Verontschuldigingen Niet Aanvaarden

Not Accepting an Apology Quotes

Het niet aanvaarden van een verontschuldiging betekent dat niemand kan worden vrijgesproken van verkeerd handelen. Iedereen heeft wel eens een verontschuldiging aangeboden gekregen. Maar niet alle excuses zijn gelijk. Sorry zeggen is niet alleen een erkenning van schuld, het is een manier om de deur naar onaangename gebeurtenissen te sluiten en verder te gaan.

Maar hoe graag we ook vergeven willen worden, excuses zijn niet altijd gemakkelijk. Soms kunnen we geen vergeving aanbieden als er niets is veranderd. Soms is de enige manier om te bewijzen dat het je spijt, het ondernemen van actie.

Een verontschuldiging is niet altijd genoeg. Als iemand je onrecht heeft aangedaan, accepteer je dan zijn of haar verontschuldigingen, of heb je het gevoel dat die niet de schade aanpakken die is aangericht? Deze niet aanvaarden van een verontschuldiging citaten die u kunnen helpen een meer weloverwogen beslissing te nemen.

Verontschuldigingen niet aanvaarden

Door een verontschuldiging achter te houden, zal de ander zich slechter voelen dan voorheen. Je moet in staat zijn je pijn en pijn los te laten en leren een verontschuldiging te aanvaarden wanneer mensen je onrecht aandoen, ongeacht of ze gelijk hebben of niet.

1. Hoewel niet elke verontschuldiging ver genoeg gaat, is het goed om te weten hoe je mensen die je onrecht hebben aangedaan kunt vergeven.

2. Als je gekwetst bent door iemands onverantwoordelijk gedrag, is het het beste om hem te vergeven en verder te gaan. Vasthouden aan woede houdt je alleen maar vast in een negatieve cyclus die je gevoel van eigenwaarde verlaagt en je ongelukkig maakt.

3. Een gezond persoon kan in de spiegel kijken en het leuk vinden wat hij of zij ziet. Volwassen personen onderzoeken hun gedrag zonder zelfveroordeling of excuses. Zij kunnen zich oprecht verontschuldigen omdat zij zien dat zij verkeerd handelden op een manier die iemand anders kwetste.

4. Onvergeving is als het drinken van rattengif en dan wachten tot de rat sterft.

5. Het is moeilijk om iemand te vergeven die je onrecht heeft aangedaan, maar soms is het nodig om ervoor te zorgen dat je je woede, bitterheid en wrok niet vasthoudt.

6. Een echte verontschuldiging is meer gericht op de ontvangende persoon dan op de verontschuldiger.

7. Mijn probleem is wrok vasthouden en het niet loslaten. Als ik afgekoeld ben, geef ik mijn fout toe en verontschuldig me meteen. Maar sommige mensen kunnen nooit iets loslaten.

8. Als je je verontschuldigt, betekent dat niet dat je ongelijk hebt, maar dat je de ander genoeg respecteert om te laten weten hoe je je voelt.

9. Onderschat nooit hoeveel goeds een oprechte verontschuldiging kan doen. Als je je verontschuldigt en de ander weigert je te vergeven, wees dan niet boos, maar probeer hem tijd te geven en het kan je verbazen dat hij uiteindelijk bijdraait.

10. Een verontschuldiging aanvaarden betekent niet alleen dat je bereid bent hen te vergeven, maar ook dat je blij bent te vergeten wat er is gebeurd en verder te gaan.

11. Veel mensen accepteren hun excuses niet, wat hun bedoeling ook was.

12. Mensen die een verontschuldiging niet aanvaarden zijn aanzienlijk minder geneigd om te vergeven en te vergeten.

13. Soms als je boos bent, wil je geen excuses aanvaarden. Daar is niets mis mee. Maar als iemand zich oprecht verontschuldigt, moet je leren hoe je die moet aanvaarden.

14. Het is verbazingwekkend hoe mensen geen excuses willen aanvaarden. Ze voelen zich gekleineerd en vallen de verontschuldiger verbaal aan.

