Beslissingen Nemen Voor Jezelf Quotes

Making Decisions for Yourself Quotes

We nemen elke dag beslissingen. Maar niet alle beslissingen zijn belangrijk. Sommige zijn minder belangrijk en andere beïnvloeden onze toekomst. In staat zijn je antwoorden te bevestigen en een beslissing te nemen is een belangrijk aspect van het leven. Het vermogen om te beslissen is geheel aan ons.

Het is belangrijk om in ons leven belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Of het nu gaat om zoiets groots als het al dan niet aannemen van een baan of iets kleins als welke film je moet kijken, het kunnen nemen van deze beslissingen is een vaardigheid die je in de loop der tijd moet ontwikkelen. Dit zal je helpen je leven beter onder controle te krijgen en je vertrouwen geven in je capaciteiten.

We worden allemaal geconfronteerd met grote beslissingen in ons leven. Beslissingen die ons geluk, onze carrière en zelfs testrelaties kunnen maken of breken. Deze keuzes zijn vaak te moeilijk om zelf te maken. Natuurlijk is het nemen van beslissingen niet eenvoudig. Zelf beslissingen kunnen nemen is een teken dat je een onafhankelijk persoon bent. Je eigen beslissingen nemen, zelfs de moeilijkere, is een van de meest bevrijdende gevoelens ter wereld.

Heb je ooit het gevoel dat je niet in staat bent om de juiste beslissingen te nemen? Vind je jezelf besluiteloos, of wens je dat het leven eenvoudiger was zodat je deze keuzes niet hoefde te maken? Dan zijn deze making decision for yourself citaten hieronder wat je nodig hebt om je te helpen beslissingen te nemen voor jezelf.

Beslissingen nemen voor jezelf Quotes

Proberen uit te vinden hoe je de juiste beslissing voor je leven neemt, kan een beetje overweldigend zijn. Zelf beslissingen nemen betekent niet dat je alles begrijpt en dat je voortaan nooit meer fouten zult maken. Beslissingen zijn vaak het resultaat van experimenteren en onderhandelen met de mensen om ons heen.

1. Je moet beseffen dat je soms naar binnen moet gaan om zelf beslissingen te nemen en de antwoorden te vinden die je zoekt.

2. Neem belangrijke beslissingen in je leven, voor je eigen bestwil. Want als je je eigen keuzes niet maakt, geef je de macht op om je toekomst te maken.

3. Het leven zit vol belangrijke beslissingen, en als je blijft wachten op andermans goedkeuring, vertraag je jezelf.

4. Je leven is een geschenk; je hebt een keuze en macht. Beslis wat je met je leven wilt doen, denk wat je moet doen, volg je dromen, en bereik je doelen.

5. Jij hebt de macht om slimme keuzes te maken. Laat je niet tegenhouden door wat anderen vinden dat je moet doen.

6. Om te slagen moet je zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt.

7. Je hebt de macht om je leven vorm te geven, je hebt de macht om dingen te laten stromen en je hebt de macht om je beste leven te leiden.

8. Onze keuzes bepalen ons lot. Kijk om je heen, luister naar de wereld om je heen. Ruik de lucht, proef de regen, raak de zon aan. Volg je hart, jij bent je gids.

9. Als je zelf geen beslissingen neemt, zal iemand anders dat voor je doen.

10. Soms moet je gewoon de stier bij de horens pakken en ermee wegrennen.

11. Beslis – en voel je altijd goed over wat je doet. Beslis – en voel je altijd goed over wie je in je leven hebt.

12. Breek uit je schulp. Denk zelf na en neem zelf beslissingen. Als je afhankelijk wordt van andere mensen om al je keuzes te maken, kan je innerlijke vonk opbranden en zal je leven vol spijt zitten.

13. Soms zijn de beste beslissingen in het leven diegene die je neemt zonder enige invloed van buitenaf. Je geeft anderen minder de schuld en neemt meer verantwoordelijkheid.

14. Besluitvorming gaat niet over slim zijn. Het gaat om eerlijkheid en trouw aan jezelf.

15. Babystapjes! Wees niet bang om een belangrijke beslissing te nemen. Het is misschien niet altijd de veiligste optie, maar wel een heel authentieke.

