Citaten Over Een Echte Man Zijn

Quotes on Being a Real Man

Een zeer populaire uitspraak die helaas al jaren opgeld doet, luidt: « echte mannen huilen niet ». Als gevolg daarvan hebben de meeste mannen zich onder deze dekmantel verstopt om egoïstisch en emotieloos te worden in situaties die gemakkelijk opgelost en vredig zouden zijn als er maar een beetje emotie of menselijkheid werd getoond of getoond.

De vraag is dan: wie is een echte man? Er bestaan zoveel definities van wat een echte man is, die gebaseerd zijn op karakters die ondersteund of in stand gehouden worden door eeuwenoude maatschappelijke normen en overtuigingen.

Eén fundamentele waarheid blijft echter overeind, namelijk dat een echte man iemand is die echt of trouw is aan zijn aard als mens. Mensen zijn wezens met emoties die hen doen huilen, lachen, vreugde en verdriet uitdrukken en nog veel meer, wanneer zij geconfronteerd worden met uiteenlopende situaties die dergelijke uitingen van emoties vereisen.

Als mens kan en moet een echte man zowel sterk als kwetsbaar zijn. Hij mag voelen, emoteren, liefhebben, huilen en zijn zwakke momenten hebben zonder zich ontmenselijkt of beschaamd te voelen.

Deze en vele andere zijn de eigenschappen en kenmerken die een echte man vertoont en als je een echte man wilt zijn of verlangt dat iemand die je dierbaar is een echte man wordt, dan zijn deze citaten over het zijn van een echte man precies de recepten die je nodig hebt.

Citaten van een echte man zijn

Een echte man zijn gaat verder dan het hebben van grotere armen of een sixpack buikspieren als een mooie versiering op je borst, het gaat veel verder dan fysieke kracht. Een echte man zijn betekent een man zijn die weet wie hij is, wat hij wil en waar hij dankbaar voor is, en die altijd bereid is te beschermen en te behouden wat hij heeft.

1. Een echte man zijn is meer dan alleen een goed uiterlijk, het betekent je mannetje staan in moeilijke situaties, nooit opgeven, en een leider en rolmodel zijn voor anderen.

2. Een echte man zijn is niet echt moeilijk, er is alleen een man voor nodig die goede manieren, beleefdheid, eerlijkheid, openheid en oprechtheid kan ontwikkelen, enkele van de eigenschappen die een echte man bezit.

3. Een echte man zijn is sterk en beschermend zijn, en toch zachtaardig en zorgzaam. Het betekent zeker van zichzelf zijn, zelfverzekerd en moedig.

4. Een echte man zijn is meer dan alleen stoer zijn of een vrouw kunnen domineren, maar het gaat erom een echte, zorgzame en verantwoordelijke man te zijn.

5. Een echte man zijn gaat over de keuzes die je maakt, het juiste doen voor je omgeving en eerlijk leven.

6. Om een echte man te zijn moet je niet zwelgen in zelfmedelijden of zeuren, maar limonade maken van de citroenen die het leven je toewerpt.

7. Een echte man zijn betekent niet van het mooiste meisje ter wereld houden, maar van het meisje dat jouw wereld het mooiste kan maken.

8. Een echte man zijn is trouw blijven aan jezelf, sterk zijn en opkomen voor waar je in gelooft.

9. Een echte man zijn is nooit een gemakkelijke verantwoordelijkheid, het vereist nadenken, moed en vastberadenheid, maar uiteindelijk is het de moeite waard.

10. Een echte man zijn betekent verantwoordelijkheden niet afschuiven, maar ze moedig, vastberaden en sterk op zich nemen.

11. Een echte man zijn is een titel die elke man in de wereld zou moeten opeisen.

12. Een echte man zijn betekent niet alleen je eer verdedigen en opstaan tegen pestkoppen, maar ook laten zien wat het betekent om van anderen te houden en voor hen te zorgen.

13. Een echte man zijn is onophoudelijk moedig en eindeloos vergevingsgezind.

14. Een echte man zijn is je mannetje staan, moeilijke tijden doorstaan, en je kinderen een sterk rolmodel geven om te volgen.

15. Een echte man zijn is de behoeften van je geliefden boven die van jou stellen. Het is onbaatzuchtig, attent en moreel.

16. Een echte man zijn is zelfverzekerd genoeg zijn om naïef te zijn. Het is weten hoe je dingen moet oplossen en er zijn als je geliefden je nodig hebben.

