Kalmerende Citaten Voor Angst

We hebben allemaal momenten van angst. Of het nu een presentatie is, een eerste afspraakje of zelfs een bezoek aan de tandarts. Angst kan alles en iedereen in zijn greep houden. Een constante stroom van angstige gedachten vult je hersenen, waardoor je mentaal uitgeput raakt, lichamelijk gespannen en op scherp staat bij elke stressvolle situatie die je tegenkomt.

Een angstig persoon zijn is echt moeilijk. Je maakt je zorgen over de kleine dingen en overdenkt de grotere dingen. Het is niet ongewoon dat mensen dingen zeggen als « denk er maar niet aan » of « het komt wel goed. » Ze bedoelen het goed, maar hun woorden kunnen eigenlijk brandstof toevoegen aan het vuur van de angst. Je weet al hoe angstig je je voelt, dus horen dat die gevoelens onterecht zijn kan frustrerend en zelfs kwetsend zijn.

Er gaat niets boven een beetje rust om de dingen in perspectief te plaatsen. Of je nu een vermoeiende week achter de rug hebt, op het punt staat een belangrijke vergadering te presenteren of net slecht nieuws hebt ontvangen – het is niet erg om je een beetje overstuur te voelen. Maar het is goed om te weten dat er citaten zijn om je te helpen kalmeren, zodat je beter kunt omgaan met moeilijke tijden.

Angst is niet iets dat ‘s nachts kan worden genezen. Maar met de juiste hoeveelheid inspanning en wat hulp van kalmerende citaten, kan het na verloop van tijd beter beheersbaar worden.

Heb je last van gevoelens van angst? Vind je jezelf gestrest, bezorgd en niet in staat om te kalmeren, wat je ook doet? Als je « ja » hebt geantwoord op een van deze vragen of je kent iemand die in die categorie valt, dan zal dit bericht erg nuttig voor je zijn. Leven kan veel stress veroorzaken, maar we kunnen ons leven toch rustiger maken.

Er zijn kalmerende citaten voor angst recht voor u of iemand die je weet heeft wat hulp uit met angst. Vriendelijk bladeren door hen hieronder.

Kalmerende citaten voor angst

Het is oké om uren te hebben die niet oké zijn. Je bent een mens. En mensen raken gestrest. Maar je kunt het niet alles laten overnemen en je laten bepalen. Neem je tijd om jezelf te herpakken, te kalmeren en de angst te overwinnen.

1. Niemand is onoverwinnelijk. Iedereen raakt gekwetst, voelt pijn, ervaart verlies en heeft verdriet. Geef jezelf de tijd om te genezen en je evenwicht te hervinden.

2. Laat je zorgen niet de overhand krijgen. Creëer je eigen geluk, want soms wordt het leven zwaar en het enige wat je kunt controleren is hoe je erop reageert.

3. Het is belangrijk mild te zijn voor jezelf. Angst verdwijnt niet zomaar na één dag; het kost tijd voordat je gedachten en gevoelens op hun plaats vallen en je weer voor jezelf kunt zorgen.

4. Angstig zijn betekent niet dat je zwak of gek bent. Iedereen heeft soms wat extra hulp nodig.

5. Vind troost in het midden van de chaos. Wees niet bang om te falen. Verspil geen energie aan het verbergen van je gebreken. Je bent sterker dan je denkt.

6. Laat je niet beheersen door angst. Haal diep adem, mediteer en neem het dag voor dag.

7. Gedachten en gevoelens kunnen je niet kwetsen; alleen je reactie erop kan dat.

8. Soms moeten we allemaal even diep ademhalen, dat helpt. Blijf kalm en ga door.

9. Wat er ook om je heen gebeurt, hoe moeilijk dingen ook lijken, er is altijd iets wat je kunt doen.

10. Wees kalm, wees geduldig en houd vol. Alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk zijn.

11. Als het leven je neerhaalt, sta dan op en ga door. Hoe moeilijk het leven ook is, je kunt het je niet laten verslaan.

12. Angst kan zo slopend zijn. Voel je rustig en ontspannen van binnen en van buiten. Als je niet voor jezelf zorgt, als je veel boosheid en wrok vasthoudt, weet je dat dat niet goed is voor je hersenen en je lichaam.

