Moed Is Niet De Afwezigheid Van Angst Citaten

Courage Is Not the Absence of Fear Quotes

De angst om te falen weerhoudt ons er vaak van nieuwe dingen te proberen en echt succes te boeken. Een moedig leven leiden kan een van de meest lonende en betekenisvolle ervaringen zijn. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, je hebt het potentieel om een verschil te maken in deze wereld.

Moed is echter niet de afwezigheid van angst. Het is eerder het vermogen om ondanks onze angsten te handelen. Om te handelen naar de dingen waar we het meest om geven in het leven, moeten we de moed hebben ze te zoeken , ondanks onze angsten en zorgen.

Daarom is het nodig onszelf eraan te herinneren dat proberen moedig te zijn niet betekent dat er geen angsten zullen zijn. Angsten zullen komen, maar ze onder ogen kunnen zien is moedig zijn. Daarom is de lijst van moed niet de afwezigheid van angstcitaten hier.

Moed is niet de afwezigheid van angst Citaten

Je kunt niet moedig zijn als je alleen maar mooie dingen hebt meegemaakt. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar de overwinning erover. De dappere man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

1. Moed is niet de afwezigheid van angst. Het is doodsbang zijn, maar toch opstaan.

2. Moed is niet de afwezigheid van angst. En we hebben geen controle. Probeer dat dan ook niet te zijn. Soms voelen we ons verdrietig, soms huilen we zelfs. Zo is het nu eenmaal.

3. Moed is doen waar je bang voor bent. Er is geen moed als je niet bang bent.

4. Moed is niet de afwezigheid van angst. Het is het gevoel dat iets anders belangrijker is dan angst.

5. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het vermogen om te handelen ondanks onze angsten.

6. Moed is niet de afwezigheid van angst, het is je angst overwinnen en doorgaan ondanks je vrees.

7. Moed is niet onbevreesd zijn. Het is bang zijn maar toch doorgaan.
Moed: de bereidheid om angst en vrees te ervaren, voor een groter doel.

8. Er is een verschil tussen dapper zijn en moed hebben. Moedig zijn is ergens niet bang voor zijn, terwijl moed hebben betekent dat je iets doet ondanks je angst.

9. Angst kan niet zonder hoop, noch hoop zonder vrees. Moed is niet zomaar één van de deugden, maar de vorm van elke deugd op het punt van beproeving.

10. Je kunt pas naar nieuwe horizonten zwemmen als je de moed hebt de kust uit het oog te verliezen. Het enige wat we te vrezen hebben is de angst zelf.

11. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het feit dat iets anders belangrijker is dan angst.

12. Moed is weerstand tegen angst, beheersing van angst. Moed brult niet altijd. Soms is moed de stille stem aan het eind van de dag die zegt: « Morgen probeer ik het weer.

13. We worden allemaal geconfronteerd met angst. We hebben allemaal momenten dat we bang zijn, maar de dapperen kiezen ervoor om toch door te gaan, en dat is moed.

14. Je bent moediger dan je gelooft en sterker dan je lijkt, en slimmer dan je denkt, zelfs als er angst is.

15. Succes is niet definitief, mislukking is niet fataal: het is de moed om door te gaan die telt. Moed is weerstand tegen angst, beheersing van angst – niet afwezigheid van angst.

16. Iemand met moed heeft de kracht om elke uitdaging aan te gaan. Niet de afwezigheid van angst, maar het vermogen om de angst te overwinnen maakt je moedig.

17. Een goed leven is wanneer je moed verkiest boven comfort, elke keer weer.
Als je bang bent, bedenk dan dat we allemaal het pad van de moed bewandelen.

18. Dus je bent bang? Dat is goed. Angst betekent dat je iets heel belangrijks gaat doen. Laat je angsten je niet bezitten.

19. Moed is actie ondernemen bij angst. Het is een constante beslissing die we elke dag moeten nemen in werk, relaties en leven.

