Iemand Beoordelen Op Zijn Uiterlijk Quotes

Judging Someone by Their Appearance Quotes

« Ik heb een droom dat mijn vier kleine kinderen op een dag zullen leven in een natie waar zij niet zullen worden beoordeeld naar de kleur van hun huid, maar naar de inhoud van hun karakter ». Deze wijze woorden van Martin Luther King Jnr. zullen voor altijd groen blijven in de annalen van grote verklaringen die ooit zijn afgelegd.

Waarom zou iemand beoordeeld moeten worden op zijn uiterlijk zoals huidskleur, gezichtsuitdrukking, kleding, lichaamsvorm, leeftijd, ras, financiële status, enzovoort? Het is geen nieuws dat het uiterlijk bedrieglijk kan zijn en meestal niet nauwkeurig de inhoud van iemands karakter bepaalt.

Hoe triest het ook lijkt, de meeste mensen verliezen aanstellingen, werkaanbiedingen, kansen en nog veel meer omdat iemand hen ergens ongeschikt achtte vanwege de manier waarop ze overkwamen, zonder zelfs maar de moeite te nemen zich te verhouden tot of te ontrafelen wie ze van binnen zijn.

Hoe belangrijk uiterlijk ook is en goed verzorgd moet worden, het is te oppervlakkig of oppervlakkig om samen te vatten wie iemand is of waartoe hij in staat is. Het beste is om gewoon positief commentaar te geven als je überhaupt het gevoel of de neiging hebt om iemand op basis van zijn uiterlijk te beoordelen.

Het kan echt kwetsend en pijnlijk zijn wanneer mensen anderen op een negatieve of vernederende manier beoordelen vanwege hun uiterlijk. Deze citaten over iemand beoordelen op zijn uiterlijk zijn speciaal opgesteld om je te helpen mensen te beoordelen zonder veroordelend te zijn en om de cyclus van het toebrengen van pijn en pijn onbewust of bewust aan anderen te stoppen.

Iemand beoordelen op zijn uiterlijk Quotes

Het is vaak gemakkelijk om veronderstellingen te maken over iemands uiterlijk, acties of motieven op basis van hoe hij zich presenteert. Dit zou echter niet zo moeten zijn, omdat je nooit echt weet wie iemand is door de manier waarop hij verschijnt, maar door de inhoud van zijn karakter.

1. Iemand beoordelen op zijn uiterlijk ontneemt je het voorrecht hem op een dieper niveau te leren kennen en het beste uit hem te halen.

2. Iemand beoordelen op zijn uiterlijk zal je alleen een verkeerd beeld geven van wie hij werkelijk is, wat zal leiden tot omstandigheden die totaal geen verband houden met wat wordt verwacht, en in het algemeen het leven een beetje moeilijker maakt dan het hoeft te zijn.

3. Mensen die iemand op basis van zijn uiterlijk beoordelen, redeneren vaak oppervlakkig en kijken naar hun eigen spiegelbeeld.

4. Iemand beoordelen op zijn uiterlijk moet worden ontmoedigd, want wat in het hart van een ander leeft, kan niet worden geweten door hem alleen maar te bekijken.

5. Beoordeel niet op uiterlijk, want je zou wel eens verbaasd kunnen zijn hoe lief iemand van binnen kan zijn als je hem eenmaal beter leert kennen.

6. Iedereen komt in verschillende vormen, maten en kleuren, waardeer ieder voor wie hij van binnen is dan voor zijn uiterlijk.

7. Beoordeel iemand nooit op zijn uiterlijk, want uiterlijk kan heel bedrieglijk zijn en we weten niet altijd wat er zich achter gesloten deuren afspeelt.

8. Iemand op zijn uiterlijk beoordelen is een natuurlijke menselijke neiging en een die we allemaal moeten leren weerstaan, omdat het tot onaangename situaties kan leiden.

9. Ongeacht het uiterlijk is er in iedereen een goed dat gevonden en verzorgd moet worden om beter en zo mogelijk best te worden.

10. Het is makkelijk om iemand te beoordelen op zijn uiterlijk. Maar soms moet je beseffen dat uiterlijk niet alles is.

11. Iemand beoordelen op zijn uiterlijk leidt vaak tot ongefundeerde conclusies. De schoonheid van een persoon zit van binnen, niet van buiten.

12. Weersta de verleiding om te oordelen, want de mooiste glimlachen verbergen de diepste geheimen, de mooiste ogen hebben de meeste tranen gehuild en de vriendelijkste harten hebben de meeste pijn gevoeld.

13. Het beoordelen van iemand op zijn uiterlijk moet worden ontmoedigd, omdat mensen uiteindelijk zullen worden herinnerd om het verschil dat zij in het leven van anderen hebben gemaakt en niet om hun uiterlijk.

14. Uiterlijk is niet de beste manier om iemand te beoordelen, want wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, we zijn allemaal werk in uitvoering en we kunnen allemaal beter zijn.

15. Beoordeel iemand nooit op zijn uiterlijk, wat echt belangrijk is, is hoe hij er van binnen uitziet.

16. Uiterlijk kan bedrieglijk zijn. Het is gemakkelijk om iemand te beoordelen op zijn uiterlijk, maar dat zegt niets over hem als persoon.

17. Er is geen manier om iemands gedachten te lezen, dus we moeten nooit over iemand oordelen zonder hem eerst te leren kennen.

18. Mensen kunnen er zijn in verschillende maten, vormen en kleuren, maar ze zijn allemaal uniek op hun eigen manier, alleen als je jezelf toestaat dat te zien door ze niet te beoordelen op hun uiterlijk.

19. Iemand beoordelen op zijn uiterlijk is de eerste stap naar vervreemding.

20. Mensen beoordelen anderen op hun uiterlijk en acties, maar uiteindelijk gaat het niet om hoe je er aan de buitenkant uitziet, maar van binnen.