15. Erken dat uw woorden of daden pijn of verdriet hebben veroorzaakt, en doe uw best om de schade zo snel mogelijk te herstellen.

16. Een verontschuldiging is geen toverspreuk die je echtgenoot zal doen vergeten wat je hebt gezegd of verkeerd hebt gedaan. Ze hebben misschien tijd nodig om te verwerken wat er is gebeurd en om ermee in het reine te komen.

17. Sommige mensen die gekwetst of afgewezen zijn hebben de neiging excuses en verzoeningen af te wijzen en zeggen dan zoiets als « waarom zou ik hen vergeven? Ze zullen toch niet veranderen. Bovendien hebben ze geen spijt ».

18. De manier waarop wij mensen moeten vergeven die geen verontschuldiging aanvaarden, is door onszelf te vergeven en opnieuw te beginnen.

19. Ik zal je excuses nooit aanvaarden. Want als ik je verontschuldiging aanvaard, geef ik je de kans om het opnieuw te doen. Ik wil je die kans niet geven omdat je me dan weer pijn zult doen.

20. Om gerespecteerd te worden, en om anderen te respecteren, moet je je vrienden en familieleden altijd hun wandaden vergeven. Je hoeft de persoon die iets doet wat je niet bevalt niet speciaal aardig te vinden, maar als je ze vergeeft, zul je misschien verbaasd zijn hoeveel meer je van je relaties geniet.

21. Verontschuldigingen worden aanvaard door iemand die spijt heeft, maar niet door iemand die gewoon uit verplichting handelt.

22. De realiteit van verkeerd zijn is veel erger dan gedacht, en het idee dat we het maar moeten « loslaten » of « er overheen komen » maakt het lijden alleen maar meer geïnternaliseerd.

23. Nadat ons onrecht is aangedaan, wachten de meesten van ons geduldig op de verontschuldiging waarvan wij denken dat die ons toekomt.

24. Het is zo vervelend als iemand die je onrecht is aangedaan je excuses niet accepteert! Verspil je tijd niet aan deze mensen.

25. Soms is een verontschuldiging niet goed genoeg. Soms moet je verder gaan en het loslaten. Soms ben je zo gekwetst dat je de persoon niet meer als vriend kunt zien.

26. Verontschuldigen kan zinloos lijken wanneer het zo weinig effectief lijkt om een positieve verandering in het gedrag van anderen teweeg te brengen.

27. Voor veel mensen is het moeilijk om zich te verontschuldigen. Je kunt het gevoel hebben dat het een vraag naar empathie is, waardoor je kwetsbaar wordt voor de pijn van de ander. Of je kunt het gevoel hebben dat het een zwaktebod is, waardoor je afhankelijk wordt van de ander die je excuses accepteert.

28. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om het toe te geven, als we iets doen wat een ander onrecht aandoet, kwetsen we niet alleen die ander – we laten ook onszelf in de steek. De kern van elke verontschuldiging is namelijk een verzoek om begrip en vergeving.

29. Ik begin met te zeggen dat verontschuldigen niet gemakkelijk is. De persoon die zich verontschuldigt kan zich kwetsbaar voelen en in een ongemakkelijke positie terechtkomen.

30. Het kan ook moeilijk zijn, afhankelijk van de persoon aan wie je je excuses aanbiedt. Maar hoe moeilijk het ook is, het is belangrijk te onthouden dat iedereen fouten maakt, en als je je niet kunt verontschuldigen voor je eigen fouten, aan wie kun je je dan wel verontschuldigen.

31. Om vergeving vragen is moeilijk, maar toch wordt dat van de meesten van ons op enig moment in ons leven verwacht.

32. Met de juiste aanpak kan een verontschuldiging echter een gelegenheid zijn om de band tussen twee mensen te versterken.

33. Iemand benaderen kan zenuwslopend zijn, vooral als je niet zeker weet hoe hij zal reageren. Soms voelt het comfortabeler om die ongemakkelijke situatie helemaal te vermijden, maar op de lange termijn kan dat de relatie belasten en de dingen nog erger maken. Dus, ook al kan verontschuldigen ongemakkelijk zijn.