20. Moed is niet de afwezigheid van angst – het is doen waar je bang voor bent. Het is gewoon het vermogen om te handelen ondanks de angst.

21. Moed is het vermogen om moedig te handelen bij angst.
Moed is doodsbang zijn en toch opzadelen.

22. Wees moedig. Stap buiten je comfortzone. Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Grijp de dag zoals je een trofee zou grijpen.

23. De beste leiders zijn zij die hun angsten kunnen verwoorden, ermee kunnen omgaan, en vooral anderen kunnen helpen hetzelfde te doen.

24. Er zullen uitdagingen zijn, er zullen mislukkingen zijn, maar angst is geen reden om op te geven. Integendeel, het zou je vooruit moeten duwen.

25. Succes gaat niet altijd over grootsheid. Het gaat om consistentie en doorzettingsvermogen. Ga door de angst heen, en het succes zal je volgen.

26. Niets in het leven moet worden gevreesd, het moet alleen worden begrepen. Nu is het tijd om meer te begrijpen, zodat we minder vrezen.

27. Zet je zinnen op een doel en heb de moed om er achteraan te gaan.
Het is niet de grootte van de hond in het gevecht, maar de grootte van het gevecht in de hond.

28. De enige manier om te leren moedig te zijn, is je op je gemak voelen bij ongemak. Anders durven zijn kan eng zijn, maar niet zo eng als helemaal niets durven zijn.

29. Er zijn veel dingen die je kunt doen als je bang bent, je moet ze gewoon doen.

30. Het is niet altijd makkelijk om verder te gaan, maar haal diep adem, zie je angsten onder ogen, en je zult zien dat dit het beste voor je is.

31. Laat je angst nooit je lot bepalen. Ik ben niet bang voor stormen, want ik leer mijn schip te zeilen.

32 De zon zal weer schijnen, dus geef niet op. Blijf lopen op dat pad.
De enige manier om goed werk te leveren is door te houden van wat je doet. Als je het nog niet gevonden hebt, blijf dan zoeken. Neem geen genoegen.

33. Moed is de kracht om te handelen ondanks je angst. Wij maken onze eigen moed. Wij maken ons eigen geluk. Maar we maken vooral ons eigen leven.

34. Als je vandaag naar buiten gaat, wees dan moedig en straal. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij is het leven een gedurfd avontuur of helemaal niets.

35. Wanneer je angst voelt, herinner jezelf er dan aan dat moed niet de afwezigheid van angst is; moed is de aanwezigheid van angst en de bereidheid die onder ogen te zien.

36. Moed is wat nodig is om op te staan en te spreken; moed is ook wat nodig is om te gaan zitten en te luisteren. Moed is actie ondernemen ondanks je angst.

37. De herfst is een seizoen voor moed, voor het avontuur van de ontdekking en voor het zoeken naar de zeldzaamste schatten.

38. Laat angst je niet tegenhouden om te doen wat je wilt doen in het leven. Ik ben niet bang om te proberen. Ik ben bang om te falen.

39. Je moet dapper zijn om iets nieuws te proberen, dus waarom neem je vandaag niet de sprong met ons en ontdek wat er aan de andere kant is!

40. Het leven is eng. Daarom is het beter met de juiste mensen aan je zijde Niets is onmogelijk. Het woord zelf zegt ‘ik ben mogelijk’.

41. Wees niet bang om de minst bereisde weg te nemen. Het is niet dat we zo weinig tijd hebben, maar dat we er zoveel van verspillen. Wees opzettelijk. Stop met die rommel.

42. Moed is niet de afwezigheid van angst, het is het toch doen.

43. Doe wat je niet durft. Angst is goed. Als we moedig genoeg zouden zijn, zou ieder van ons zijn dromen bereiken.

44. Gooi alle angst, bezorgdheid en vrees opzij. Beklim de bergen niet zodat de wereld jou kan zien, maar zodat jij de wereld kan zien.

