Beroemde Citaten Over Liefde En Leven

Het leven en de liefde gaan door, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. We kennen alleen niet elke dag van de reis de details. Het leven draait om liefde, liefde voor onze naasten, familie, vrienden en onszelf. Liefde kan onvoorwaardelijk en grenzeloos zijn. Als je die liefde aan anderen kunt geven, betekent dat echt iets dat dieper gaat dan woorden kunnen uitleggen.

Er zijn momenten waarop het leven heerlijk is, maar vaker nog moeten we door moeilijke tijden heen waarin het leven verre van perfect is. In zulke tijden maakt het hebben van een geliefde aan onze zijde alles beter.

Het leven is een grote, grote wereld met veel mensen erin. Er zijn veel verschillende mensen en heel veel soorten relaties. Sommige zijn gelukkig en sommige zijn verdrietig, sommige zijn langdurig en sommige zijn kort. Maar één ding is zeker, als je terugkijkt op je leven, kun je je de speciale mensen herinneren die er deel van uitmaakten.

Het leven zit vol uitdagingen, teleurstellingen en frustraties. Maar af en toe moet je stoppen, ademhalen, luisteren en je laten inspireren door enkele citaten over liefde en leven.

Levens- en liefdescitaten zijn de afdrukken die zijn achtergelaten door mensen die zowel het leven als de liefde hebben meegemaakt. Of deze levens nu kort of lang waren, de liefde was in hun leven aanwezig en liet een blijvende indruk achter op iedereen die genoeg weet om zijn ogen open te houden.

Als je citaten over liefde en leven nodig hebt, staat hieronder een compilatie van beroemde citaten over liefde en leven.

Beroemde citaten over liefde en leven

Er is maar één geluk in het leven: liefhebben en bemind worden. Er is niets in de wereld zo mooi als liefde, lachen en mogelijkheden. Liefde kan je hart laten fladderen.

1. Het leven is kort, dus mis deze kans niet om je geliefden te vertellen hoeveel ze voor je betekenen.

2. Soms moet je gewoon verliefd worden op degene die je hart probeert te breken. Het leven is kort, leef je beste leven.

3. Koester het leven en de liefde; als je dat niet doet, is het als een tuin die bloeit met onkruid.

4. Je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn, bedankt voor het imperfect perfectioneren van mijn leven. Liefde geneest alles. Liefde is alles wat je nodig hebt.

5. Liefde is een vrucht die in alle tijden van het leven rijpt, en liefde kan vijanden in vrienden veranderen.

6. Laat liefde de weg leiden, altijd. Het leven is een bloem waarvan de liefde de honing is. Het leven is kort. Leef het ten volle.

7. Het leven is een reis, geen bestemming. En de lessen die we onderweg opdoen maken het verschil.

8. Liefde is de reden dat we leven, het is de reden voor onze hartslagen.

9. Waardeer jezelf en al het andere valt op zijn plaats. Hou eerst van jezelf, dan lachen en leven.

10. Wees niet bang om gekwetst te worden, want dat is de enige manier om zeker te weten of dit echt liefde is.

11. Een tijd lang kan liefde als een vulkaanuitbarsting zijn. Maar het neemt af. En als het zakt, moet je beslissen of je blijft of gaat.

12. Je moet uitzoeken of jullie wortels zo verweven zijn dat het ondenkbaar is dat jullie ooit uit elkaar gaan. Want dat is wat liefde is.

13. Liefde is geen gevoel van opwinding of ademloosheid of eindeloze beloften; het is een diepe betrokkenheid en aanvaarding van de gebreken in iemands geliefde.

14. Ik ben niet bang voor de ruimte tussen mijn dromen en de werkelijkheid. Ik ga erin zitten en laat mijn verbeelding ronddwalen.

15. Het leven is kort. Als je niet af en toe om je heen kijkt, mis je misschien je kans om een meesterwerk op dat doek te schilderen.

16. De belangrijkste plaats om liefde te verspreiden is in je eigen huis. Als je liefde wilt geven aan anderen, moet je eerst en vooral leren houden van de mensen met wie je samenleeft.

