Goed Advies Voor Een Gebroken Vriend(In)

Omgaan met een gebroken hart kan een moeilijke tijd in iemands leven zijn. Ze verliezen niet alleen een persoon, een relatie of worden afgewezen, maar ook hoop en dromen. Deze donkere periode begint met ontkenning, het onvermogen om te begrijpen wat er is gebeurd. Dan komt de woede, de behoefte om uit te halen en te vechten tegen degenen die hen onrecht hebben aangedaan. Schuldgevoelens volgen als ze zich verantwoordelijk gaan voelen voor het weggaan of wegduwen van de ander. Het soort zelfverwijt dat iemand doet beseffen dat hij misschien geen geluk of liefde verdient.

Op zulke momenten is het moeilijk om te weten wat je moet zeggen tegen een vriend die dit allemaal meemaakt. Soms weet je niet eens of je wel iets kunt zeggen. Maar hoe moeilijk het ook voelt, je wilt dat je vriend zich beter voelt. Je vrienden zijn tenslotte bijzonder en je geeft om ze. Je wilt helpen op welke manier dan ook.

U kunt beginnen met met hen af te spreken dat wat zij nu doormaken niet gemakkelijk is, maar dat wat daarna komt er wel toe doet.

Hier zijn de beste goede raad voor een gebroken hart vriend citaten over hoe de stukken op te rapen, verder te gaan, en weer geluk te vinden.

Goed advies van een gebroken vriend(in)

Een gebroken hart is niet het einde van de wereld, maar zo kan het wel voelen. Wat je ook doet, laat je niet meeslepen in zelfmedelijden. Reik in plaats daarvan uit naar degenen die om je geven en je altijd het beste wensen en herinner jezelf eraan dat er veel redenen zijn om te glimlachen, zelfs op de droevigste dag.

1. Ik weet dat je je nu gebroken voelt, maar laat het leiden tot een nieuw begrip van jezelf en wie je bent. Het zal beter worden, dat beloof ik. Het enige wat overblijft is wat jou anders maakt dan de rest, en zo gaat het leven verder

2. Het is normaal dat je hart gebroken is door wat er net gebeurd is. Maar sta jezelf toe deze pijn te ervaren en laat het dan los, zodat je verder kunt met je leven en kunt leren van wat er is gebeurd.

3. Ik weet dat je je nu gebroken, verward en eenzaam voelt, maar geloof me dat je niet alleen bent. Als het op liefde aankomt, maken we allemaal fouten. En de pijn die voortkomt uit die fouten kan een groot obstakel zijn voor ons om verder te gaan in het leven. Ik wil dat je weet dat je van deze ervaring kunt genezen, maar eerst moeten we onthouden dat niets waardevoller is dan onze gezondheid. Dus laat je emoties niet de vrije loop.

4. De pijn en het verdriet zullen voorbijgaan. Probeer het nu niet te analyseren, te begrijpen of op te lossen; neem een paar dagen de tijd om gewoon te voelen wat je voelt, leid jezelf af met leuke dingen (maar niet te veel) en neem geen grote beslissingen.

5. Het mocht niet zo zijn. Dat neemt de pijn van deze breuk niet weg, en maakt het ook niet goed. Maar je bent er nu, en net als andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, ben je op weg naar een betere plek.

6. Het is makkelijk om je te verliezen in de pijn van een hartbreuk. Maar je hoeft die gevoelens niet de overhand te laten nemen. Je kunt het leven weer leren omarmen en je zult merken dat je sterker bent dan ooit tevoren.

7. Ook al voelt het nu vreselijk, het zal met de tijd beter worden. Leer opnieuw te leven en denk terug aan de tijden dat jullie samen gelukkig waren – die herinneringen zullen jullie kracht blootleggen en jullie doen glimlachen.

8. Ik begrijp dat het moeilijk is om verder te gaan na de dood van je vriend. Ik wil dat je weet dat hoewel het moeilijk is, je deze hartbreking zult doorstaan. Het leven zal weer goed zijn, met al zijn ups en downs, en je zult echt geluk voelen. Hoewel niets je vriend kan vervangen, heb je zijn brieven om voor altijd bij je te dragen. Ik ben er voor je als je me ooit nodig hebt.

9. Beste vriend, ik weet dat het nu moeilijk is. Ik weet dat je denkt dat je niet verder kunt, maar dat kun je wel. Het komt goed met je. De wereld is wreed en oneerlijk. Het is normaal om af en toe je hart te breken.