16. Wees verstandig, neem snel een beslissing. Dit is misschien de enige kans die je hebt.

17. Je hebt de macht om beslissingen te nemen in je leven. Neem de belangrijke beslissingen in je leven, nadat je ze hebt doordacht.

18. Er zijn zoveel keuzes in het leven: goede keuzes, verkeerde keuzes en de beste keuzes. Probeer de beste te maken, met de kracht die je in je hebt.

19. Elke beslissing die je in je leven neemt, is een keuze die je elke dag in je hoofd, je hart en je ziel draagt.

20. Eerst nadenken, dan actie ondernemen. Dat is een teken van grote beslissingskracht.

21. Kies ervoor gelukkig te zijn op jouw manier en laat niemand je anders overtuigen.

22. Je kunt het mensen niet altijd naar de zin maken, ze zijn onverzadigbaar. Het is geen egoïsme om je welzijn te verkiezen boven een stel onverschillige mensen.

23. Wees niet bang om beslissingen te nemen op basis van wat je waarneemt. Het is niet altijd de slimste zet, maar wel de eerlijkste.

24. Wij zijn het totaal van onze ervaringen. Daarom is het belangrijk dat die ervaringen zinvol zijn.

25. Blijf nooit hangen in een sleur. Als het je niet goed laat leven, laat het dan los. Als het je pijn doet, verlicht het dan, zonder twee keer na te denken. Niet elke pijn is lang dragelijk.

26. Er is een manier om dit te doen zonder iemand anders te kwetsen. Jij weet beter dan wie ook wat het beste voor je is. Doe het, en je zult gelukkig zijn.

27. Ze zeggen dat een leven zonder passie een leven zonder betekenis is. Ik zou zeggen dat een leven zonder beslissing geen passie kan zijn.

28. Soms weet je het gewoon. Eén beslissing kan alles veranderen.

29. Niemand kan jouw beslissingen voor jou nemen. Je hebt de kracht om zelf je beslissingen te nemen, maar als je de kracht niet hebt om zelf te beslissen, weet dan altijd dat je op mij kunt vertrouwen.

30. Zelfs als je het blijft proberen, en het blijft moeilijk, doe het dan anders. Leef een leven dat voor jou is en maak je dit leven eigen.

31. Het leven is niet altijd gemakkelijk, we denken vaak dat we er alleen voor staan, maar we kunnen alles doen waar we van dromen als we ons hart en onze geest volgen.

32. Volg je instinct. Soms ben je te gesloten voor je logica en is het goed om gewoon te gaan voor de keuze die uit je gevoel komt.

33. Voor elke keuze is er een gevolg, maar met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Je beslissingen bepalen je vrijheid.

34. Er zijn twee manieren om alles te zien. De ene is je ogen sluiten en de andere is zelfs met gesloten ogen kunnen zien.

35. De keuzes die je vandaag maakt, bepalen de uitkomst van jouw morgen. Blijf de hele nacht op, als dat betekent dat je probeert te beslissen wat het beste voor je is.

36. Het leven is een keuze; een keuze die je niet altijd kunt maken, maar als je het doet, zorg er dan voor dat je het goed doet. Je moet beslissen en je beslissing onder ogen zien.

37. Je weet het antwoord. Je hoeft alleen maar op jezelf te vertrouwen en ervoor te gaan. Elke keuze die je vandaag maakt kan je leven morgen verbeteren.

38. Macht is niet zo groot als een ijzeren vuist. Het is zo klein als de keuze om over een mier te stappen, of hem te laten leven.

39. Beslis niet voordat je denkt, denk goed na en overweeg alle kansen, voordat je beslist.

40. Het ligt allemaal in jouw handen. Het is jouw leven om te beslissen. De macht is aan jou. Ik zeg niet dat het lot geen deel uitmaakt van je macht, maar de beslissingen liggen bij jou, en jij hebt de macht om die beslissingen te nemen.

41. Het leven gebeurt niet zomaar, maar als het gebeurt, grijp het moment, vertrouw op je gevoel en volg je hart. Luister naar je innerlijk, het zal altijd de weg voor je effenen.

42. Je hebt de macht om belangrijke beslissingen te nemen in je leven, ten goede. Je kunt je lot kiezen, je kunt het maken tot wat je wilt.