17. Laat iedereen die je ontmoet gelukkiger vertrekken omdat ze je gekend hebben. Wees een levende uitdrukking van liefde.

18. Wees niet bang om los te laten. Het kan pijn doen, maar het kan je ook bevrijden. Het leven is een reis, geniet van de rit. Hou van het leven dat je leeft en leef het leven waarvan je houdt.

19. Hou van het leven dat je leeft. Leef het leven waarvan je houdt. Wat is liefde? Oh, dat is eenvoudig. Liefde is de meest populaire fantasie van allemaal – maar het is iets zo echt dat weinigen van ons weten hoe het te spelen.

20. Iemand hebben die naast je loopt en je hand vasthoudt in goede en slechte tijden… Het beste gevoel in het leven.

21. De beste en mooiste dingen in deze wereld kunnen niet worden gezien of zelfs maar gehoord, maar moeten met het hart worden gevoeld.

22. Liefde is het grootste geschenk dat je anderen kunt geven. Door jou ben ik een beter mens.

23. Een hart wordt niet beoordeeld op hoeveel je liefhebt, maar op hoeveel anderen van je houden.

24. Doe wat je graag doet en het succes zal volgen. Alles voelt chaotisch in de wereld, maar je maakt deel uit van een prachtige schepping.

25. In het leven is het onze verantwoordelijkheid om mensen zich gewaardeerd en geïnspireerd te laten voelen. De gevoelens die mensen voor je hebben zijn blijvender dan je woorden en daden.

26. Als de dag lang lijkt, het leven zwaar en de toekomst grimmig, bedenk dan dat morgen weer een dag is.

27. Als je geen honderd mensen kunt voeden, geef er dan maar één te eten. Creativiteit is een plaats waar je aankomt, niet een plaats waar je komt.

28. Stel in het leven je hart open en heb lief zonder je in te houden. Neem nooit voor lief waartoe je in staat bent.

29. Hou van alles wat je hebt. Waartoe je in staat bent, wat mogelijk is als je ervoor kiest het leven lief te hebben en te omarmen.

30. Je moet houden van wat je doet en voor wie je het doet. Om een plek in deze wereld te hebben die voelt als thuis, waar alle details zijn zoals je ze hebt gewenst.

31. En om te weten dat iemand anders, ergens ook aan jou denkt. Is dat niet de ultieme troost?

32. Liefde is geen emotie, het is een beslissing. Het is een keuze die je van moment tot moment maakt.

33. Het is beter gehaat te worden om wat je bent, dan geliefd te worden om wat je niet bent.

34. Alles wat ik nodig heb is alles wat jij hebt en alles waar wij in geloven staat in de sterren geschreven.

35. Het leven draait om eenvoudige genoegens. Gooi een positieve granaat en kijk hoe die ontploft in een miljoen mogelijkheden.

36. Er is een tijd om te vertrekken, zelfs als er geen zekere plaats is om naartoe te gaan.
Vandaag ga ik dapper zijn en in het water springen ook al kan ik niet zwemmen.

37. Ik hou vandaag meer van je dan gisteren, maar niet zoveel als morgen.
Echte liefde is iemand vinden met wie je uren kunt praten en niet moe wordt.

38. Het leven is te kort om ‘s morgens wakker te worden met spijt. Dus hou van de mensen die je goed behandelen, vergeef degenen die dat niet doen en geloof dat alles met een reden gebeurt.

39. Als je een kans krijgt, pak die dan. Als het je leven verandert? Laat het. Niemand zei dat het leven makkelijk was, ze beloofden alleen dat het de moeite waard zou zijn.

40. Leef alsof niemand kijkt. Heb lief alsof je nooit gekwetst bent. Dans alsof niemand kijkt. Werk hard alsof je het geld niet nodig hebt. Dans alsof niemand kijkt. Zing alsof niemand je kan horen.

41. Want het is niet waar je vandaan komt of wat je gedaan hebt, maar wie je bent en wat je doet dat je definieert. Wij geloven dat we bij alles wat we doen van ons leven moeten houden en trots op onszelf moeten zijn.