10. Je bent sterker dan je denkt. Je kunt deze moeilijke tijd doorkomen en er nog beter uitkomen. Het lijkt nu misschien niet zo, maar er liggen zoveel nieuwe kansen voor je! Dus geef de hoop niet op. Geef jezelf niet op.

11. Als je hart gebroken is, maakt dat je niet zwak of dom. Je was moedig om lief te hebben. Er is een sterk persoon voor nodig om snel en hard te vallen, wetende dat toekomstige partners misschien nooit die intensiteit van het gevoel kunnen evenaren, maar jij bent sterker. Je bent sterk genoeg om liefde die je niet langer dient los te laten en met gratie verder te gaan.

12. Zoveel van wie we zijn is waar we geweest zijn en wat ons onderweg is overkomen. Het leven draait niet om het vermijden van blauwe plekken, maar om het verzamelen van littekens. Er zijn duizenden fouten die je moet maken en lessen die je moet leren voordat je het goed doet.

13. Omarm het feit dat je genezen bent van al die pijn en pijn, want dat is wat je hart kloppend houdt. Blijf je leven leiden, blijf vooruit gaan. En op een dag zul je merken dat je weer lacht, en dat zal geweldig voelen!

14. Gebroken harten zijn verschrikkelijk en tijd heelt alle wonden. Maar vaker is tijd de dolk die zich aan het zicht onttrekt en je langzaam dood laat bloeden. Denk op zulke momenten aan deze wijze woorden; het leven gaat door.

15. Het is normaal om je op zulke momenten verdrietig te voelen. Maar wetende dat je het juiste hebt gedaan en ervan leert, maakt de volgende relatie nog beter.

16 Ik weet zeker dat je er alles aan gedaan zou hebben om je ex te houden, maar zo is het leven. Misschien was wat er gebeurd is wel het beste, en zul je dat ooit kunnen erkennen. De eerste stap is rouwen om het verlies van het samenzijn met je ex. Het zal zwaar zijn, maar verdriet is nodig om te genezen en verder te gaan. Ik wens je het allerbeste en hoop dat alles goed komt!

17. Ik weet zeker dat je alles gedaan zou hebben om je ex te houden, maar zo is het leven. Misschien was wat er gebeurd is voor het beste, en zul je het ooit kunnen erkennen.

18. Het is normaal om het verlies van je relatie te betreuren. Als je eenmaal genezen bent, begin dan een nieuw leven op te bouwen. Je zult verrast zijn hoe geweldig dingen kunnen zijn als je wat veranderingen aanbrengt!

19. Geef de hoop niet op! Er zijn genoeg vissen in de zee. Laat deze hartzeer een kans zijn om te vinden wat je zoekt. Je komt er wel doorheen.

20. Ik geloof dat wat je nu doormaakt iets is dat je zal helpen groeien, en voor betere dingen in je toekomst. Je bent sterk en in staat om deze liefdesbreuk te overwinnen.

21. Soms is het moeilijk om verder te gaan als je ontdekt dat je ex iemand anders heeft gekregen. Maar, hoe moeilijk het ook is, je moet de pijn van dit nieuws geen vat op je laten krijgen. Je moet sterk blijven en je op jezelf richten. Ik weet dat het nu onmogelijk lijkt, maar ik verzeker je dat als je geest en lichaam eenmaal in goede conditie zijn, niets je kan tegenhouden om te doen wat het beste voor jezelf is.

22. Ook al heb je veel meegemaakt, laat dat je er niet van weerhouden jezelf op te rapen en door te gaan naar een beter leven. Je kunt dit, ik weet dat je het kunt. Het zal moeilijk zijn in het begin, maar als je je concentreert op zelfzorg, zal het proces langzaam maar draaglijk zijn. Geef niet op, want uiteindelijk zijn er beloningen voor hen die nooit de hoop verliezen.

23. Neem een stap terug en zoek uit wie je bent. Als het nodig is, zoek dan hulp bij een therapeut – zij zijn er om te helpen! Als je eenmaal weet wie je bent en wat belangrijk voor je is, evalueer dan opnieuw. Je zult verrast zijn met je antwoord.

24. Ik wil je eraan herinneren dat je niet alleen bent en dat je veel liefde in je leven hebt. Het is belangrijk om deze tijd van zelfzorg te gebruiken om na te denken over wat voor jou het belangrijkst is en je te herinneren dat de pijn niet eeuwig zal duren.