43. Weet wat het beste voor je is. Hou je verstand erbij, maak een keuze ten goede en geef jezelf nooit op.

44. Om het leven te blijven creëren dat je wilt leven, moet je de tijd nemen om jezelf te leren kennen. Je hebt dit!

45. Soms kan meegaan met de stroom je naar een onbekende reis leiden, maar je moet vertrouwen op je oordeel en je hart erbij houden.

46. Je moet beslissen wat je wilt doen, wie je wilt zijn, waar je wilt zijn, en hoe je het wilt, want het is aan jou.

47. De slimste beslissing is niet altijd de beste, dus je moet zorgvuldig beslissen welke je in een betere positie brengt.

48. Als u luchtkastelen hebt gebouwd, hoeft uw werk niet verloren te gaan. Daar is waar ze moeten zijn. Leg er nu fundamenten onder en bouw iets echts.

49. Het leven bestaat uit een reeks kleine beslissingen. Je kunt niet altijd een eenzame wolf zijn, die overhaaste beslissingen neemt. Als je verdwaald bent, zoek dan mensen.

50. Jij bent degene die de macht heeft. De keuze is aan jou, dus neem belangrijke beslissingen in je leven. Die beslissingen zijn in jouw voordeel.

51. Het loont om te luisteren terwijl je sommige beslissingen neemt. Je zult er geen spijt van krijgen dat je dat pad hebt gevolgd.

52. Het is gemakkelijker beslissingen te nemen in het leven dan te denken aan de gevolgen van de fouten die je onderweg maakt.

53. Je hebt de macht om beslissingen te nemen voor je leven, dus maak ze wijs en kies om sterk te zijn. Je maakt je eigen keuzes en je leven is van jou, dus maak ze wijs en kies om goed te zijn.

54. Soms is het het beste om een beslissing te nemen op basis van wat je voelt, niet wat anderen denken. Het is beter om zelf fouten te maken dan met iemand anders.

55. Soms is de slimste keuze niet de juiste. Onze buikgevoelens worden gedreven door emotie, dus denk na voordat je een beslissing neemt.

56. Als je beslissingen neemt, neem dan die beslissingen die je beter maken. Neem geen achteloze beslissingen, zodat je leven beter wordt dan je je had kunnen voorstellen.

57. Je hebt de macht om te kiezen, en al je beslissingen te nemen. Je hebt de macht om je droom te verwezenlijken.

58. We zitten allemaal wel eens vast. Dat mag je niet tegenhouden. Je kunt het.

59. Kijk niet neer op de beslissingen die je nam, als ze niet goed afliepen. Je moet verder gaan waar je gebleven was; je mag jezelf nooit opgeven.

60. Je kiest waar je heen gaat, en als je gaat, moet je je beslissingen niet beperken. Je beslissingen kunnen wat problemen hebben, je moet zien wat fout en wat goed is, want in je beslissing kies je het beste van de twee.

61. Je kunt doen wat je wilt. Laat niemand je tegenhouden!

62. Wees geduldig bij het nemen van een grote beslissing. Vertrouw niet altijd op je intuïtie, of laat je hart beslissen. Soms moet je de gave van de mens gebruiken.

63. Beslissingen! Ze zijn moeilijk te nemen, maar we moeten voortdurend proberen de juiste te nemen. We maken de verkeerde en dan hebben we spijt van de dingen die we doen.

64. Als je beslissingen neemt, wees dan niet bang om buiten de kaders te denken. Je kunt het extra toevoegen aan het gewone.

65. Je hoeft niet alles te weten – vertrouw gewoon op je hart; dat heeft de sterkste impact.

66. Soms moet je zelf de beste beslissing nemen en niet afgaan op de mening van anderen. De beste keuzes komen van binnenuit.

67. Jouw leven is jouw reis. Jij bepaalt je lot. Wees geen passagier, bestuur de auto zelf! Vertrouw op je instinct, grijp de kans en leef ten volle.

68. Het leven is een reis, en het doel is niet om te zien hoe lang je kunt kusten, maar hoe ver je kunt reizen.

69. Je hebt de macht om beslissingen te nemen, je lot te bepalen en de juiste keuzes te maken.

70. Je verdient het om met respect en liefde behandeld te worden, maar je verdient het ook om vrijgezel en onafhankelijk te zijn als dat je gelukkig maakt.