17. Echte mannen zijn niet bang om te huilen en zijn ook niet bang om verantwoordelijkheid te nemen als dat nodig is.

18. Een echte man zijn gaat niet alleen over je bankrekening, carrière of sociale status. Hij is iemand die opkomt voor zijn vrouw, zijn ouderen respecteert en voor zijn familie zorgt.

19. Een echte man zijn is niet hoe iedereen denkt dat het is, het is de beste man zijn die je kunt zijn onder Christus.

20. Een echte man zijn is in staat zijn gevoelens comfortabel te bespreken en niet bang zijn om zijn gevoelige kant te tonen en effectief te communiceren.

21. Een echte man zijn heeft niets te maken met hoe stoer je bent, het gaat erom hoeveel je kunt geven.

22. Om een echte man te zijn is meer nodig dan fysieke kracht, integriteit en karakter.

23. Een echte man zijn betekent voortdurend streven naar de beste versie van jezelf omwille van je geliefden en het grotere goed.

24. Een echte man zijn betekent niet altijd de grootste spieren hebben of de meest mannelijke dingen doen; het gaat erom een eerlijk persoon te zijn en in gelijke mate medeleven, kwetsbaarheid en kracht te tonen.

25. Een echte man zijn is eerlijk, sterk, dapper en weglopen van een gevecht in plaats van pesten of slaan.

26. Een echte man zijn gaat niet over met hoeveel vrouwen je geslapen hebt, het gaat over diepe, betekenisvolle relaties, vooral met die ene speciale vrouw waar je van houdt.

27. Een echte man zijn is niet alleen macho zijn, maar hij die opkomt voor waar hij in gelooft en relaties met respect behandelt.

28. Een echte man zijn is weten en aanvaarden dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar verzet tegen angst en het beheersen ervan.

29. Een echte man zijn betekent boven uitdagingen uitstijgen, problemen met kracht en moed tegemoet treden en een positieve instelling koesteren, ongeacht de situatie.

30. Een echte man zijn in deze moderne maatschappij vergt moed en kracht, maar ook moed en het aangaan van de uitdagingen die op je afkomen.

31. Een echte man zijn betekent niet perfectie, maar opkomen voor je waarden en overtuigingen, en daardoor je stempel drukken op deze wereld.

32. Een echte man zijn is begrijpen dat een echte leider niet iemand is die anderen dwingt te volgen, maar iemand die het waard is te volgen.

33. Een echte man zijn is weten en aanvaarden dat het verplaatsen van een berg begint met het wegdragen van kleine stenen.

34. Een echte man zijn gaat niet over stoer zijn, maar over hoe je reageert op uitdagingen.

35. Een echte man is niet het vermijden van pijn, maar het vinden en aanvaarden van diegene die het waard zijn om voor te lijden.

36. Een echte man worden gaat niet over spieren of knap zijn, maar over karakter.

37. Om een echte man te worden, moet je ophouden jezelf te vergelijken met andere mannen en je eigen leven gaan leiden.

38. Een echte man zijn is niet simpelweg meer geld willen verdienen of in mooie auto’s rijden. Het is zorgen voor je familie en gemeenschap en verantwoordelijkheid nemen voor je daden.

39. Een echte man is vriendelijk, medelevend en zorgzaam. Zo’n man heeft de kracht om zijn geliefden te beschermen en te verzorgen.

40. De reis naar een echte man is er een waarbij je een cruciale invloed uitoefent op het leven van anderen door je leiderschapskwaliteiten, vindingrijkheid en invloed.

41. Om een echte man te zijn moet je het voortouw nemen door anderen het goede voorbeeld te geven.

42. Een echte man zijn betekent niet liegen over wie je bent, je vrouwen niet bedriegen of je kinderen in de steek laten.

43. Een echte man zijn is vechten tegen zijn eigen zwakheden en er als winnaar uitkomen. Hij lacht in moeilijkheden, put kracht uit nood en wordt dapper door reflectie.

44. Een echte man wordt gemaakt wanneer hij tegenslag onder ogen ziet en zijn principes niet compromitteert.

45. Het vertrouwen van een echte man is niet hoe perfect een man is, het is hoe goed hij zich kan herstellen als alles uit elkaar valt.

46. Een echte man zijn is fouten maken en daardoor sterker worden als persoon en een slimmer mens worden in deze wereld.

47. Een echte man zijn is weten wie je bent en hoort te zijn, en wordt niet tegengehouden door wat hij denkt dat hij niet is.