25. Als je wilt huilen, sta jezelf dat dan toe. Sta jezelf toe de pijn van je verlies te voelen. Iemand verliezen van wie je houdt is niet gemakkelijk, maar probeer je te concentreren op het geweldige leven dat deze persoon had en het feit dat hij niet langer lijdt.

26. Misschien is het tijd om je af te vragen waarom je je niet jezelf voelt. Misschien moest deze breuk gebeuren, een scheiding van wegen om jullie als individuen te laten groeien. Een verlies is echt een winst als je slim genoeg bent om te zien hoeveel gelukkiger je kunt worden.

27. Je kunt dit! Het voelt nu misschien niet zo, maar je komt hier doorheen. Je bent sterk en je zult iemand vinden die beter is. Vertrouw op jezelf en vind iemand die beter voor je is.

Als je iemand in je naaste omgeving hebt verloren, doet dat pijn. Een slechte scheiding, een sterfgeval in de familie, verre jeugdvrienden met wie je het contact hebt verloren. Het is een vreselijke pijn en het voelt alsof je er nooit meer helemaal bovenop komt. Maar met verlies komt een kans op groei.

28. Het is belangrijk te weten dat na elke regenbui een regenboog zal verschijnen. Na elke donkere stormwolk, zal de zon weer helder schijnen. Hou vol. Je regenbogen komen eraan.

29. Je bent er slecht aan toe en zit in een van de verschrikkelijke inzinkingen van het leven. Als je erbij stilstaat, wordt je geest lui, je lichaam slap en zorgeloos, je geest levenloos. Mensen zeggen dat er geen remedie is voor de blues, maar dat is niet waar; de natuur heeft haar eigen remedie. Open je deur en ga de velden en weiden in; de lege kamers van je hart zullen gevuld worden met het geluid van ritselende bladeren en zingende vogels.

30. De pijn die je doormaakt is geen straf van God, maar een natuurlijk deel van het genezingsproces. Het duurt twee keer zo lang om jezelf weer in elkaar te zetten als om uit elkaar te vallen. Met tijd en afleiding zal de pijn helemaal verdwijnen.

31. Het is oké om verdrietig te zijn; rouw om wat verloren is gegaan, maar vier wat je had, omdat het op een bepaald moment echt voor je was. Wees goed voor jezelf en doe dingen die je gelukkig maken en je goed voelen over jezelf.

32. Het leven zit vol ups en downs. Als je op je dieptepunt bent, kun je het gevoel hebben dat je niets goed kunt doen. Maar er is altijd een manier om er weer uit te komen. Sta vroeg op en ga vaker naar buiten. Stel je open voor de schoonheid van de natuur en je geest zal volgen.

33. Soms is het beter dat de relatie eindigt. Wat er tussen jou en je ex gebeurde was misschien ongelukkig, maar het is verleden tijd. Het goede nieuws is dat slechte dingen eindigen en goede dingen beginnen, dus ik weet zeker dat je een nieuw iemand zult vinden. Ik hoop dat je snel geneest en verder gaat.

34. Je bent een beter mens dan degene die je verliet. Denk aan alles wat je hebt bereikt in het leven en hoeveel je de wereld kunt geven. Je verdient liefde en ik hoop dat je die op een dag vindt.

35. Zie het zo: Als iemand je zegt dat je zijn tijd niet waard bent, verdienen ze dan de jouwe? Neem de hoge weg en weet dat het goed komt. Laat spijt je toekomst niet bepalen.

36. Het leven van een mens is als een oceaan. Het heeft pieken en dalen die stromen, en soms zelfs tegen elkaar botsen. Deze golven vormen je leven. Ze bepalen wie je bent als persoon. Het mooiste van het leven is dat het ons zoveel mogelijkheden geeft om het beter te doen, beter te zijn, of gewoon te leven zonder spijt.

37. Blijf niet eeuwig met een gebroken hart zitten. Wees blij, wees sterk en wees niet verdrietig. Tenslotte was hij je tranen nooit waard. Leef met volle teugen en vergeet hem. Gebruik dit als een kans om een betere versie van jezelf te maken.

38. Misschien hou je je vast aan het verleden en wil je het niet loslaten. Je wilt de persoon die zo belangrijk was in je leven terug. Maar als je eenmaal verder bent gegaan, ga dan nooit meer terug. Wees gelukkig in het moment, het maakt het gebeurde niet minder pijnlijk, maar het helpt je er doorheen.