71. Er zijn tijden dat je verward bent over wat er in je leven gebeurt. Het enige wat je moet doen is erop vertrouwen dat alles goed komt en genieten.

72. Je kunt niet de juiste beslissing nemen als je niet naar je gevoel luistert. De waarheid van wie je bent ligt in jezelf.

73. Wees niet afhankelijk van de zon om je tuin te verwarmen. Plant je zon en maak je zomer.

74. Je kunt leren van je fouten en tekortkomingen. Ze leren je de kracht van je beslissingen.

75. Naarmate je groeit, besef je dat veel beslissingen die luchtig en frivool lijken, hun oorsprong vinden in iets ernstigers.

76. Alles wat in het leven gebeurt, heeft een doel – ook al weten we dat op dat moment niet. Je weet misschien niet altijd waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren, maar één ding is zeker – alles heeft een andere manier van werken. Geniet van de rit!

77. Als je geen wind wilt, heb je geen golven. Als je geen kans geeft, heb je geen verandering. Je moet geven wat nodig is om te zien wat je verlangt.

78. In het leven moet je leren ermee te leven dat je vaak in je eentje belangrijke beslissingen moet nemen.

79. Je kunt niet altijd de juiste keuzes maken, maar je moet wel een keuze maken.

80. Niemand anders kan voor mij beslissen, mijn keuze bepaalt mijn richting. Als ik niet voor mezelf kan denken, dan is het niet het leven dat ik zal leven.

81. Je moet weten en leren, dat jij degene bent die belt en schiet.

82. Wees niet bang om zelf beslissingen te nemen. Vertrouw meer op jezelf.

83. Als je beslissingen kunt nemen voor je leven, kun je leven in jouw wereld. Je kunt je macht gebruiken om je wereld te sturen.

84. Beslissingen kunnen nemen voor je leven. Maak die beslissingen met vertrouwen en eerlijkheid.

85. Je kunt beslissingen nemen voor je leven. Alles wat je moet doen is besluiten te zijn wie je wilt zijn.

86. Alles gebeurt met een reden. Als je niet op je instinct vertrouwt, zul je nooit de best mogelijke beslissing op dat moment kunnen nemen.

87. Neem eens een paar belangrijke beslissingen zonder de invloed van anderen. Neem deze beslissingen zelf, en zie hoeveel geluk ze je brengen.

88. Er is een schaduw in het leven; een schaduw van pijn en angst die om je heen hangt, waardoor je vlucht voor de grote stappen. Je moet eruit komen en moedig beslissingen nemen.

89. Het is niet altijd makkelijk om te weten wat je moet doen. Sommige momenten verrassen ons, en we weten niet hoe we ermee om moeten gaan. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk om op je instincten te vertrouwen en je hart te volgen.

90. Bepaal het soort vrienden dat je houdt; het zou een lange weg zijn in het bepalen van je levensweg.

91. Je hoeft je niet te laten hypnotiseren door wat anderen zeggen, je hoeft je niet te laten beïnvloeden door de buitenwereld. Wees de baas over je geest.

92. Vertrouw op je instincten en neem de beslissing die je het gelukkigst maakt, ook al is die niet zo logisch.

93. Het is het beste om op je wijsheid te vertrouwen en risico’s te nemen als je in de juiste richting wordt geduwd.

94. Sommige van de belangrijkste beslissingen in je leven komen niet met batterijen. Ze worden aangedreven door jou.

95. Fouten zijn eieren die wachten om uit te komen. Dus als je een fout maakt, wees dan niet verlegen. Je hoeft je niet slecht te voelen. Je hebt de kracht om voor jezelf betere beslissingen te nemen.

96. Het leven zit vol met beslissingen. Laat je omgeving ze niet voor je maken.

97. Vergeet niet dat de beslissingen die je neemt niet ingewikkeld of zelfs rationeel hoeven te zijn. Soms zijn het gewoon de juiste dingen om te doen.

98. Het is moeilijk om de uiteindelijke keuze te maken, maar als je echt de juiste wilt maken, dan zul je het leren. Je zult leren de keuze te maken, je moet wel.