45. Riskeer meer dan anderen denken dat veilig is. Meer zorgen dan anderen denken dat verstandig is. Meer dromen dan anderen denken is praktisch. Meer verwachten dan anderen denken dat mogelijk is.

46. Je moet elke dag je angst onder ogen zien. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het vermogen om te handelen ondanks onze angsten.

47. Niemand van ons is dapper genoeg om de wereld alleen tegemoet te treden. De waarheid is dat we allemaal bang zijn, maar we hoeven onze angsten niet alleen onder ogen te zien.

48. Beklim bergen, niet zodat de wereld jou kan zien, maar zodat jij de wereld kan zien. Niets is onmogelijk.

49. Toon je moed en kracht tegenover alles wat je probeert neer te halen. Blijf sterk, iedereen.

50. Onze grootste glorie is niet dat we nooit vallen, maar dat we opstaan telkens als we falen. Als je niet af en toe faalt, is dat een teken dat je niet erg vernieuwend bezig bent.

51. De vreze des HEREN is het begin van de kennis, maar dwazen verachten wijsheid en tucht.

52. Het meest trieste in het leven is verspild talent. Daarom werk ik zo hard. Wat iemand ook zegt, zelfs het lot kan je niet vertellen wat je met je leven moet doen.

53. Blijf trouw aan jezelf, wat er ook gebeurt. Zelfs als het moeilijk wordt en je wilt opgeven, blijf doorgaan.

54. Het lijkt nu misschien moeilijk, maar uiteindelijk loont het de moeite. Verspil je talent niet, laat spijt je niet overnemen en jaag je geluk en succes niet weg door op veilig te spelen.

55. Wat als we al onze uitdagingen zouden behandelen als een videogame, waarbij we een level omhoog gaan telkens als we iets moeilijks overwinnen?

56. Doorzettingsvermogen is het harde werk dat je doet nadat je moe wordt van het harde werk dat je al gedaan hebt.

57. De zomer mag dan voorbij zijn, maar er is nog tijd om van de laatste uren zonlicht te genieten.

58. Het vergt veel moed om op te staan tegen onze vijanden, maar evenveel om op te staan tegen onze vrienden.

59. De enige manier om goed werk te leveren is te houden van wat je doet. Als je het nog niet gevonden hebt, blijf zoeken. Neem geen genoegen.

60. Moed brult niet altijd. Soms is moed de stille stem aan het eind van de dag die zegt: « Morgen probeer ik het weer.

61. Een vreedzame krijger is een wapenbeheerser, maar niet in oorlog met de wereld. Het is eng om je eigen bedrijf te beginnen, vooral als je een gezin hebt. Maar ik heb het toch gedaan.

62. Moed is de beheersing van angst, niet de afwezigheid van angst. Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kunt.

63. De ultieme maatstaf voor een man is niet waar hij staat op momenten van comfort en gemak, maar waar hij staat in tijden van uitdaging en controverse.

64. De beste manier om jezelf te vinden is jezelf te verliezen in dienst van anderen. Geloof is de eerste stap zetten, zelfs als je de hele trap niet ziet.

65. Door iemand diep bemind worden geeft je kracht; iemand diep beminnen geeft je moed.

66. Laat je niet intimideren door wat je niet weet. Dat kan je grootste kracht zijn en ervoor zorgen dat je de dingen anders doet dan anderen.

67. Respecteer je inspanningen, respecteer jezelf. Zelfrespect leidt tot zelfdiscipline. Als je beide stevig onder controle hebt, is dat echte kracht.

68. Er is moed voor nodig…om de scherpe pijn van zelfontdekking te verdragen in plaats van te kiezen voor de doffe pijn van bewusteloosheid die de rest van ons leven zou duren.

69. De ultieme maatstaf voor een man is niet waar hij staat op momenten van comfort en gemak, maar waar hij staat in tijden van uitdaging en controverse.

70. Er zijn tijden dat angst goed is. Het moet zijn waakzame plaats bij de hartcontroles houden. Er is een voordeel in de wijsheid gewonnen uit pijn.