39. Je bent sterk en je zult het overleven. Leef het leven ten volle zoals het bedoeld is en laat je niet neerhalen door wat er gebeurd is.

40. Koester oude vriendschappen, koester oude tijden, maar houd vast aan nieuwe dromen, nieuwe doelen en nieuwe liefde. Het leven is een reis! Je moet ervan genieten in plaats van je tranen de loop ervan te laten ontsieren.

41. Blijf niet stilstaan bij het verleden of bij dingen die je niet kunt veranderen. Doe je best om door deze liefdesbreuk heen te komen en hou van jezelf.

42. Beoefen mededogen en begrip. Denk positief en laat de breuk je niet drukken. Als je een positieve instelling hebt, zal dat positiviteit en geluk in je leven brengen.

43. Leer van je ervaringen uit het verleden, maar blijf er niet bij stilstaan. Gebruik ze om een toekomst te creëren waar je trots op bent. Wacht niet op morgen voordat je begint. Begin nu.

44. Natuurlijk stierf je van binnen toen het eindigde. Wie niet? Maar uiteindelijk begint de pijn van het verlies te vervagen tot een doffe pijn, en na verloop van tijd maakt die pijn weer volledig plaats voor de status quo. Verlies de hoop niet, je hart zal genezen.

45. Vriend, er liggen mooie, spannende en inspirerende tijden in het verschiet. Blijf niet hangen in het verleden. Stop met terugkijken. Geluk, liefde en een bevredigend leven is niet onmogelijk.

46. Hou je hart open voor nieuwe kansen. Je zult de liefde weer vinden, en het zal nog beter zijn dan wat je voorheen kende.

47. Wees niet bitter, leef niet in spijt. OK, dus dit werkte niet, maar dat betekent niet dat je in het verleden moet blijven hangen. Leer van je fouten en ga verder.

48. Het is tijd om te stoppen met herinneringen ophalen, herhalen en spijt hebben van wat verloren is gegaan. Niet alleen verzuurt dit je huidige relaties, maar je jaagt ook de nieuwe relaties die je binnenkort zult vinden weg. Haal diep adem, speel je favoriete liedje af en begin opnieuw.

49. Je zult een beter iemand ontmoeten. Ga gewoon verder. Gebroken harten zijn als gebroken botten. Ze hebben tijd nodig om te genezen. En het beste wat je ervoor kunt doen is er vanaf blijven en het wat ruimte geven.

50. Laat een gebroken hart je niet tegenhouden van het volgende hoofdstuk in het leven. Wees de betere persoon, vertrouw erop dat je ertoe doet en morgen zal vreugde brengen.

51. Ik weet dat het moeilijk is, maar ga verder! Geef jezelf de tijd om te rouwen, maar blijf niet hangen in het verleden.

52. Als je liefdesleven je in de steek heeft gelaten, moet je terug in het zadel en weer rijden! Er zal iemand zijn die net zoveel van je houdt als hij, misschien wel meer. Ik weet hoe erg het nu pijn doet, maar het komt goed.

53. Je kunt het verleden niet veranderen, dus laat het los. Erdoor geobsedeerd raken kan een verspilling van het heden zijn. Ga uit, maak nieuwe vriendschappen en bouw nieuwe relaties op.

54. Dagdromen is natuurlijk na een breuk, maar concentreer je op wat je wilt en hoe je je in je hart voelt, niet hoe je je voelt over de ander. Geloof in jezelf en zoek naar tekens van het universum die je laten zien waar je vanaf nu naartoe moet. Neem de tijd om te rusten, te reflecteren, te verjongen en op te frissen, dit zal je helpen vooruit te komen in het leven in plaats van vast te zitten in de afgrond van een leegte van duisternis.

55. Blijf niet hangen in het verleden. Wees de slimste levenscoach voor jezelf. Breng tijd door met vrienden die van je houden en om je geven. Kwel of speel geen hersenspelletjes met jezelf om het te laten werken. Het zal je alleen maar emotioneel uitgeput en verslagen achterlaten.

56. Nu de persoon van wie je houdt er niet meer is, is het gemakkelijk om je dagen door te brengen met denken aan hoe het vroeger was. Dat voelt misschien een tijdje geruststellend, maar het maakt het alleen maar moeilijker om verder te gaan. Het diepe verdriet zal met de tijd verdwijnen en bedenk ondertussen wat je kunt doen om jezelf gelukkig te maken.