14. Dat je je angstig, ongemakkelijk en geïsoleerd voelt, betekent niet dat je alleen bent. Je bent geliefd. Je bent genoeg. Je bent sterk.

15. Sta niet stil bij de dingen die je niet onder controle hebt. Richt je op de dingen die je wel onder controle hebt om je angst te verminderen.

16. Je kunt je zorgen laten rusten. Oefen diepe ademhalingen en concentreer je op het moment.

17. Wees geen gevangene van je verleden. Wees de architect van je toekomst.

18. Laat je niet ontmoedigen. Als je hard werkt, zul je slagen.

19. Als je je realiseert dat je niet begrijpt wat je doet, moet je iets goed hebben gedaan.

20. Je kunt moeilijke dingen doen. Je bent sterk en dapper. Angst hoeft mijn leven niet te beheersen. Jij hebt de controle.

21. Wat er vandaag ook gebeurt, je komt er wel doorheen. Morgen is er weer een dag. Angst is gewoon opwinding zonder enthousiasme.

22. Voordat je conclusies trekt, denk eraan dat je misschien de verkeerde conclusie trekt.

23. Als je je angstig voelt, weet dan ten eerste dat je niet alleen bent, en ten tweede: haal adem. Voor alles is er een seizoen.

24. Er is geen betere tijd dan nu om het leven te leiden dat je altijd al wilde. Als je je angsten niet kunt wegjagen, loop dan met ze mee.

25. Je hebt de keuze om angstig of bezorgd te zijn. Wanneer het leven stressvol is, probeer dan te onthouden dat alles voorbij gaat.

26. Laat nooit een persoon of hun woorden je innerlijke geest overweldigen. Je hebt dit. Je bent sterker dan je weet.

27. Soms is angst gewoon een afleiding van alle geweldige dingen die we te bieden hebben, richt je op je unieke gaven en je zult je altijd beter voelen.

28. Het is normaal om je angstig te voelen. Haal diep adem en weet dat je niet alleen bent. Haal gewoon adem. Concentreer je op wat je kunt controleren en probeer het lawaai te negeren.

29. Als je angstig bent, haal dan adem, zet de ene voet voor de andere, en doe datgene waarvan je dacht dat het te moeilijk was.

30. Wees mild voor jezelf. Het is niet gemakkelijk om mens te zijn. Elke dag is een nieuw begin. Het is jouw keuze wat er daarna gebeurt.

31. Onthoud dat het goed is om je angstig te voelen. Angst is een gevoel als ieder ander en zal uiteindelijk overgaan, hoe eng het ook lijkt.

32. Je bent sterker dan je angst, je kunt er doorheen ademen en weet dat het voorbij gaat.

33. We voelen ons allemaal wel eens angstig, vooral voor een belangrijke gebeurtenis. Weet dat je niet alleen bent en herinner jezelf eraan dat je met dit gevoel kunt omgaan. Blijf sterk!

34. Je kunt niet vallen als je niet klimt. En het is geen schande om tijd te nemen om te herstellen. Je bent genoeg.

35. Als we onze gebreken accepteren en onszelf vergeven, staan we onszelf toe de diepten van zelftwijfel te overstijgen en zoveel meer te worden.

36. Of je nu alleen bent of met een vriend, soms voelt het gewoon goed om je gevoelens te uiten.

37. Iedereen wordt angstig. Dat is normaal. Je geest is je grootste bondgenoot of ergste vijand, dus kies verstandig.

38. Het wordt hoog tijd dat je al je zorgen loslaat en niet bij het verleden blijft stilstaan. Je moet jezelf tot rust brengen.

39. Je hebt controle over morgen. Je hebt geen controle over gisteren. Dus stop met je er zorgen over te maken.

.

40. Zelfs de kleinste stap brengt ons dichter bij waar we willen zijn, dus twijfel er nooit aan dat je je dromen kunt verwezenlijken, of dat ze zelfs de jouwe zijn, om mee te beginnen.

41. Er is geen grotere kwelling dan een onverteld verhaal in je dragen. Als je je angstig of gestrest voelt, neem dan een moment om te ademen. Adem vijf seconden in door je neus. Houd die adem twee seconden in. Adem langzaam uit door je mond. Herhaal dit tot je stress verdwijnt.

42. Als je je overweldigd voelt, bedenk dan dat een kalme geest de enige plaats is waar ware groei en genezing kunnen plaatsvinden.