48. Echte mannen weten dat zij de uitkomst van een situatie niet kunnen beheersen, maar wel hun reacties.

49. Echte mannen maken geen misbruik van vrouwen en drinken niet in een roes, maar komen hun beloftes na, maken de juiste keuzes en geven voorrang aan de mensen waar ze het meest om geven.

50. Bij tegenslag en beproevingen staat een echte man altijd op en houdt zich staande temidden van een nederlaag.

Wees een echte man citaten

Een echte man zijn kan inderdaad een herculische taak zijn die onwerkelijk lijkt, maar zo’n man zijn is mogelijk en heeft misschien alleen een beetje aanmoediging nodig om iemand te worden die een voorbeeld is voor anderen om na te volgen en die zich niet vernederd voelt om hulp, begeleiding en steun te vragen.

51. Wees een echte man, want hij lacht in moeilijkheden, put kracht uit nood en wordt dapper door reflectie.

52. Wees de echte man die je altijd al wilde zijn en maak de wereld beter door dat rolmodel te worden.

53. Een echte man is iemand die vrouwen behandelt met het respect dat zij verdienen en niet gemakkelijk vermoeid raakt door hun gesprekken.

54. Een echte man begrijpt dat hij niet de eerste was die problemen had; hij put kracht uit ongemak en wordt moedig door erover na te denken.

55. In plaats van eindeloos te klagen, zoeken echte mannen bij uitdagingen naar oplossingen, kracht in zwakte en moed in bezinning.

56. Een echte man zwelgt niet in spijt, hij maakt het beste van wat hij heeft en leert van zijn verleden.

57. Een echte man streeft ernaar moedig en onconventioneel te zijn, risico’s te nemen en hard te werken om een leven in vrijheid te leiden.

58. Een echte man neemt niet iets terug en maakt geen excuses, hij neemt de verantwoordelijkheid en lost het probleem op.

59. Echte mannen zijn loyaal, betrouwbaar, en nemen verantwoordelijkheid voor hun geliefden. Zij zijn het beste type man dat iemand kan zijn.

60. De ware maatstaf van een echte man is hoe hij iemand behandelt die hem absoluut geen goed kan doen.

61. Echte mannen worden niet gemaakt door te ontsnappen, zich te verbergen en weg te lopen voor beproevingen in het leven, maar worden gevormd in de smeltkroes van het levensvuur.

62. Een echte man laat zijn vrienden niet wegkomen met slecht gedrag, maar komt op voor de dingen waarin hij gelooft, zelfs als hij er alleen voor moet staan.

63. Wees een echte man die van zijn vrouw houdt, en zijn gezin het belangrijkste vindt in het leven.

64. Een echte man zorgt voor zijn omgeving en zijn aanwezigheid wekt vertrouwen bij anderen en geeft hen de moed om te geloven in hun vermogen om te slagen.

65. Echte mannen worden gedefinieerd door de manier waarop zij hun leven leiden, zich door deze wereld bewegen, mensen behandelen, en hoe zij mensen laten voelen.

66. Wat een echte man definieert is niet zijn naam, maar wie hij kiest om te zijn in het leven.

67. Een echte man gelooft in zijn vrouw, komt voor haar op, vecht voor haar eer en houdt bovenal onvoorwaardelijk van haar.

68. Een echte man blijft trouw; hij heeft geen tijd om een andere vrouw te zoeken omdat hij het te druk heeft met het zoeken naar nieuwe manieren om van zijn eigen vrouw te houden.

69. Een echte man houdt nooit op een meisje te laten zien hoeveel ze voor hem betekent, ook al heeft hij haar al.

70. Echte mannen behandelen vrouwen niet als een trofee of afval, maar als onbetaalbare maatjes.

71. Een echte man houdt zijn doelen en visies voor ogen en negeert de ruis, maar geeft toch voorrang aan de meningen en visies van anderen.

72. Een echte man is iemand die altijd probeert een vrouw te laten zien hoeveel hij om haar geeft. Zelfs nadat hij haar heeft.

73. Een echte man is iemand die ervoor zorgt dat andere mannen beter willen zijn. Hij is een man’s man.

74. Een echte man is niet iemand die nooit is gevallen, maar iemand die blijft opstaan ondanks dat hij vele malen is gevallen.