34. Je zult je waarschijnlijk niet meteen beter voelen – of meteen nadat je je verontschuldigd hebt. Als je dat bent – herinner jezelf aan wat belangrijk voor je is en neem de tijd om langzaam naar je doelen toe te werken.

35. Je weet dat het niet gemakkelijk is om je voorrecht te erkennen en je ervoor te verontschuldigen, maar dat maakt de verontschuldiging vaak zinvoller. Een verontschuldiging kan ook de basis leggen voor een respectvolle dialoog over het verschil.

Citaten over het niet aanvaarden van excuses

Het kan kwetsend en hartverscheurend zijn om een verontschuldiging te weigeren, omdat het moeilijk is sommige woorden die in het voorbijgaan zijn gezegd, te vergeten. Hoewel het heel moeilijk kan zijn, zijn er momenten waarop het het beste is om het gewoon te laten gaan en verder te gaan.

36. Iemand die zich verontschuldigt is iets minder krachtig dan iemand die zich niet verontschuldigt voor hetzelfde.

37. Mocht je je afvragen waarom zoveel mensen geen verontschuldigingen aanvaarden, dat is omdat ze denken dat het aanvaarden van een verontschuldiging betekent dat ze zwakte aanvaarden, toegeven dat ze fout zitten, of een doetje zijn.

38. Niet elke verontschuldiging gaat ver genoeg. Het is geweldig om te weten hoe je mensen die zich vergissen excuses kunt aanbieden.

39. De manier om een beter mens te worden is dat iemand je pijn doet, en zich verontschuldigt. Door hun verontschuldiging te aanvaarden, begrijp je het gewicht van wat ze gedaan hebben.

40. Accepteer nooit een verontschuldiging. Het is een manier om een discussie te beëindigen zonder je punt toe te geven.

41. Als iemand zich verontschuldigt, betekent het dat hij wil terugnemen wat hij deed om je te kwetsen. Soms verontschuldigen mensen zich voor iets kleins en zinloos.

42. In het dagelijks leven zijn er dingen die ons irriteren en pijn doen. Eén daarvan is ongetwijfeld iemand die geen excuses accepteert.

43. Sorry is bedoeld om je fouten te verdoezelen, maar als je de verontschuldiging niet accepteert, is het tijd om wreed te zijn en de wereld te vertellen wat ze hebben gedaan.

44. Een verontschuldiging is de meest oprechte vorm van respect. Het laat zien dat je iemand bent die om de gevoelens, behoeften en meningen van anderen geeft en deze erkent.

45. Mensen die gemakkelijk aanvaarden wat een verontschuldiging is, proberen niet te vaak beledigd te worden.

46. Het vermogen om een oprechte verontschuldiging te aanvaarden is geen teken van zwakte. Weglopen is het teken van een zwak persoon.

47. Het is moeilijk iemand te vergeven die je onrecht heeft aangedaan, maar soms is het nodig ervoor te zorgen dat je je woede, bitterheid en wrok niet vasthoudt.

48. Een van de ergste dingen die kunnen gebeuren is toestaan dat een fout uitmondt in een crisis. Door vergevingsgezind te zijn, voorkomt u escalatie door te weigeren uw relatie te baseren op daden uit het verleden.

49. U aanvaardt een verontschuldiging wanneer u aanstoot hebt genomen en de persoon die u heeft beledigd, open en eerlijk zijn fout heeft toegegeven, bereid is deze te herstellen en zal proberen de fout niet te herhalen.

50. Echt spijt hebben bestaat uit het doen van moeite om te veranderen. Een oprechte verontschuldiging is een verbintenis.

51. Vasthouden aan woede is als het grijpen van een hete kool met de bedoeling die naar iemand anders te gooien; jij bent degene die zich brandt.

52. Als iemand zich ergens voor verontschuldigt, is het laatste wat men moet doen, de verontschuldiging aanvaarden. Dat betekent niet, vergeef hem nooit. Het betekent, maak het hem niet gemakkelijk om je weer te kwetsen.