42. De beste dingen in het leven, zeggen ze, komen op de meest geschikte momenten.

43. Liefde is een vrucht die altijd in het seizoen en binnen het bereik van elke hand is.

44. Het gaat er niet om wat je meeneemt als je vertrekt, maar wat je achterlaat.

45. Het leven is een aaneenschakeling van verbindingen. Deze verbindingen geven ons de mensen, ervaringen en herinneringen die ons leven vorm geven.

46. Het leven gaat niet over jezelf vinden. Het leven gaat over jezelf creëren.

47. Het zijn de mensen waar niemand aan denkt, die de dingen doen die niemand zich kan voorstellen.

48. Je kunt geen oceaan oversteken als je geen moed hebt in je overtuigingen.

49. Ik ben voorbij het najagen van wat me niet dient en klaar om de dingen die me wel dienen te versterken.

50. Ik vond de liefde toen ik het het minst verwachtte. Het besloop me, en nu is het hier om te blijven.

51. Het leven is wat je ervan maakt. Kies altijd voor liefde. Er is een boek van de liefde dat iedereen schrijft.

.

52. Jij bent de vuurtoren van mijn leven. Er komt een moment dat iemand je leven binnenkomt en je weet dat de rest van je leven geweldig wordt.

53. Als je iets over me wilt weten, vraag het dan. Ik ben nergens bang voor.

54. Wat je hartje ook begeert – liefde, gezondheid, geluk – je kunt het allemaal krijgen. Ga het nu halen.

55. Liefde is een emotie waardoor het geluk van een ander belangrijk wordt in je leven.

56. De beste dingen in het leven zijn geen dingen. Je leven is gezegend door alle dingen die je hebt verloren.

57. Liefhebben is de innerlijke schoonheid van een ander zien en je geluk vinden in hun geluk.

58. Als we verdwaald zijn, vinden we echt onze richting. We moeten gewoon geduld hebben tot het tijd is om een nieuwe richting in te slaan en dankbaar zijn voor alle verkeerde afslagen die ons brachten waar we nu zijn.

59. Geloof dat je de wereld kunt veranderen. Anders zal de wereld jou veranderen.
Het leven is kort en ik heb maar één kans om het te leven.

60. Liefde is niet altijd makkelijk, maar het is altijd de moeite waard. Het beste wat je ooit zult leren is om lief te hebben en geliefd te worden.

61. Liefde is als oorlog: makkelijk te beginnen, maar moeilijk te stoppen.
Twee zielen met slechts een enkele gedachte, Twee harten die kloppen als een.

62. Er is veel moed voor nodig om de wereld in al zijn waarheid te zien en er toch van te houden. Word aardig gevonden. Wees anders. Wees vrij.

63. Liefde is niet blind. Zij ziet meer, niet minder. Liefde weet dat je niet iedereen kunt redden; zij is bereid minder te zien om andermans recht op leven te respecteren.

64. Iemands stemming kan in een paar minuten veranderen. Wat je op dat moment tegen ze zegt is belangrijker dan je denkt.

65. De enige manier om goed werk te leveren is te houden van wat je doet.

66. Vakantie gaat over de mensen waar we van houden. Als die mensen allemaal op één plek zijn, wordt dat een echt feest genoemd.

67. Het leven is meer dan een race. Het is veel meer dan een bestemming. Het gaat om de mensen die je ontmoet en de herinneringen die je maakt.

68. Je moet bereid zijn alles te riskeren. Als je dat niet doet, zul je nooit iets hebben.

69. Je bent sterker dan je denkt. Elk liefdesverhaal is mooi, maar het onze is mijn favoriet.

70. Als je van iets houdt, laat het dan gaan. Als het terugkomt, zal het voor altijd van jou zijn. »

71. Je weet dat je verliefd bent als je niet in slaap kunt vallen omdat de realiteit eindelijk beter is dan je dromen.

72. Wanneer je eindelijk dicht bij iemand komt die je het gevoel geeft gewaardeerd en geliefd te zijn, zul je begrijpen waarom het met iemand anders nooit gelukt is.