99. Elke beslissing die je neemt is van jou. Niemand kan je vertellen wat je moet doen, het is jouw leven. Begin je zoektocht, en maak je beslissing voor je leven.

100. Jij bent de meester van je lot, de meester van je geest, en jij hebt de macht om de beslissing te nemen die de loop van je leven zal veranderen.

101. Je hoeft niet te wachten op toestemming, bevestiging of ideeën. Je zult vinden wat je zoekt als je de tijd neemt.

102. Je wilt anderen niet blindelings volgen. Kijk uit naar je betere keuze. Leef je leven niet om een punt te bewijzen dat nooit heeft bestaan.

103. Wat u ook beslist, één ding weten we zeker: u bent in staat uw eigen beslissingen te nemen.

104. Ik geloof dat we allemaal de beste beslissing voor onze toekomst kunnen nemen.

105. De jeugd volgt misschien hetzelfde oude, saaie pad. Maar met een beetje hard werken en wat vertrouwen in jezelf, kun je een nieuwe weg inslaan.

106. Wacht niet tot anderen beslissingen voor je nemen. Je verdient het om te doen wat goed is voor jou. Je bent een waardevol persoon die je eigen beslissingen kan nemen!

107. Je hebt niemands toestemming nodig om je leven te leiden zoals jij dat wilt. Vertrouw gewoon op jezelf.

108. Je hebt de macht om de juiste beslissingen te nemen; om je leven in eigen handen te nemen, om de juiste beslissingen te nemen en ze op de juiste manier te nemen met je eigen twee handen.

109. Je hebt de macht om beslissingen te nemen voor je leven. Je kunt kiezen wat je wilt; je doel dienen en niet zomaar accepteren.

110. Als je een beslissing moet nemen en je bent in de war, vraag dan advies aan iemand die wijs en zeer bewust is, iemand die zijn deel van moeilijke tijden heeft meegemaakt.

111. Eigen je kracht! Het is aan jou om de juiste beslissing te nemen, dus neem de juiste beslissing en wees sterk, en wees de persoon die je hoort te zijn.

112. Doe wat je moet doen zonder spijt, niet zonder vertrouwen in jezelf.

113. Heb vertrouwen in jezelf, want je bent het waard om de juiste beslissingen te nemen. Eigen je ambities toe en maak ze waar.

114. Elke beslissing in het leven is aan jou, dus leer goede beslissingen te nemen, beslissingen die van invloed zijn op de mensen om wie je geeft, en neem betere beslissingen en verstandigere beslissingen, voor het heden en de toekomst.

115. Als je alleen beslissingen moet nemen, volg dan je onderscheidingsvermogen. Het is de beste gids die je ooit zult vinden.

116. Als je in een sleur zit, moet je eruit en meer halen, dat is de sleutel. Als je bereid bent om hard te werken, dan kan je elke keuze laten tellen.

117. Waar je ook terecht komt, er zijn manieren om het te laten werken. Doe het werk. Doe iets, en wees moedig.

118. Weet altijd dat er een weg is die je moet vinden; naar je eigen beslissingen, leef je eigen leven, creëer je verhaal, en verhef je stem. Jij bent degene die voor jou kan beslissen.

119. Als je begint, moet je veel beslissingen nemen. De eerste is wat voor leven je wilt leiden. Je kunt ervoor kiezen om op de ene manier te leven… of op een andere.

120. Dapper zijn is het vermogen om je eigen beslissingen te nemen, volgens je eigen regels te leven, en onbevreesd je weg te volgen.

121. Als je wilt, kun je je dromen waarmaken. Je kunt je angsten overwinnen en je levensbeslissingen nemen. Je weet wat de beste beslissing voor jou is.

122. Wees sterk. Wees zelfverzekerd. Wees moedig en onbevreesd, elke dag weer. Durf anders te zijn, durf je pad te bepalen.

123. Wacht niet met het nemen van de beste beslissingen in je leven; want elke dag is een nieuwe dag om je beste leven ten volle te leven.

124. Niemand zal een betere beslissing voor je maken, dan jijzelf. Je kunt het goed maken, je kunt het slecht maken, maar als de ene beslissing slecht is, kun je de andere beter maken. Maak gewoon de beste beslissing die je kunt nemen.