71. Om een groot kampioen te zijn moet je geloven dat je de beste bent. Als je dat niet bent, doe dan alsof je dat wel bent. De beste wraak is massaal succes.

72. Ik kan de richting van de wind niet veranderen, maar ik kan mijn zeilen bijstellen om altijd mijn bestemming te bereiken.

73. Ik leerde dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar de overwinning erover. De moedige man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

74. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het oordeel dat iets anders belangrijker is dan angst.

75. Moed brult niet altijd. Soms is moed het stemmetje aan het eind van de dag dat zegt dat ik het morgen weer probeer.

76. Moed is doodsbang zijn… en toch opzadelen. Het tegenovergestelde van moed in onze samenleving is niet laf, het is conformiteit.

77. Moed is niet zomaar één van de deugden, maar de vorm van elke deugd op de toetssteen.

78. Moed brult niet altijd. Soms is moed de stille stem aan het eind van de dag die zegt: « Morgen probeer ik het weer ».

79. De moed die wij wensen en de prijs is niet de moed om fatsoenlijk te sterven, maar om manhaftig te leven.

80. De wereld breekt iedereen en daarna zijn velen sterk op de gebroken plaatsen. Maar zij die niet willen breken, worden gedood.

81. Moed is doen waar je bang voor bent. Er is geen moed als je niet bang bent.

82. De manier om zelfvertrouwen te ontwikkelen is datgene te doen waar je bang voor bent en een lijst van succesvolle ervaringen achter je te krijgen.

83. Durven is tijdelijk je houvast verliezen. Niet durven is zichzelf verliezen.

84. Je wint kracht, moed en vertrouwen door elke ervaring waarin je angst echt niet meer in het gezicht kijkt.

85. Soms flitst je leven voor je ogen. Zorg dat het de moeite waard is om naar te kijken. Het engste moment is altijd vlak voordat je begint.

86. Moed is doodsbang zijn, maar toch opzadelen.

87. Je kunt niet dapper zijn als je alleen maar mooie dingen hebt meegemaakt.

88. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het oordeel dat iets anders belangrijker is dan angst.

89. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar de overwinning erover. De moedige man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

90. We zijn bang om uit onze comfortzone te stappen. Levens kunnen ten goede veranderen met slechts één moedige stap. Wees onbevreesd en je zult alles bereiken waar je ooit van gedroomd hebt.

91. Moed is niet de kracht hebben om door te gaan; het is doorgaan als je de kracht niet hebt. »

92. Ik leerde dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar de overwinning erover. De moedige man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

93. Moed is niet de kracht hebben om door te gaan; het is doorgaan als je de kracht niet hebt.

94. Er doen zich altijd moeilijkheden voor die je verleiden te geloven dat je critici gelijk hebben. Om een koers uit te zetten en die tot het einde toe te volgen is…moed nodig.

95. De dappere man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

96. Ik leerde dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar de overwinning erover. De moedige man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

97. Je wint kracht, moed en vertrouwen uit elke ervaring waarin je angst echt niet meer in het gezicht kijkt. Je bent in staat tegen jezelf te zeggen: « Ik heb deze verschrikking meegemaakt. »

98. Ik leerde dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar de overwinning erover. De moedige man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die die angst overwint.

99. Je kunt ontdekken wat je vijand het meest vreest door te kijken naar de middelen die hij gebruikt om je bang te maken.

100. Het vergt veel moed om op te staan tegen onze vijanden, maar evenveel om op te staan tegen onze vrienden.

Moed is het vermogen om gevaar te trotseren of pijn te verdragen. Maar moed kan zoveel meer zijn dan dat. Moed is zelfredzaamheid, doorzettingsvermogen, terughoudendheid, standvastigheid en vasthoudendheid.

Ik hoop dat de inspirerende citaten hier jou of iemand anders motiveren om niet op te geven als er angst komt terwijl je probeert moedig te zijn. Moedig zijn betekent dat je angst moet overwinnen.