73. Het leven is meer dan de eindstreep bij een atletiekwedstrijd; het gaat erom wat je van de ervaring meeneemt.

74. Hou van je werk, hou van jezelf. Zelfliefde leidt tot zelfacceptatie, wat leidt tot zelfverbetering, wat leidt tot het bereiken van dingen die je je nooit had kunnen voorstellen. Liefde is een open deur.

75. Het verwondt de ziel om te zien waar je het meest van houdt in de wereld…

76. Liefde is veel meer dan een sterk gevoel. Het is vriendschap, begrip en vertrouwen. Het is de stille aanvaarding van een ander, zijn daden en zijn woorden. Liefde overstijgt argumenten en ruzies. Het vergeeft, respecteert en laat vrijheid toe.

77. Leven in het huidige moment is echt belangrijk en ik probeer me daar meer bewust van te zijn. Het helpt me enorm om in een positieve gemoedstoestand te verkeren. Ik hoop dat dit jou net zo inspireert als mij.

78. Geen enkele relatie is perfect in het leven. Je kunt vechten om het goed te maken of het accepteren en verder gaan.

79. In het leven zijn vrienden die onvoorwaardelijke liefde voor elkaar hebben, als een vlam die vlam heeft gevat.

80. Je leeft en onderwijst het best als je acties in overeenstemming zijn met je diepste waarheid.

81. Je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen, maar je moet beginnen om geweldig te zijn.

82. Als liefde wordt gedeeld, lijkt zelfs een eenvoudige maaltijd een feest.

83. In het leven zijn vrienden die onvoorwaardelijke liefde voor elkaar hebben, als een vlam die vlam heeft gevat.

84. Er is veel moed voor nodig om de mogelijkheid van liefde onder ogen te zien en te verliezen.

85. Het vergt moed om lief te hebben – je hart te openen en het risico te lopen gekwetst te worden. Maar als je liefde wordt beantwoord, is dat het mooiste gevoel ter wereld.

86. Liefde is als de wind; het is onzichtbaar maar je weet wanneer het er is.

87. Herinner je je het gevoel dat je hart sneller ging kloppen toen je elkaar voor het eerst ontmoette? Verlies dat nooit. Liefde is het waard om voor te vechten en hou genoeg van jezelf om te weten dat je het verdient.

88. Liefde is moeilijk te omschrijven, maar iedereen weet het als hij het voelt.

89. Hou genoeg van jezelf om van anderen te houden en te vechten voor de liefde die je verdient.

90. Als je genoeg van iemand houdt om hem of haar te bevrijden, is je liefde echt de moeite waard.

91. De meest voorkomende manier waarop mensen hun macht opgeven is door te denken dat ze die niet hebben.

92. Hoop is een wakkere droom. Liefde is wanneer twee mensen die veel om elkaar geven bij elkaar komen en nooit meer uit elkaar willen.

93. Ik dacht altijd dat de wereld groot was, maar als je niet van jezelf houdt is het dat niet.

94. Wat me het meest gelukkig maakt is liefde, muziek en mijn familie en vrienden.

95. Wie je ook bent of wat je ook doet, er zal altijd iemand zijn die je niet mag.

96. Als je van iets houdt, laat het dan vrij. Als het terugkomt, dan is je liefde waar.

97. Het leven was als een doos bonbons. Je weet nooit wat je krijgt.

98. De kleine momenten die het leven groot maken. Het belangrijkste is te genieten van je leven – gelukkig zijn – dat is het enige dat telt.

99. Het leven is als een achtbaan, je weet nooit wat er om de volgende hoek komt.

100. Uiteindelijk gaat het er niet om wat we zeggen of hoeveel we zeggen, maar dat we gewoon iets zeggen.

Als het om leven en liefde gaat, kan elke dag een strijd zijn. Er is werk, thuis, school en gezelligheid. Maar met de citaten hier kun je geïnspireerd raken om in beweging te blijven en een balans te hebben. Wat de situatie ook is, er is misschien wel een citaat dat je erdoorheen kan helpen.