43. Blijf naar de sterren kijken en stop met je zorgen te maken over je voeten. Wat is er om bezorgd over te zijn? Ontspan en geniet van het huidige moment.

44. Je bent geboren om grote dingen te doen. Als je het moeilijk hebt, haal dan diep adem en concentreer je daarop.

45. Als je je op een moment angstig, verward of verdrietig voelt, bedenk dan: « Ook dit gaat voorbij. »

46. Richt je op wat je kunt controleren. Omring jezelf met mensen die van je houden en ontspan je.

47. Je huidige situatie is slechts een kleine rimpeling in de oceaan van je leven. Alles wat je moet doen is voor altijd blijven zwemmen.

48. Als je angstig bent, bedenk dan dat het leven een avontuur is. Geniet van het uitzicht vanaf de adrenalineheuvel.

49. Zolang er bergen zijn, zullen er klimmers zijn. Zolang er dromen zijn, zullen er doeners zijn. Blijf kalm en raak niet in paniek. Alles komt goed.

50. Laat dingen los die je niet gelukkig maken. Verspil geen energie aan mensen die je niet behandelen zoals je verdient. Wees mild voor jezelf.

51. Als je wakker wordt en je voelt je overweldigd door angst, haal dan adem. Gewoon ademen. Creativiteit houdt van een rustige geest.

52. Het is oké als je het moeilijk hebt. Het is oké om niet oké te zijn. Zorg eerst voor jezelf en onthoud dat het beter wordt.

53. Je bent sterker dan je angst. Laat je er niet door bepalen. Je zult in orde zijn.

54. We hebben allemaal dat stemmetje in ons hoofd, dat altijd redenen verzint waarom iets fout zal gaan… Zeg het dat het op moet rotten en wat positiever moet zijn!

55. Als je het gevoel hebt dat de wereld op je schouders rust, bedenk dan dat de beboterde kant altijd naar beneden is.

56. Wat er ook om je heen gebeurt, onthoud altijd dat je de kracht in je hebt om het te overwinnen.

57. Wat het leven ook met je doet, je komt er wel doorheen. Omdat je sterk en geweldig bent.

58. Zoveel dingen die in het leven gebeuren kun je niet controleren. Het enige wat je kunt doen is voorbereid zijn en leren de klappen op te vangen.

59. Piekeren voorkomt niet dat er slechte dingen gebeuren, het weerhoudt je er alleen van te leven.

60. Wees niet bang om met iemand te praten als je je angstig voelt. Uitpraten kan helpen het gewicht op te heffen.

61. Als je het licht aan het eind van de tunnel niet kunt zien, troost je dan met de wetenschap dat jij de bron bent van je eigen geluk. Neem vrede met het slechte en vier het goede. Je verdient voldoening en geluk.

62. Geest boven materie. Het maakt uit hoe je de dingen opvat, niet hoe de dingen jou opvatten.

63. Als je angstig bent, bedenk dan dat alles wat er gebeurt het gevolg is van je beslissingen uit het verleden. Je kunt je toekomst veranderen door je heden te veranderen.

64. Je kunt het verleden niet veranderen, maar je kunt het heden verpesten door je zorgen te maken over de toekomst. Dus stop met zorgen maken, haal diep adem en vertrouw erop dat alles goed komt.

65. Onthoud altijd dat tijd een genezer is. Dus wees geduldig en vertrouw erop dat alles goed komt.

66. Angst hebben is klote. Maar het is oké, want je bent niet alleen en je bent sterker dan je denkt.

67. Soms hoeven we alleen maar naar het grote geheel te kijken. Om onszelf eraan te herinneren dat alles goed komt.

68. Je bent sterker dan je angst. Hoe verloren je je ook voelt, als je nog één dag volhoudt, wordt het beter. Dat gebeurt altijd.

69. Als je je overweldigd voelt, haal dan diep adem en probeer iets nieuws.

70. Piekeren is als een schommelstoel, het geeft je iets te doen maar het brengt je nergens.

71. Wees niet bang voor de toekomst, want God weet al hoe het zal aflopen.

72. We hebben het allemaal zo druk en zijn constant onderweg. Zorg ervoor dat je wat tijd voor jezelf neemt en doe wat je kalmeert en helpt om stress te verlichten.