125. In het leven maak je je reis en dan volg je je voetstappen. Soms is het moeilijkste om er naar te luisteren, maar je moet op je gevoel vertrouwen.

126. Als we naar ons leven kijken, beseffen we dat er in de loop der tijd zoveel onvoorziene dingen zijn gebeurd, die ons hebben gebracht waar we nu zijn. We weten nooit hoe de dingen zullen uitpakken, tenzij ze gebeuren! Vertrouw op je beslissing en onthoud dat alles met een reden gebeurt.

127. Elke stap op de weg is aan jou. Jij bent de enige die het kan maken, de enige die de kans neemt. Je mag vallen, maar je moet opstaan, en nooit opgeven.

128. Je hebt de macht om een keuze te maken. Als al je keuzes weg zijn, en de toekomst niet meer zeker is, moet je kiezen om jouw soort leven te leiden.

129. Als je zelf een beslissing neemt, ongeacht de uitkomst, leer dan je inspanningen om er deel van uit te maken te waarderen.

130. Geluk is geen bestemming, maar een reis. Geluk is geen doel dat moet worden bereikt en vastgehouden, maar het is een manier van leven die je in staat stelt meer te doen, je beter te voelen en een productiever leven te leiden. Ons geluk komt voort uit het beleven van onze roeping.

131. Neem voor uzelf beslissingen door zorgvuldige overweging en denk na over wat u wilt doen en bereik het met uw verstand en uw hart.

132. Het leven draait niet om het aantal ademhalingen, maar om de momenten die ons de adem ontnemen.

133. Soms heb je in het leven alleen je gevoel nodig om een goede beslissing te nemen, want soms moet je gewoon je hart volgen.

134. Ze zeggen dat je alles alleen moet doen, behalve beslissingen nemen. -Kan waar zijn, maar zorg ervoor dat je je leven toevertrouwt aan iemand die er niet mee speelt.

135. Het is aan jou om over je identiteit te beslissen. Het is wie je bent, of de wereld dat nu wil of niet.

136. Het leven gaat erom dat je zelf beslissingen kunt nemen, zonder je zorgen te maken dat je anderen kwetst. Wees niet bang om te breken met de norm.

137. Je hebt de kennis om zelf beslissingen te nemen. Zelfs als je nog onzeker bent over welke weg te nemen, heb je de kracht, maar niemand weet het. De beste manier is om je tijd te nemen.

138. Ik neem niet altijd de verstandigste beslissingen. Ik ben een mens en dat maakt ons zo interessant. Ik probeer minder hard voor mezelf te zijn als ik faal.

139. We nemen geen beslissingen en keuzes met de verwachting dat ze altijd onze kant opgaan. We hebben bepaalde waarden, maar we moeten bereid zijn die los te laten en de natuur haar gang te laten gaan.

140. Je kunt de dingen die in je leven gebeuren niet altijd controleren, maar je kunt er wel voor kiezen ze je sterker te laten maken, en je nooit te laten stoppen met het werken aan je doelen.

141. Wat je nu voor jezelf beslist, zal je eeuwig kosten.

142. Elke beslissing in het leven is van jou. Ken je sterke en zwakke punten, en leer hoe je kunt groeien, genezen en vooruitgang boeken. Als je een verandering wilt, ben jij degene die hem moet maken.

143. Luister naar je gevoel. Goede onderbuikgevoelens zijn niet altijd juist, maar ze dwingen je bijna altijd naar je hart te luisteren. En dat is het belangrijkste.

144. Eén waarheid die we allemaal gemeen hebben, is dat we allemaal in staat zijn onze eigen beslissingen te nemen. We maken allemaal de juiste keuzes, of het nu gaat om het juiste dieet of het juiste carrièrepad.

145. De verstandigste beslissing die je zult nemen is niet gebaseerd op gewone gevoelens en instincten, je moet er doelbewust mee bezig zijn.

146. Realiseer je dat je soms cruciale beslissingen in je leven moet nemen zonder dat je op iemand kunt vertrouwen.

147. Als je je niet goed voelt bij een beslissing, kun je die beter niet nemen. Het is goed om een risico te nemen en je eigen beslissingen te nemen op basis van wat je wilt.