75. Fouten maken hoort bij het worden van een echte man, leer ervan en ga verder.

76. De echte man glimlacht in moeilijkheden, put kracht uit nood, en wordt dapper en sterker in zijn vastberadenheid door over de situatie na te denken.

77. Een echte man is de sterkste bondgenoot van een vrouw en de beste vriend van een klein meisje.

78. Een echte man is in staat kracht te vinden in zwakheid, moed in angst, en wijsheid in tijden van tumult.

79. Ondanks de schijnbaar onoverkomelijke hindernissen houdt een echte man het hoofd koel, blijft sterk, en beschouwt elk proces als een leerervaring, want uiteindelijk komt alles goed.

80. Een echte man is tevreden met zijn lot, wat dat ook moge zijn, zonder het geluk van anderen te benijden.

81. De man die zichzelf verder kan drijven zodra de inspanning pijnlijk wordt, is de echte man die altijd wint.

82. Glimlachen in moeilijke tijden, kracht putten uit nood en dapperheid uit reflectie, zijn kwaliteiten die echte mannen moeten hebben.

83. Een echte man kent de lievelingsbloem van zijn vrouw, let op als ze praat en behandelt haar als een koningin.

84. Echte mannen vechten voor en verdedigen hun geliefden. Zij respecteren, werken hard en tonen waardering voor al hun zegeningen in menselijke of materiële vorm.

85. Een echte man is niet iemand die duizend manieren kent om te leven, maar nog nooit in zijn leven op één manier heeft geleefd.

86. Een man die echt van je houdt, zal je nooit loslaten in zijn hart, hoe moeilijk de situatie ook is.

87. Een echte man praat en klaagt niet alleen over situaties, maar doet zijn best om een verschil te maken.

88. Een echte man wordt niet verslagen door de kansen, hij vecht met de kansen en overwint ze.

88. Een echte man houdt nooit op een meisje te laten zien dat hij om haar geeft, ook al heeft hij haar al.

90. De trots van een echte man wordt niet aangetast door hulp te vragen als hij die nodig heeft.

91. De kracht van een echte man ligt in zijn aangeboren waarden, zijn gevoel voor evenwicht, zijn intellect, zijn vermogen om zich in elke situatie staande te houden, en zijn volwassen omgang met relaties.

92. Een echte man behandelt een vrouw als een gelijke en een partner, in plaats van als een object.

93. Een echte man is niet bang voor zwaar werk, maar is een volwassen en bedachtzaam wezen dat ook aan anderen denkt.

94. Om een echte man te zijn, hou van jezelf, hou van je leven en vooral, hou van en respecteer anderen en wees een rolmodel voor iedereen die je kent.

95. Om een echte man te zijn, moet je vertrouwen hebben. Het gaat om karakter, moed en eer.

96. Echte mannen geven niet om geld, macht of spieren. Andere dingen zijn belangrijk voor een echte man, zoals moed, karakter en eer.

97. Echte mannen zijn niet lui in zaken, maar vurig van geest, de Heer dienend.

98. Echte mannen zijn sterk van geest, moedig van zienswijze en integer van gedrag.

99. Moed en eer zijn meer dan woorden. Het zijn echte waarden die terugkomen in alles wat een echte man doet, dus wees een echte man.

100. Echte mannen zijn leiders die voor zichzelf en anderen opkomen. Ze zijn een symbool van kracht, integriteit en moed.

Ik weet zeker dat deze post je van gedachten heeft doen veranderen of je standpunt over het idee een echte man te zijn heeft versterkt.

Een echte man is niet bang om gekwetst te worden, want hij weet dat pijn en pijn karakter opbouwen en dat beproevingen blijvende kracht creëren. Wees niet bang om fouten te maken of je gebreken toe te geven, want je bent menselijk en mensen maken fouten. Wees reëel in je benadering van het leven; wees een echte man!

Zo’n man heeft de moed om tegenslag krachtig en vastberaden tegemoet te treden en de wijsheid om te weten dat het geen schande is om hulp te vragen. Hij heeft de integriteit om toe te geven wanneer hij een fout maakt, en de nederigheid om te leren van die situaties en van anderen om hem heen.

Een echte man zijn lijkt zeker een zware klus, maar ik hoop dat deze citaten over een echte man zijn je ogen hebben geopend om te zien dat het heel goed mogelijk is om een echte man te zijn, zelfs in de wereld van vandaag.

Doe er goed aan dit bericht te liken, te becommentariëren en te delen met iedere man die zijn leven lang verlangt en bidt om een echte man te zijn.