin van het loslaten van de pijn. Vergeving is een open deur naar vrede tussen twee mensen.

97. Ik zwem in een oceaan van vergeving want ik geef en ontvang het. Vergeving opent je om te leren van het verleden en dingen beter te maken.

98. Het opmerkelijke van vergeving is dat het de twee betrokkenen helpt. Het helpt iedereen om de pijn achter zich te laten.

99. Een verontschuldiging aanvaarden heelt je van binnenuit en maakt je heel. Vergeving brengt je de grootste vorm van vrede.

100. Vergeving is liefde tonen aan hen die ons kwetsen, ook al is dat moeilijk. Vergeven is loslaten.

Ik ben zo blij dat je zover bent gekomen. Vergeving en aanvaarding quotes zal altijd belangrijk zijn, want of we willen of niet, we beledigen mensen of ze beledigen ons. Het leven is een cyclus van woorden, daden en reacties die niet altijd op de beste manier uitkomen, dus we moeten altijd vergeving zoeken of geven aan degenen die zich bij ons verontschuldigen. Proost op een meer vergevingsgezind hart als je van harte excuses accepteert van mensen die je gekwetst hebben.