Het Doen En Laten Van Afspraakjes Voordat De Scheiding Definitief Is

The Dos and Don’ts of Dating

Daten voordat een scheiding definitief is, kan een lastige situatie zijn. U wilt niet de verkeerde boodschap sturen naar uw aanstaande ex of uzelf te veel hoop geven dat toekomstige relaties zullen werken. Maar je wilt ook niet de kans missen om nieuwe mensen te ontmoeten en plezier te hebben.

Wat zijn de do’s en don’ts van daten voordat de scheiding definitief is? Lees verder voor onze tips.

Dating Dos

Als u al lange tijd gescheiden bent van uw echtgenoot en niet in een gebied woont waar scheidingsgronden op basis van schuld worden geaccepteerd, hebben afspraakjes wellicht geen invloed op uw echtscheiding. Een niet-betwiste regeling betekent dat er geen echtscheidingsadvocaten bij betrokken zijn, dus is er meestal minder risico.

Maar echtscheiding kan een ingewikkeld proces zijn, en de situatie kan op elk moment drastisch veranderen. Zelfs als u en uw echtgenoot het aanvankelijk eens waren over een minnelijke scheiding, is het mogelijk dat nieuws over het uitgaan met iemand uw echtgenoot boos of verdrietig maakt. En dit kan zorgen voor conflicten in uw relatie in plaats van vrede zoals oorspronkelijk gepland.

Leer hoe u mogelijke claims van uw echtgenoot of rechter kunt vermijden met deze cruciale dating dos:

  • Wees eerlijk tegen je romantische partner. Wees eerlijk over jullie huidige situatie, zodat zij kunnen beslissen of hun gevoelens op lange termijn zullen werken.
  • Ga met elkaar om in groepen. Probeer te voorkomen dat u met iemand koppelt om niet de schijn van een buitenechtelijke relatie te wekken.
  • Zoek steungroepen voor echtscheiding. Het is menselijk om je eenzaam te voelen bij een scheiding. Als je het moeilijk hebt, zoek dan een ondersteuningssysteem of een bijeenkomst voor mensen die hebben meegemaakt wat jij doormaakt, zodat ze steun en empathie kunnen bieden.
  • Geef prioriteit aan de behoeften van je kind. Het kan moeilijk zijn om een evenwicht te vinden tussen uitgaan en ouderschap. Maar zorg ervoor dat de tijd die je aan je nieuwe partner besteedt je tijd met je kinderen niet wegneemt.
  • Concentreer je op je emoties. Een scheiding is moeilijk. Het kost tijd om te genezen en weer liefde te vinden, maar je hebt de kans om dat te doen door emotioneel gezond te zijn voordat je beslissingen neemt of verder gaat met je leven. De truc is hier niet om halsoverkop verliefd te worden op een nieuw iemand; het is eerder om een evenwichtige geest te behouden en toch gebruik te maken van alle mogelijkheden die beschikbaar zijn tijdens je genezingsproces. Ga bijvoorbeeld door met uitgaan, blijf mensen ontmoeten en maak je geen zorgen als het niet goed gaat.

Dating Don’ts

The stakes when dating before a divorce is final can be pretty high. And it’s important to know how your actions affect others. Consider also the feelings of everyone involved in this game, including yourself.

The following are some don’ts that can help you avoid damaging the divorce proceedings and your relationships during this difficult time.

  • Don’t date when you’re still living with your spouse. Wait until you’ve physically separated from your spouse before dating. This will help prevent any negative consequences if your partner files for divorce based on infidelities, like reduced child support or custody rights.
  • Ga niet openlijk uit. Dit kan uw aanstaande ex-vrouw van streek maken en ertoe leiden dat zij eerdere afspraken verwerpt. Het zou ook de deur openzetten voor beweringen van de tegenpartij dat u een affaire had tijdens het huwelijk.
  • Stel je nieuwe liefde niet voor aan je kinderen. Je kinderen voorstellen aan een nieuwe datingpartner kan verraderlijk zijn, vooral bij iemand die hen een ongemakkelijk gevoel geeft. Dit kan hen ook emotionele verwarring en pijn bezorgen.
  • Niet zwanger worden of zwanger zijn. Je denkt misschien dat een zwangerschap de perfecte oplossing is om je huwelijk te beëindigen. Maar het kan eigenlijk meer problemen veroorzaken. Zwangerschap vertraagt de echtscheidingsprocedure vanwege de verificatieprocedures voor het vaststellen van het vaderschap en de voogdij.
  • Gebruik geen online dating apps. De informatie die je plaatst op een datingsite en app is openbaar, wat betekent dat als je ex het ontdekt, hij of zij dit tegen je kan gebruiken in de rechtbank. Op zijn minst – wees voorzichtig met wat je dating app profiel zegt.

Een scheiding is een moeilijk proces, maar het is slechts tijdelijk. Je komt deze fase in je leven wel door, en al snel zul je de vrijheid hebben om te doen wat voor jou zinvol is, zonder gebonden te zijn door spijt of oude wonden.

Laatste gedachten

De pijn van een echtscheiding kan ondraaglijk zijn. Gescheidenen kunnen heen en weer geslingerd worden tussen absoluut niets voelen en schuld vinden bij zichzelf en/of hun ex-echtgenoot voor hoe de dingen eindigden in een ongelukkig huwelijk of een ongelukkige relatie. Ze kunnen zich ook schuldig voelen over het verpesten van wat ooit mooi was tussen twee mensen die vroeger veel van elkaar hielden. De wispelturigheid brengt deze individuen vaak zo snel mogelijk tot nieuwe relaties. Maar voor sommigen krimpen ze ineen en vermijden ze om met andere mensen te praten, omdat ze bang zijn om verder te gaan met hun nieuwe relatie en leven.

Neem dus de tijd voordat je met iemand gaat daten, zelfs voordat je scheiding definitief is. Analyseer ook je vorige serieuze relatie om erachter te komen hoe je je voelt om nu opnieuw te beginnen of dat je moet overwegen om te daten na de scheiding. Gebruik je beoordelingsvermogen en geniet ervan om weer mensen te ontmoeten!

Raadpleeg vandaag nog een gerenommeerde datingcoach, echtscheidingsadvocaat of advocatenkantoor voor meer datingtips voor gescheiden mensen (en hoe je een date na de scheiding opzet).