148. Je moet beslissen wat slecht is en wat goed, en groot of klein. Als je dit leven je eigen wilt maken, moet je leren zelf beslissingen te nemen.

149. Je moet leren zelf beslissingen te nemen, want jij bent de enige die de sleutel tot een eigen leven in handen heeft.

150. Je hebt de macht om belangrijke beslissingen te nemen in je leven, voor het welzijn van jezelf, voor het welzijn van anderen en voor het welzijn van de wereld.

151. Het is grappig hoe je soms belangrijke beslissingen neemt zonder op iets anders dan jezelf te vertrouwen.

152. Het is altijd de moeite waard je best te doen, zelfs als je niet weet wat het resultaat zal zijn.

153. Waar niemand is gegaan, daar zul je een schat vinden. Laat je hart de weg leiden. De reis is de beloning, niet alleen de bestemming.

154. Het is gemakkelijker om bij je besluit te blijven nadat je het hebt genomen, maar neem dat besluit niet zonder erbij te blijven.

155. Het onmogelijke wordt niet bereikt door een enkele daad van moed, maar door de optelsom van vele alledaagse keuzes, gemaakt met het oog op de angst.

156. Til je hoofd op, laat je niet onzeker maken door anderen. Jouw leven is jouw verantwoordelijkheid, en jij hebt de macht om beslissingen te nemen voor jouw leven.

157. Wat u ook wilt, neem uw beslissingen met vertrouwen.

158. Sommige beslissingen blijven maar op je afkomen, en het voelt alsof je leven een grote vergissing is. Laat het niet toe. Je hebt zoveel keuzes die je kunt maken. Je hebt de macht om beslissingen te nemen voor je leven.

159. Soms moet je een beslissing nemen en dingen met je eigen handen doen en de rest zal volgen.

160. Jij hebt immers de macht om belangrijke beslissingen te nemen, voor jouw bestwil. Je zult de toekomst veranderen, voor jouw bestwil.

161. Een beslissing nemen is als een keuze maken. Je kunt geen keuze maken die jou schaadt. Je kunt geen keuze maken die de mensen om je heen kwetst. Je kunt alleen een keuze maken die jou ten goede komt, zonder hen te kwetsen.

162. Elke beslissing in het leven is aan jou. Geef je macht niet uit handen: Bezit je macht en gebruik die voor jezelf.

163. Vergeet niet dat je bent waar je bent omdat je actie hebt ondernomen. Aarzel niet om actie te blijven ondernemen.

164. Alle goede dingen kosten tijd. Niets komt gemakkelijk. Geniet gewoon van de rit! Wees zelfverzekerd, zoals je jezelf inspireert.

165. Je moet bereid zijn alles te riskeren voordat je echt kunt leven. Neem je eigen beslissingen, maar vraag jezelf altijd af: « Kan ik leven met deze keuze? »

166. Lach wanneer je kunt, verontschuldig je wanneer je moet, en laat los wat je niet kunt veranderen. Deze kleine keuzes houden je gezond.

167. Soms is het beste wat je kunt doen gewoon ontspannen en het leven op zijn beloop laten! En dan zul je merken dat je dingen doet die je gelukkiger maken dan ooit tevoren – want alles gebeurt met een unieke reden. »

168. Ervaar iets nieuws en je zult nooit meer hetzelfde zijn. De wereld heeft zoveel te bieden en nieuwe dingen leren maakt je een interessanter mens, zo simpel is het.

169. Vertrouw op jezelf, je weet meer dan je denkt.

170. Alles wat ik zie en hoor is een teken van leven. Elke beslissing in het leven is aan mij, of niet.

171. Neem belangrijke beslissingen op elk gebied dat je kiest. Je kunt keuzes maken die je zullen bevrijden.

De eerste stap om zelf beslissingen te nemen is ophouden anderen dingen voor je te laten beslissen. Weten wanneer je naar anderen moet luisteren, maar ook weten wanneer je onafhankelijk moet zijn – dat is de sleutel om een « echte » volwassene te worden. Als je leert zelf beslissingen te nemen, leer je ook hoe je je leven ten volle kunt leven.