21. Iemand beoordelen op zijn uiterlijk is geen goed idee. Je weet niet welke moeilijkheden ze in het verleden hebben doorgemaakt en wat ze in de toekomst zouden kunnen worden.

22. Lelijkheid of schoonheid is niet de beste manier om iemand te beoordelen, want zijn innerlijk kan het tegenovergestelde zijn van hoe hij er uiterlijk uitziet.

23. Uiterlijk blijft niet eeuwig hetzelfde en is daarom te ontoereikend om iemand te beoordelen, want er gebeuren dingen en mensen veranderen.

24. Oppervlakkige mensen beoordelen anderen op hun uiterlijk, maar de wijzen begrijpen dat het om het karakter gaat.

25. Mensen beoordelen op hun uiterlijk is een snelle manier om jezelf voor gek te zetten.

26. Wat echt belangrijk is, is wat er in iemand zit. Sommige dingen die je niet kunt zien zijn niet belangrijk en zullen dat ook nooit zijn. Dus, oordeel niet over het uiterlijk.

27. Beoordeel nooit iemand aan de hand van de kleren die hij draagt of de auto waarin hij rijdt, want die persoon heeft misschien de hele dag gewerkt en dit is zijn outfit voor de avond.

28. Als je mensen beoordeelt, heb je geen tijd om van ze te houden, want de buitenkant van een persoon weerspiegelt zelden wat er van binnen zit.

29. Je kunt iemand niet beoordelen op zijn uiterlijk. Iemands karakter blijkt uit de manier waarop hij degenen die hij niet hoeft te behandelen met respect behandelt.

30. Beoordeel mensen niet op hun uiterlijk. Als je goed kijkt, dan zie je de schoonheid.

31. In plaats van iemand te veroordelen, wees vriendelijk voor hem, want je weet nooit wat hij doormaakt. Zoek in plaats daarvan iets goeds aan hen en prijs dat.

32. We zien er misschien anders uit en komen van verschillende plaatsen, maar onder de oppervlakte zijn we allemaal hetzelfde. Leef, hou van en waardeer elkaar.

33. Beoordeel iemand niet op zijn uiterlijk, of de manier waarop hij tegen je praat. Je weet nooit wat er in hen omgaat.

34. Oordeel niet over iemand tot je een mijl in zijn schoenen hebt gelopen en begrijpt hoe het hem doet.

35. De manier waarop je naar iemand kijkt, zegt meer over jou dan over hem, want als je een ander beoordeelt, definieer je hem niet, maar jezelf.

36. Mensen veroordelen zonder ze te kennen is als naar de verkeerde film kijken en een goed einde verwachten.

37. Je kunt iemand niet echt leren kennen door zijn uiterlijk, Dus, de beste manier om mensen te leren kennen is door met ze om te gaan.

38. Iemands uiterlijk maakt hem niet tot wie hij is, maar het kan een rode vlag zijn van hoe hij zichzelf behandelt.

39. Alles wat blinkt is geen goud. De mooiste mensen doen de lelijkste dingen voor de weg naar rijkdom en diamanten ringen.

40. Beoordeel iemand niet alleen op zijn uiterlijk. Er kan een geweldig persoon achter dat lelijke gezicht zitten.

41. Mensen beoordelen op hun uiterlijk is een eigenschap die moet worden afgeschaft, want onder een onaangenaam uiterlijk kunnen goede kwaliteiten schuilgaan.

42. Iemands karakter kan gemakkelijk worden beoordeeld aan de hand van de manier waarop hij degenen behandelt die niets voor hem kunnen doen.

43. Beoordeel niet op uiterlijk, want achter elke lieve en onschuldige glimlach schuilt een orkaan van gedachten.

44. Het licht van binnen, niet het uiterlijk, maakt ware schoonheid bekend te midden van duisternis. Oordeel wijselijk.

45. Als je geen goede eerste indruk kunt maken, kun je altijd een tweede indruk maken door de eerste indruk als laatste te maken.

46. Beoordeel een boek niet op zijn omslag, maar koop het en ontdek dat de titel over iets heel anders gaat.

47. Een mode- of stijlkeuze is geen politiek statement. Je kleedt je zoals je wilt en mag nooit worden beoordeeld op basis van wat je draagt.

48. Beoordeel iemand niet op zijn uiterlijk. Als je de tijd neemt om ze te leren kennen, zul je verrast zijn door wat er in ze zit.

49. Als je mensen beoordeelt op hun uiterlijk, mis je de schoonheid van hun karakter.

50. Echte vrienden en goede mensen gaan niet over hoe iemand eruit ziet, want er zijn miljoenen diamanten in het slijk

Hopelijk hebben deze citaten stof tot nadenken gegeven en hebben we allemaal geleerd van onze fouten als het gaat om het beoordelen van anderen. Iedereen heeft een verhaal en gaat ergens mee om; er zit vaak meer in een persoon dan wat je aan de oppervlakte ziet.

God beoordeelt ons niet op ons uiterlijk, dus waarom zouden wij dat wel doen? Dus, de volgende keer dat je iemand tegenkomt, denk dan aan zijn capaciteiten en of hij zal bijdragen aan de samenleving, in plaats van conclusies te trekken op grond van zijn uiterlijk.

In plaats van oppervlakkig te oordelen, moedig je mensen aan om hun potentieel te ontsluiten en ga er niet van uit dat ze niet in staat zijn om een grote aanwinst voor de samenleving te worden.

Like, becommentarieer en deel deze citaten over iemand beoordelen op zijn uiterlijk, zodat we allemaal een bewuste poging doen om vooroordelen achterwege te laten en elkaar gewoon beter te leren kennen.