Leren Van De Jongere Generatie

Learning From the Younger Generation Quotes

De toekomst is helder met beloften, verheven dromen en eindeloze ideeën voor de jeugd. De jongere generatie zit boordevol tomeloze energie en is voortdurend in beweging. Zij zijn de gangmakers van onze huidige wereld en de nabije toekomst. Een oudere zal er goed aan doen van hen te leren en hun onvervulde dromen aan het werk te zetten.

Fout of goed, ze hebben het allemaal al uitgedacht en zijn niet bang om het te proberen of meerdere keren te proberen. Zij zijn moedig en laten zich niet leiden door hun angsten. De gebroken droom(en) van een uitgebluste oudere kunnen worden gereconstrueerd en verwezenlijkt door de jeugdige uitbundigheid van de jongere generatie in te laten werken op hun begraven ambitie. Een lethargische oudere kan zich opladen aan de passie van de jongeren.

Ouderschap in de 21e eeuw zou effectiever zijn door de wereld door de ogen van de kinderen te zien.
Om perspectief te krijgen op trending issues kun je het beste luisteren naar de jongeren. Vraag het standpunt van de jongeren en laat hen zien dat hun mening belangrijk is, net als die van uw leeftijdsgenoten en mentoren.

Wil je je defaitistische houding laten varen? Zin in een gezonde dosis jeugdige uitbundigheid? Wil je leren wat de jeugd beweegt of de wereld door pure ogen zien? Wil je een explosieve ontmoeting van jonge en oude geesten meemaken?

Hier zijn enkele verbazingwekkende citaten van de jongere generatie:

Leren van de jongere generatie

Leren is onuitputtelijk. Zoals goede citaten, wordt leren niet bij toeval verkregen, maar door opzettelijk en ijverig te zijn. Leren discrimineert niet, dus leer van de jongere generatie.

1. It’s easy to rest on our oars assuming we speak profound wisdom from a position of rich experience, yet speak totally out of turn because we miss the point. The older generation can only be as smart as processing the wealth of their experience through the current reality of the younger generation.

2. We must keep learning through the eyes of the younger generation for our wisdom to be profound.

3. To have a fresh perspective and make a relevant impact, the elders must learn from the younger generation.

4. The elders’ experience, expertise and knowledge remain obsolete and irrelevant until it’s weaved into the profound knowledge gleaned from the youth.

5. The elders shortchange themselves when they are dismissive of the opinions of the youngsters. When the new is inculcated into the old, the result is far-reaching.

6. Ouders moeten de behoeften en belangen van kinderen serieus nemen. De kinderen zijn de toekomst en de leiders van morgen. Zij die morgen de toekomst vormgeven en de erfenis van het verleden bewaren.

7. Om de jongeren effectief te begeleiden, moeten de ouderen hun wereld binnengaan.

8. Om een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan het leven van de jongere generatie, moeten de ouderen hun zorgen, huidige realiteiten en uitdagingen leren kennen en begrijpen.

9. Een goede mix van old school en new school zal alleen voor een betere wereld zorgen als de ouderen van hun hoge paard afstappen en leren van de jongere generatie.

10. Het is een wijze oudere, die leert van de jongere om te laten zien dat ware wijsheid voortkomt uit het leren van elkaar.

11. Niemand bezit een monopolie op kennis. Wijsheid is niet het exclusieve eigendom van de ouderen. Iets leren van de jongeren kan een levensredder zijn!

12. Als een oudere denkt dat hij alles weet, is hij een vleugelloze vogel die van de klif van het leven wordt gegooid. Te laat om de parachute vernieuwing van de jeugd te leren inzetten.

13. We denken dat we alles weten, totdat een bijna rampzalige gebeurtenis de tekortkomingen van onze kennis aan het licht brengt. De verachte jongeling zou wel eens de dag kunnen redden met zijn tot dan toe gekke ideeën die we weigerden te leren.

14. De dwaze ideeën van de jongeren zouden wel eens de enige oplossing kunnen zijn voor de onmogelijk blijvende problemen van de ouderen.

15. Hij is een echte ouderling die nederig leert van de frisse blik van de jongeren en diep gevoed wordt uit de bron van twee generaties.

16. Soms heeft het probleem dat voor een oudere de logica tart, slechts een vleugje leren van de verfrissende jongeren nodig, om een verdwijntruc te maken.

17. Alles wat je nodig hebt om te bewijzen dat je echt slim bent als oudere is de onuitgesproken regels te breken en opnieuw te leren. Regels die stellen dat de ouderen het altijd beter weten. De jongeren zijn slimmer dan je wildste verbeelding.

18. Hij is echt wijs en weet dat hij beter kan doen door iets te leren van de allerjongsten.

19. Ouders kunnen van hun kinderen leren, zoals kinderen van hun ouders leren. Wat de ouderen zittend zien, hebben de jongeren al huppelend meegekregen.

20. Er gaat niets boven het leren van de jongeren. Het leven draait om perspectief. Wat een oudere niet herkent vanwege zijn/haar afgestompte opvattingen, pakt een jongere met pure onschuld.

21. Om een veelzijdige volwassene te zijn, moet je nieuwsgierig zijn en bereid om te leren zoals de jongeren.

22. Je bent voor altijd jong als je het leven leert bekijken door de bifocale lens van een ervaren volwassene en een verfrissend onschuldige jonge kerel.

23. Een hoge leeftijd is geen droomstop. Leer van de jeugd en handel als één. Jong, niet bang, geen zorgen en geen bedrog.

24. Je denkt dat je alles gezien hebt, totdat je beseft dat de wereld ten onder is gegaan en je het inhaalspelletje moet leren. Niets om je zorgen over te maken: de jongere generatie heeft het door.
De weg van de jongeren is duidelijk. De magie die zij verwerpen is eindeloos. De jongeren van nu zijn bezig, en de wereld zal er beter van worden.