53. Verontschuldigingen worden niet altijd goed aanvaard. Het kan soms erg moeilijk zijn om een verontschuldiging te aanvaarden, en mensen beseffen niet waarom zij dat zo moeilijk vinden.

54. Wie of wat je ook bent, een verontschuldiging aanvaarden vergt een zekere volwassenheid. Het maakt niet uit of het een vriend, een familielid of zelfs je baas is.

55. Als je kwaad bent, laat dan de persoon die je kwaad heeft gemaakt je woede voelen, maar laat het niet aan de wereld zien. Als zij zich verontschuldigen, aanvaard dan hun verontschuldiging en vergeef hen.

56. Verontschuldigen is moeilijk omdat je dan je tekortkomingen en fouten moet erkennen. Het plaatst je in een kwetsbare positie. Je moet je gezicht verliezen en wint niets, maar je krijgt respect door toe te geven dat je fout zit.

57. Een verontschuldiging aanvaarden is moeilijk. Er is lef en moed voor nodig om iemand te vergeven die je pijn of leed heeft berokkend.

58. Iemand vergeven die zich verontschuldigt is misschien een van de moeilijkste dingen om te doen. Zij waren misschien je beste vrienden, degenen met wie je alles deelde, en degenen die je zelfs als familie beschouwde. En plotseling, zonder enige waarschuwing, zonder enige geldige reden, hebben ze je verraden!

59. Excuses aanbieden is niet gemakkelijk, want het stelt je ego en trots op de proef.

60. Sommige mensen vinden het altijd moeilijk om te vergeven, om wat voor reden dan ook. Ze nemen aanstoot aan zowat alles wat een antagonist hen aandoet.

61. Mensen vinden het erg moeilijk om je te vergeven als je geen excuses accepteert als zij zich verontschuldigen.

62. Iemands verontschuldiging aanvaarden is een grote daad van nederigheid, vergeving en genade van jouw kant die hij waardeert.

63. De pijn van een verontschuldiging kan moeilijker te slikken zijn dan de grief die ermee wordt aangepakt. Van gek naar verdrietig gaan, als je niet voorbereid bent, kan een grotere teleurstelling zijn dan van blij naar verdrietig gaan, omdat we tenminste weten hoe we daarop moeten reageren.

64. Niemand wordt graag gekwetst. We vinden het allemaal moeilijk om te vergeven en te vergeten. Sommige mensen trotseren elke verontschuldiging door een roddel te beginnen.

65. Wat er ook in het verleden is gebeurd, we moeten altijd aan het heden en de toekomst denken. We moeten onze geest zuiveren van woede en haat en mensen vergeven die ons vertrouwen schenden.

66. De persoon die jouw verontschuldiging heeft aangenomen, moet zich ook verontschuldigen voor de verkeerde beslissing. Als je de situatie die de verontschuldiging heeft veroorzaakt niet vergeeft, heb je geen kans om vrede in je hart te vinden.

67. Je kunt het zelfs in je hart vinden om iemand te vergeven die niet meende wat hij zei.

68. Het zijn niet alleen de woorden die ertoe doen, maar hoe ze gezegd worden. Je kunt een oprechte verontschuldiging gemakkelijk vergeven.

69. Als iemand zich verontschuldigt, is het niet altijd duidelijk hoe je moet reageren. Als u een verontschuldiging meteen aanvaardt, kan het lijken alsof u het gedrag van de ander vergoelijkt. Als je de verontschuldiging afwijst, riskeer je een confrontatie.

70. Het kan soms moeilijk zijn om te vergeven, zelfs met een oprechte verontschuldiging.

Ik geloof dat je hield van deze verzameling van het niet accepteren van excuses citaten. Ze doen ons beseffen hoe het voelt om gekwetst te worden door iemand, en ook door iemand die geen excuses kan aanvaarden. Ik geloof dat je ze graag doorneemt.

Gelieve uw opmerkingen te laten vallen en vergeet niet dit bericht te delen met uw dierbaren. Dank u.