57. Maak je geen zorgen dat je je eenzaam voelt en maak je geen zorgen dat je nooit meer een grote liefde zult vinden, want ik garandeer je dat als je je openstelt, dat wel gebeurt. Hoe dan ook, ben je niet blij dat je leeft? Om vrienden te hebben, om familie te hebben, om de mogelijkheid te hebben om prachtige dingen te ervaren in deze wereld.

58. Je maakt een moeilijke tijd door. Het is moeilijk om verder te gaan na een breuk, maar met tijd en geduld kom je er wel. In de tussentijd is het belangrijk dat je sterk blijft.
59. Als je denkt aan hoe het vroeger was, voel je je waarschijnlijk niet meer de gelukkige persoon die je toen was. In plaats van je op het verleden te richten, denk je echter aan de dingen die je nu kunt doen waardoor je geniet. Ook al verandert het niet hoe je je nu voelt, uiteindelijk zal je verdriet verdwijnen en zul je weer vreugde kunnen vinden.

60. Het is tijd om actie te ondernemen en vooruit te gaan. Je hebt veel te veel tijd besteed aan het verleden, terwijl je een nieuwe toekomst zou kunnen creëren. Maak een nieuw leven voor jezelf.

61. Je kunt geen nieuwe relatie aangaan met een oud liefdesbeeld. Accepteer het verleden als verleden, blijf het niet herbeleven. Kijk naar de toekomst.

62. Je kunt niet vasthouden aan iets wat er niet is. Je moet leren los te laten wat je niet kunt veranderen. Verspil je kostbare tijd niet met denken aan gisteren, wensen dat het anders was geweest. Het enige waar je controle over hebt is hoe je je vandaag voelt.

63. Laat de hoop varen dat het anders was gegaan als je meer had gedaan, meer had gezegd, meer was geweest. Zie jezelf niet langer als het slachtoffer dat niet kon voorkomen dat je gekwetst werd.

64. Als je hoog wilt vliegen, is het zinloos om je aan de grond vast te houden. Je moet loslaten wat er gebeurd is. Het leven draait om het maken van een keuze; winnen of leren. Je hoeft alleen maar die eerste stap te zetten en de rest volgt.

65. Je verleden bepaalt je toekomst niet. Je kunt alle pijn en fouten vergeten, je kunt opnieuw beginnen en weer vooruit gaan. Het leven is niet wachten tot de storm voorbij is, het is leren dansen in de regen. Het leven is veel te kort om nog een dag in oorlog te zijn met jezelf. Dus doe wat nodig is om vrede te sluiten met wie je nu bent, zoals je bent. Het komt wel goed.

66. Het is goed om over het verleden te treuren als je vandaag een stap terug doet. Je hebt een hele nieuwe toekomst om voor te zorgen. Neem het dag voor dag en probeer plezier te hebben, met je herinneringen veilig en beschermd.

67. Het verleden loslaten is het beste wat je voor jezelf kunt doen. Het is tijd om verder te gaan, dus verspil geen seconde meer aan het controleren van dingen die je niet in de hand hebt. Het enige waar je je op moet richten is vandaag en wat je gaat doen om dingen beter te maken.

68. Als je ergens te lang over nadenkt, krijg je het nooit voor elkaar. Vandaag is de beste dag om te leren van de fouten van gisteren, zodat morgen beter kan zijn dan vandaag. Alles wat je nodig hebt is een beetje hoop en veel liefde.

69. Een gebroken hart is moeilijk, maar je moet jezelf weer bij elkaar rapen. Het leven is bedoeld om te leven, en dat betekent veel nieuwe mensen ontmoeten, de wereld rondreizen en genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

70. Je bent krachtig en sterk en je kunt een verschil maken. Blijf niet stilstaan bij het verleden om het te veranderen. Kijk naar de lessen die je hebt geleerd en creëer een nieuw pad voor de toekomst dat je trots zal maken op wie je zult worden.

71. Blijf niet stilstaan bij het verleden. Laat los wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt loslaten. Het leven is te kort om verteerd te worden door angst en spijt.