73. Het is oké om angstig of gestrest te zijn. Je bent niet alleen en je bent op een geweldige plek om uit te zoeken hoe je je weer goed kunt voelen.

74. Als het voelt alsof je niet kunt praten over wat je doormaakt, blijf dan niet stil. Er zijn mensen die willen luisteren.

75. Het is goed om bezorgd te zijn, het is de stem van onze ziel die tot ons spreekt en ons vraagt om meer liefde en dienstbaarheid.

76. Als je je zorgen maakt over wat er zou kunnen gebeuren, bedenk dan dat zorgen maken niet hetzelfde is als bidden. Het feit dat wij ons zorgen kunnen maken is een bewijs dat God om ons geeft.

77. Op de dagen dat je het gevoel hebt dat de muren op je afkomen en je niet kunt ademen, haal dan diep adem. Dat helpt.

78. Probeer je nergens zorgen over te maken, je maakt jezelf alleen maar gek.

79. Als je je voelt als een freakshow door je angst, onthoud dan… Waarheid is schoonheid en schoonheid is waarheid.

80. De sleutel tot kalmte is niet in paniek raken. Blijf in het huidige moment, en vertrouw erop dat alles goed komt.

81. Als je het gevoel hebt dat de wereld op je afkomt, bedenk dan dat je ademt en leeft. Wees dankbaar voor je gezondheid en het leven dat je vandaag leeft.

82. Je doet het beste wat je kunt, voorlopig. Je bent sterk en dapper. Neem een moment om adem te halen.

83. Je bent misschien niet waar je vandaag wilt zijn, maar je bent dichterbij dan gisteren.

84. Wanneer je stress en angst voelt opkomen, bedenk dan dat een vriendelijk woord een lange weg kan gaan.

85. Het is oké om het gevoel te hebben dat je uit elkaar valt. Je doet het goed omdat je het werk doet. Het wordt beter.

86. Onthoud dat wat je voelt niet blijvend is. Op een dag zullen de wolken verdwijnen en zal er een blauwe lucht zijn.

87. Vertrouw erop dat alles met een reden gebeurt. Het is allemaal onderdeel van Gods plan voor jou, en het komt goed.

88. Zorgen maken is als bidden voor wat je niet wilt.

89. Als je vol zorgen en twijfel zit, neem dan een moment om diep te ademen en hoor jezelf zeggen: Ik ben genoeg. Ik heb dit.

90. Laat al je zorgen, stress en de stress van anderen los! Jouw leven ligt in jouw handen.

91. Als je angstig bent, bedenk dan dat de enige constante verandering is. Het is niet goed of slecht. Het IS gewoon.

92. Als het leven te veel is, sluit dan je ogen en haal adem. Alleen het volgende moment is belangrijk.

93. Wees niet bang om het leven dat je wilt te riskeren. Je kunt het niet weten tenzij je het probeert.

94. Laat niet in de weg staan wat je niet kunt doen. De enige uitweg is door. Elke wolk heeft een zilveren randje.

95. Soms is het enige tussen iemand die leeft en iemand die in angst leeft één woord. Ademen.

96. Als je je angstig en gestrest voelt, bedenk dan dat het waarschijnlijk beter wordt – het is alleen een kwestie van wanneer.

97. Het komt wel goed. Soms als we het gevoel hebben dat de wereld op ons neerstort, is dat omdat we onder het balkon staan.

98. Je kunt moeilijke dingen doen. En dat zul je ook. Elke dag zul je iets overwinnen dat moeilijk lijkt. Het is misschien niet iets groots, maar elke dag doe je het. Je staat op en probeert het opnieuw. Je gaat door.

99. Stop nooit met geloven dat er betere dagen in het verschiet liggen. Als je angstig bent, haal dan diep adem en herinner jezelf eraan dat het goed komt.

100. Op dagen dat je het gevoel hebt dat de muren dichtslibben, bedenk dan dat je alles aankunt als je rustig aan doet en ademhaalt.

Angst is een veel voorkomend probleem, maar het hoeft je leven niet te beheersen. De citaten voor het kalmeren van angst hier zal iedereen helpen duwen door rusteloze nachten, paniekaanvallen, onophoudelijke zorgen, en meer.

Ik hoop dat je een beetje opgelucht bent als je ze doorneemt. Laat me weten hoe opgelucht je nu bent door hieronder een reactie achter te laten. Bedankt.