25. Opvoeden in de 21e eeuw kan er ontmoedigend uitzien, totdat we leren hoe we de kinderen kunnen trainen door aanwijzingen te nemen uit hun individualiteit, dagelijkse activiteiten en trending issues om hen heen.

26. De oudgedienden kunnen alleen een autoriteit zijn over wat zij weten. Wat zij weten uit persoonlijke en vroegere ervaringen, is onbetekenend voor wat zij kunnen leren van de jongeren die zij willen beïnvloeden.

27. Volwassenen moeten leren hoe ze kinderen moeten opvoeden. Het uitdelen van instructies kan stuiten op harde tegenstand, verzet en rebellie. Goed begrepen jongeren zullen graag/onwillig relativerende bevelen opvolgen.

28. De jongeren zullen groeien als de volwassenen zich nederig onderwerpen om van de kleintjes te leren. Het lijkt misschien absurd, maar er is altijd zin te halen uit onzin.

29. Om de jongere generatie goed op te voeden, moeten de ouderen zich bukken, door lessen te nemen van de leerlingen. Zo groeien ze op tot een volwassene om trots op te zijn.

30. Hoe hoger de leeftijd, hoe groter de wijsheid en de brede kloof tussen de oudere en de jongere generatie. Leren van de schijnbaar onwetende jeugd is de sleutel tot het overbruggen van de kloof en het overbrengen van kennis.

31. Om te weten wat hij moet doorgeven, moet de oudere leren wat er ontbreekt, waar en hoe hij de kloof in het leven van de jongere generatie kan overbruggen.

32. De oudere generatie moet een voorbeeld nemen aan de jeugd, en zich losmaken om ten volle van elk moment van het leven te genieten. Zij zullen spoedig in het verleden gaan leven door de ouderdom. Het proces kan worden gestopt door te leren hoe elk moment van elke dag te grijpen … van de jeugd.

33. De jongere generatie neemt het over van de oudere generatie. Om relevant te blijven en goed over te dragen, moeten de ouderen leren van de jongeren.

34. Om de gapende kloof tussen ouderen en jongeren te dichten, moeten de ouderen luisteren naar de gesproken en onuitgesproken woorden/behoeften van de jongeren.

35. Een oudere pronkt niet met zijn leeftijd, wijsheid en ervaringen waar dat niet gewenst is. Hij is het, die de fijne kunst van het leren beheerst, zich vermengt met de jeugd om de diepte van zijn kennis te tonen.

36. Om vitaal te blijven, is het antiverouderings- en jeugdvernieuwingsmiddel voor de oudere generatie een gezonde dosis leren van de jongeren.

37. Het recept voor een ramp voor de oudere generatie om de inbreng van de jongeren te verachten. Iets leren van de jeugd redt meestal de dag.

38. Als je de oudere bent waar geen enkele jongere zich in kan vinden, ontzeg je jezelf frisse perspectieven die je alleen van daar kunt leren.

39. De ouderen moeten zoveel mogelijk leren van de jongere generatie. Niets te verliezen en alles te winnen. Als ze dat kunnen, kunnen ze rekenen op veel plezier.

40. Je kunt leren van je jongere zelf en je vinger niet in zijn/haar gezicht steken. De jongeren om je heen waren ooit jij. Hen vertellen dat ze niets weten is je onwetendheid blootleggen.

41. Als je leven verduisterd is, kom je er misschien achter dat je toch niet zo stoer bent. Je bent zo slap als een baby die je een hint geeft van de jongeren en leert om voluit te leven. Je bent zo jong als je geest is.

42. De jongere generaties kunnen veel leren van de oudere, net zoals de oudere van de jongere leren mee te gaan met de huidige trends. Niemand weet het beter dan de ander, perspectief is het verschil.

43. Leren is kunst zonder vooroordelen, blijf leren. Zelfs van de jongere generatie. Zo heb je het beste van de twee werelden.

44. Als je geest openstaat om te leren, besef je dat er geen kracht is als die van de jeugd. Ze zijn niet te stoppen.

45. Om jongeren te onderwijzen, moet je eerst leren wat hen drijft.

46. De jongere generatie kan veel leren van de oudere, maar de oudere moet eerst leren hoe zij de jongeren scherp kan laten opletten.

47. Opdat de jongere generatie zich zou kunnen laven aan de fontein van kennis en wijsheid van de ouderen, moeten de ouderen leren dineren aan de tafel van de ideeën en dwaasheden van de jongeren.

48. Als je vastloopt in welke fase van je leven of carrière dan ook, maak je dan los door iets nieuws en anders te leren van de jongere generatie.

49. Om de jongere generatie te inspireren, leer over hun bijzondere uitdagingen uit de mond van het paard: de jeugd!

50. De oudere generatie heeft de zeldzame kans om de wereld te veranderen door te leren van de jongere generatie.

De ergste slechte dienst die de ouderen zichzelf kunnen bewijzen is de ontzagwekkende geesten van de jongere generatie te verwerpen. Een ouderling die een onuitwisbare indruk wil maken op de jongere generatie moet hen kennen om een grondige kennis te hebben van wat hen drijft.

Jongeren zijn slimmer dan we denken. Met hen van gedachten wisselen is de beste gelegenheid om een schat aan ervaring over te dragen en een frisse kijk te krijgen. Het is een win-win synergie.

Dank u voor het genieten en het gebruik van deze leren van de jongere generatie citaten. Gelieve te delen met vrienden, collega’s en geliefden. Voel je vrij om commentaar te geven, suggesties te doen en vragen te stellen.