72. We gaan allemaal door moeilijke seizoenen, maar het is belangrijk te onthouden dat alles tijdelijk is. Er is een doel in de pijn, en groei komt door seizoenen van wachten. In alle dingen werkt God ten goede voor hen die hem liefhebben, die geroepen zijn naar zijn voornemen. Onthoud: hoewel je je omstandigheden vandaag misschien niet kunt veranderen, kun je wel je houding tegenover die omstandigheden veranderen. Je kunt besluiten vreugde te vinden in dit seizoen of je te richten op wat je niet hebt.

73. Wanneer u iemand verliest om wie u geeft, is het normaal dat u zich verdrietig en overstuur voelt. Geef jezelf de tijd om te genezen, maar onthoud dat actief blijven, de dingen blijven doen die je leuk vindt en bij familie en vrienden zijn je zal helpen je beter te voelen.

74. Als iemand van wie je houdt weggaat, kunnen de gevoelens van verdriet je pijn en gekwetstheid geven. Gebruik deze pijn om jezelf te motiveren goed werk te doen en een ander te helpen.

75. Erken dat je gekwetst bent, maar erken ook je eigen kracht om te genezen. Het lijkt nu onmogelijk, maar op een dag zul je je beter gaan voelen. Je zult beseffen dat je iemand nieuw kunt ontmoeten en weer verliefd kunt worden. Deze keer zul je klaar zijn voor een betere relatie.

76. Je komt er wel doorheen. « De tijd gaat misschien langzaam voorbij, maar het zal voorbijgaan. Geniet tot die tijd van de momenten met vrienden en familie. Mijn beste advies aan jou is om niet te denken aan hoe je je vandaag voelt, maar hoe je je morgen zult voelen. En overmorgen enzovoort. Ik vind het vreselijk voor je, maar helaas kan ik je pijn niet dragen.

77. Het is moeilijk om verder te gaan als je het gevoel hebt dat je hart nog steeds bij iemand ligt die minder geeft om jou en wat je gedeeld hebt. Maar hier zijn een paar dingen om te onthouden; vasthouden aan woede is als het drinken van vergif en verwachten dat de ander sterft. Je leven stopt niet omdat een relatie dat deed. Je moet nog steeds elke dag laten tellen. Sta elke ochtend op en bewijs hun ongelijk door je beste leven te leiden. Laat ze zien dat verder gaan niet iets is om spijt van te hebben, maar iets wat je sterker maakt.

78. Neem het aan van iemand die het heeft meegemaakt. Als een relatie eindigt, voelt het alsof je hart breekt, maar je kunt opnieuw leren liefhebben. Dit is niet het einde van de weg voor jou. Geef de liefde niet op. Het is het waard.

79. Laat een gebroken hart je leven niet verpesten omdat je hield van een relatie die het niet haalde. Sta op en ga verder.

80. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. Het verhaal uit je verleden zal alleen de toekomst beïnvloeden als je het toelaat. Ik heb dit meegemaakt en ik beloof je, er is leven na liefdesverdriet.

81. Wees geen slachtoffer van het verleden. Van streek zijn over iets dat in het verleden is gebeurd, zal je situatie niet veranderen. De enige manier om een probleem op te lossen is na te denken over de volgende stap, en daar iets positiefs mee te doen.

82. Je kunt het verleden niet veranderen, je kunt alleen je denken veranderen. Accepteer wat er gebeurd is en leef in het heden. Je bent geen slachtoffer van het verleden, maar een held in het heden. Ga verder met deze hartzeer en leef als een winnaar.

83. Laat je verleden je niet tegenhouden. Je kunt deze liefdesbreuk overwinnen, maar het begint met hoe je erover denkt. Het is tijd om los te laten en een betere toekomst voor jezelf op te bouwen.

84. Denken aan het verleden verandert niets, maar vooruitkijken wel. Je kunt niet veranderen wat gisteren gebeurde, maar wel wat morgen zal gebeuren.

85. Er wacht een nieuw pad op je. Als het leven je liefdesverdriet geeft, kan het voelen alsof je leven voorbij is, maar het is eigenlijk pas het begin. Ik heb mijn eigen pijn onder ogen gezien en ik ben hier om je aan te moedigen, dat het beter zal worden, want de rest van je leven wacht!

86. Als je een gebroken hart krijgt, weet je dat het het ergste is wat er is. Het kan je leven overnemen en alles onmogelijk maken. Maar als je het toelaat, kan liefdesverdriet je ook een heel nieuw pad tonen voorbij wat je nu voelt.

87. Doe het rustig aan met jezelf. Deze hartzeer zal een zegen in vermomming zijn. De belangrijkste ondersteuner van je groei ben je zelf. Wees lief voor je ziel en maak dit de bevrijding die je nodig hebt om opnieuw te beginnen, vrij van wrok en wrok.

88. Blijf niet hangen in het verleden, dat vreet je levend op. Vind de zonnige kant van deze hartzeer en maak wat veranderingen om gelukkig te worden. Het leven is te kort om je ellendig te voelen.

89. Ik kan niet zeggen dat er gemakkelijke tijden zijn in het leven, noch kan ik zeggen dat er geen momenten zijn waarop je alles wilt afbreken en wilt huilen als een baby. Maar wat ik je wel kan beloven is dit, er zullen weer nieuwe vrienden komen, nieuwe successen en geluk. De zon zal schijnen en de maan zal weer opkomen. De pijn zal uiteindelijk verdwijnen.

90. Je zult elke dag huilen, maar de dag dat je stopt met huilen is de dag dat je het meest genezen bent. Iedereen zegt dat tijd heelt, maar wat ze bedoelen te zeggen is dat elke dag daarna beter wordt. De truc is om altijd vooruit te gaan, ongeacht hoe ver.

91. Een gebroken hart kan overweldigend lijken, maar vergeving zal je bevrijden van negativiteit en het verdergaan veel gemakkelijker maken. Vergeef je ex.

92. Het is moeilijk om het uit te maken met iemand met wie je al lang samen bent. Blijf niet in het verleden hangen, laat slechte herinneringen los, vergeef jezelf en ga verder met je leven.

93. Het is tijd om verder te gaan, niet zwelgen in zelfmedelijden. Het is tijd om je te concentreren op jezelf, wees sterk en blijf bezig. Het zal beter worden.

94. Als je liefdesleven je in de steek heeft gelaten, maak je dan geen zorgen. Iedereen krijgt vroeg of laat een gebroken hart en dat betekent niet dat je voor altijd alleen blijft. Ik weet hoe pijn het doet. Het voelt alsof er een groot gat in je borstkas zit en je niet kunt ademen als je aan hem denkt. Maar ook al is je hart gebroken, je leeft nog, en je gaat een lang, gelukkig leven leiden vol vrienden, werk en liefde.

95. Het leven is kort, je moet niet blijven kniezen en ongelukkig zijn. Ga er op uit, probeer nieuwe dingen, ontmoet nieuwe mensen en ervaar dingen die je nooit eerder wilde. Je ex is niet de enige vis in de zee.

96. Uit elkaar gaan is klote, maar het is niet het einde van de wereld! We hebben ze allemaal meegemaakt en we zijn er nog steeds. Je zult mensen vinden die van je houden om wie je bent. Je zult mensen vinden die je respecteren en om je geven. Je moet er gewoon naar op zoek gaan. Misschien ben je er nu nog niet klaar voor, maar uiteindelijk wel.

97. Vergeet het verleden en richt je op de toekomst met een positieve instelling. Ga er op uit, probeer nieuwe dingen en ervaar het leven ten volle. Alleen thuis blijven mopperen over je ex zal je geen goed doen.

98. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn. Stop met piekeren over wat er gebeurd is, stop met obsederen over je liefdesverdriet en begin weer te leven. Ontmoet nieuwe mensen, maak plezier en geniet van het leven, laat niets je tegenhouden.

99. Heb je ooit het gezegde gehoord: « Als er een deur sluit, gaat er een andere open »? Het is zo waar. Soms worden we geconfronteerd met moeilijke situaties en helaas zijn die moeilijk te overwinnen. Maar in tijden dat het leven je neerhaalt, is het tijd om te onthouden dat er een zonnige kant is.

100. Niemand anders kan je liefdesverdriet beter maken dan jijzelf. Ik weet dat het moeilijk is, maar als je een manier vindt om door te gaan, zal het leven zoveel beter zijn. Want ook al is je hart gebroken, je leeft nog en er is veel om voor te leven. Er zijn mensen die van je houden, plaatsen om te reizen en vrienden om mee om te gaan.

Ik hoop dat deze citaten uw vriend zullen helpen verder te gaan en het leven ten volle te leven en niet toe te staan dat deze hartzeer hem of haar teistert.

Je kunt deze pagina markeren, het kan soms van pas komen, want ons hart wordt van tijd tot tijd gebroken.